Veelgestelde Vragen voor FACTS: The Homeworld Edition 2020

WAT IS DE FACTS HOMEWORLD EDITION?

Door de coronacrisis werd FACTS gedwongen om allerlei veranderingen te ondergaan. Moeilijkheden met internationale vluchten, meer gezondheids- en veiligheidsmaatregelen dan ooit tevoren en vele andere zorgen maakten het onmogelijk om FACTS te organiseren op de manier die je gewend bent. Maar samen met nationale en lokale overheden en gezondheidsdeskundigen hebben we een oplossing gevonden die ons in staat stelt om een speciale editie van FACTS te organiseren.

Het FACTS Mothership blijft verankerd op zijn thuisplaneet en richt zich op acteurs, artiesten, experts en andere talenten van eigen bodem. Zij zullen op vier grote podia van FACTS entertainende shows, Q&A en voorstellingen geven. Deze ‘inspirerende sessies’ worden uiteraard aangevuld met diverse leuke en gratis activiteiten en een grote Geek Market als middelpunt.

Dat betekent dat we de internationale acteurs en artiesten line-up van FACTS Spring/Fall moeten afzeggen of uitstellen. Maar we zijn ook enthousiast om nieuwe en onverwachte lokale talenten te verwelkomen!

Kom mee naar de FACTS Homeworld Edition, een intergalactische staycation op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent!

CORONA VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Het FACTS Mothership heeft dit jaar de gezondheid van zijn passagiers als hoogste prioriteit, dus de bemanning is bezig met het opstellen van een sterk ontsmettingsprotocol. Uitkleden en ontsmetten met een brandslang zal niet nodig zijn, maar FACTS heeft wel veel andere maatregelen om Facehuggers, Venom-symbiotes en virussen op afstand te houden.

Wij adviseren u om de pagina achter deze knop goed te bekijken, zodat iedereen op de hoogte is van de maatregelen en de vele veranderingen.

Veelgestelde Vragen

Deze lijst wordt verder geüpdatet naarmate er extra vragen binnenkomen.
Als u een vraag heeft die hieronder niet is beantwoord, stuur dan een e-mail naar info@facts.be.

ALGEMEEN

Het FACTS-Moederschip is al een tijdje op drift, maar we drijven langzaam weg van de donkere kant van de maan, in de richting van het glorieuze zonlicht dat aan de horizon opdoemt. Na decennia van omzwervingen in verre universa is het tijd om te herontdekken wat de thuiswereld te bieden heeft. Onze scouts waren niet op verlof aan wal, maar zijn hard aan het werk geweest om informatie te verzamelen over nationale acteurs, kunstenaars, experts en andere talenten, die bereid zijn om ‘inspirerende sessies’ en Q&A te doen op een van de vier grote podia. Deze shows worden natuurlijk aangevuld met diverse leuke en gratis activiteiten en een grote Geek Market als middelpunt.

Uw bezoek aan het FACTS Mothership zal doorspekt zijn met de nieuwste technologieën en protocollen die zullen helpen om een veilige reis te garanderen. We beseffen dat onze thuiswereld nu moeilijke tijden doormaakt, maar met de nodige extra’s, voorzorgen en aangepaste schema’s kunnen we opnieuw samenkomen om onze gemeenschappelijke passies te vieren.

Doe mee met de FACTS Homeworld Edition, een intergalactische staycation op 24 en 25 oktober in Flanders Expo Gent!

Per tijdslot worden er 5.000 personen toegelaten op FACTS, dat een totale oppervlakte inneemt van 54.000m². Deze aantallen zijn verder onderverdeeld in aankomsttijden, dus tijden die men kiest om aan te schuiven in de rij aan de ingang. Op deze manier verspreiden we de menigte niet alleen in de FACTS-hallen, maar ook bij het binnenkomen.

FACTS zal eveneens onder meer slimme camera’s hebben die de dichtheid van de menigte te allen tijde in de gaten houden, wat betekent dat we weten wanneer een zijhal de volle capaciteit heeft bereikt, op basis van de nieuwe strenge normen. Dan zal onze crew die zijhal tijdelijk afsluiten, totdat de mensen weer plaatsmaken.

Met andere woorden, u zult bijna niet merken dat er andere mensen in de buurt zijn.

Om een veilige spreiding van het grote aantal bezoekers te garanderen, heeft FACTS de openingstijden aangepast en is die met 2 tijdslots aan de slag gegaan. Deze tijdvensters zijn verder verdeeld in aankomsttijden, om grote wachtrijen bij de ingang te vermijden. U kiest deze aankomsttijden bij aankoop of omboeking van uw ticket. Hou daarvoor deze pagina in de gaten!

Een tijdslot is een periode waarin u aanwezig kan zijn met één toegangsticket. Aankomsttijden zijn tijden waarop u aanschuift aan de ingang, dus geen openingsuren. Elk tijdslot duurt 5 uur.

Openingstijden:

Ochtendslot: 08:30 – 13:30
Namiddagslot: 14.30 – 19.30
Het uur tussendoor is voorbehouden voor een grondige ontsmettingssessie. Daarvoor moeten alle bezoekers even Flanders Expo verlaten. Heb je een ticket voor het tweede tijdslot? Dan moet je opnieuw aanschuiven op de daarvoor gekozen aankomsttijd.

Aankomsttijd van de ochtendslot (te kiezen bij de aankoop van het ticket):

08u15 – 08u45
08u45 – 09u15
09u15 – 13u30

Namiddagslot aankomsttijden (te kiezen bij de aankoop van het ticket):

14u15 – 14u45
14u45 – 15u15
15u15 – 19u30

U wordt 15 minuten voor sluitingstijd op de hoogte gesteld van het einde van het tijdslot.

Als u te laat bent voor uw tijdslot, dan achten we dat als ‘te laat’ en mag u waarschijnlijk niet meer naar binnen met dat ticket. We moeten ervoor zorgen dat we het maximale aantal bezoekers in een bepaald tijdslot niet overschrijden, om de 1,5 meter-regel te kunnen handhaven en de drukte zo laag mogelijk te houden. Het is uiterst belangrijk om de bezoekers van het ene tijdslot gescheiden te houden van het andere.

Als u te laat bent voor uw aankomsttijd, dan kunt u altijd op een ander tijdstip binnen uw tijdslot binnenkomen. De kans is echter groot dat u veel langer zult moeten wachten om binnen te komen. We hebben deze aankomsttijden ingevoerd om ervoor te zorgen dat we niet te veel mensen tegelijk bij de ingang hebben. We willen u vragen om de door u gekozen tijden zoveel mogelijk te respecteren, om veiligheidsredenen.

De openingsuren zijn voor het ochtendslot 8:30u – 13:30u en voor het middagslot (14:30u – 19:30u).
De aankomsttijd is een moment binnen een tijdspanne die u kiest om u te presenteren bij de ingang. Als u bijvoorbeeld te laat bent voor de aankomsttijd van 8:30u – 8:45u, dan kunt u ‘s ochtends nog steeds een bezoek brengen aan FACTS. Is de volgende aankomsttijd uitverkocht, dan moet u wachten op de laatste en grootste.

Hoe eerder u uw ticket koopt, hoe groter de kans dat uw gewenste aankomsttijd nog niet uitverkocht is.

Niet zozeer kleiner, maar wel anders.

FACTS zal zich meer richten op binnenlandse talenten en er zullen minder fans tegelijk aanwezig zijn, maar we zullen nog steeds de sfeer en de magie hebben die u gewend bent. Ook: met uw ticket kunt u nog steeds genieten van tientallen leuke activiteiten en shows.

Bovendien zullen er niet veel mensen in de zalen zijn, dus het zal een zeer aangename en unieke manier zijn om door de vele activiteiten, stands en shows te cruisen die FACTS te bieden heeft!

Wij raden u aan de website van de Belgische overheid in de gaten te houden, om te controleren of uw gebied een ‘oranje’ of ‘rode’ zone is, was of is geworden. Zo ja, dan zijn er bepaalde regels waaraan u zich moet houden. Ga naar deze website voor meer informatie.

ACTEURS, ARTIESTEN & ANDERE GASTEN

In deze coronatijden kunnen we er nooit zeker van zijn dat de reismogelijkheden voor onze gasten kort voor de show dezelfde blijven, dus de kans op annulering is in dit opzicht te groot.

Daarbovenop moeten mensen van bepaalde regio’s een quarantaine periode ondergaan voordat ze de FACTS show zelfs maar mogen doen en soms een extra quarantaineperiode wanneer ze terugkomen in hun land, wat natuurlijk onmogelijk is voor sterren.

Kortom: er zijn te veel onzekerheden die het voor grote internationale gasten onmogelijk maken om deze editie naar FACTS te komen. Hou onze website en social media in de gaten voor updates over de acteursbezetting en andere activiteiten.

Het is nog niet zeker welke acteurs worden uitgesteld en welke worden geannuleerd. Hou onze sociale media en website in de gaten voor updates!
Fotoshoottickets zullen hoe dan ook worden terugbetaald, aangezien we niet kunnen voorspellen hoe de COVID-19-pandemie zal evolueren in de komende maanden.

Nee, er worden geen signeersessies of fotoshoots gehouden met lokale acteurs of andere gasten. Artiesten zullen wel nog steeds opdrachten en schetsverzoeken accepteren in de Artist Alley.

Ja! Ga gerust naar de Artist Alley voor al je kunstzinnige behoeften. FACTS neemt voldoende maatregelen om een veilig gesprek en een veilige transactie te garanderen.

Ja, dat kan. Maar neem geen cadeaus mee waarvan ze verwacht worden die te houden.

COSPLAY

Ja, je moet overal op FACTS een masker dragen, ook als je cosplayt.

We beseffen dat dit een uitdaging is voor cosplayers, maar we willen jullie daar graag bij helpen. We hebben een cosplay-inspiratiepost gemaakt met personages die al mondbedekking dragen. Check de lijst hier!

TICKETS

Iedereen met een FACTS Spring 2020-ticket die besloten heeft om het ticket niet te laten terugbetalen en die te bewaren voor oktober 2020, zal per gekocht ticket een e-mail ontvangen met een keuzeformulier. Ze zullen ook een tijdslot en een aankomsttijd moeten kiezen. Er zijn verschillende opties voor elk type ticket, dus lees de info in die mails en hou uw mailbox en spambox in de gaten om ons de contactgegevens te geven voor terugbetalingen of overzettingen.

Aangezien FACTS nu verplicht is om te werken met tijdslots en aankomsttijden voor de toegangstickets, is het onmogelijk om iets anders te verkopen dan Standard- en Cosplay-dagkaarten. Het nieuwe concept en de nieuwe gezondheidsmaatregelen laten dit niet toe.

Geen zorgen. Ook u krijgt de optie om een volledige terugbetaling, een gedeeltelijke terugbetaling met overzetting naar oktober en een tijdslotkeuze, of een donatie aan het goede doel te doen. Hou uw mailbox en spambox in de gaten!

Alle fotoshoottickets worden terugbetaald. Iedereen met een fotoshootticket ontvangt een e-mail met verdere stappen.

Alle terugbetalingen worden ten vroegste op 14 september behandeld.

Iedereen die een FACTS Spring 2020-ticket voor oktober heeft bewaard, zal een e-mail ontvangen met de mogelijkheid om een terugbetaling aan te vragen.

Maar ook mensen die uit het buitenland komen, zullen veel te doen en te ontdekken hebben bij FACTS. Deze editie mag dan wel gericht zijn op nationale en lokale content voor de shows, toch zullen veel activiteiten en shows nog steeds het klassieke FACTS-keurmerk hebben en zullen die alle liefhebbers van de popcultuur aanspreken. Er zullen heel wat algemene activiteiten zijn, de grote zaal is nog steeds gevuld met coole exposanten en merchandise-standjes en ga zo maar door. Fun voor iedereen!

Als er een infectie is bij FACTS, moeten we de mensen die contact tracing doen zo goed mogelijk helpen. Het is belangrijk – en verplicht – om een gedetailleerd archief van alle bezoekers te hebben. Dit wordt natuurlijk NOOIT gebruikt voor promotionele of andere doeleinden.

Dan moet u een toegangsticket kopen voor beide tijdslots. U moet wel de FACTS-hallen verlaten tussen 13.30 en 14.30 uur voor de grondige schoonmaakbeurt en u dient de wachtrij bij de ingang weer in te gaan in de juiste aankomsttijd.

VEILIGHEIDSMAATREGELS

MONDMASKERS

Gelaatsmaskers zijn te allen tijde verplicht op elke locatie van het FACTS-gebouw. De normale Belgische regels zijn van toepassing, wat betekent dat je het af kan doen als je aan het eten of drinken bent.

Nee. U kunt hem alleen uitdoen als u in de daarvoor bestemde cateringzone gaat zitten om te eten of te drinken. Rokers kunnen hun masker ook afdoen in de aangewezen rookruimtes, op voorwaarde dat ze de 1,5m-regel respecteren.

Eten en drinken is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde cateringzone!

Nee. U moet te allen tijde een mondmasker dragen, behalve bij het eten en drinken in de cateringzone.

Ja! Er zal een openluchtruimte zijn waar u kunt gaan roken. Dat zal aangegeven zijn op het vloerplan. U kunt uw masker afdoen als u een rookpauze heeft. Respecteer ten allen tijde de afstandsregels.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar, in overeenstemming met de Belgische nationale gezondheidsmaatregelen.

Er zullen mondmaskers te koop zijn aan de ingang van FACTS.

  • Mensen kunnen en zullen de toegang geweigerd worden als ze geen masker willen dragen.
  • Als we erachter komen dat bepaalde mensen zich op flagrante wijze niet aan de regels houden, kunnen we ze naar de uitgang begeleiden. We gooien u er natuurlijk niet uit als u van goede wil bent en het gewoon even vergeten was.
  • Als u iemand ziet die zich niet aan de gezondheids- en veiligheidsregels houdt, meld dat dan aan de security of laat de FACTS-crew de security op de hoogte brengen. U kunt security herkennen aan het ‘G4S’-insigne.

FACTS kan geen uitzonderingen maken op de gezichtsmaskerregel, om de fans te beschermen die besluiten om zich bij ons aan te sluiten. Het is verplicht dat iedereen een masker draagt.

EXPOSANTEN & ANDERE

We hebben nogal wat nieuwe regels ingevoerd, die u trouwens ook kunt bekijken als u op de knop boven de FAQ-rubriek klikt, voor de corona-gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Deze twee regels zullen waarschijnlijk de grootste impact hebben op uw route:

Eenrichtingsgangen: u kunt slechts in één richting bewegen op bepaalde locaties. In andere gevallen kunt u een looprichting kiezen.
Controle van de bezoekersdichtheid: Het is mogelijk dat we een bepaalde hal afsluiten als de maximale capaciteit in die hal is bereikt. Bereid uw bezoek dus voor op onze website en wees op tijd voor de sessies van uw keuze!

Er is geen vaste route die u verplicht moet afleggen. U kunt vrij rondlopen en u hoeft alleen maar de looprichting van bepaalde gangen te respecteren.

We hebben genoeg maatregelen getroffen om een veilig bezoek te garanderen. Wandelrichtingen, tijdslots en aankomsttijden om wachtrijen bij de ingang en in de zalen te vermijden, 1,5m afstand tussen stoelen bij voorstellingen, enzovoort. We vragen iedereen zich aan deze regels te houden om een veilig en zorgeloos bezoek voor iedereen te garanderen.

Door deze maatregelen zal het totale aantal bezoekers veel minder worden (5.000 per tijdslot met 54.000m²), maar we zijn nu al blij dat we u überhaupt kunnen verwelkomen. En de gezondheid en veiligheid van de fans is op dit moment de prioriteit!

Als u in dezelfde luchtbel zit wel. Zo niet, dan kan u misschien creatief omgaan met de foto’s. Zoals experimenteren met geforceerde perspectieven, zoals in The Lord of the Rings. Hoe cool zou dat zijn?

  • Mensen kunnen en zullen de toegang geweigerd worden als ze geen masker willen dragen.
  • Als we erachter komen dat bepaalde mensen zich op flagrante wijze niet aan de regels houden, kunnen we ze naar de uitgang begeleiden. We gooien u er natuurlijk niet uit als u van goede wil bent en het gewoon even vergeten was.
  • Als u iemand ziet die zich niet aan de gezondheids- en veiligheidsregels houdt, meld dat dan aan de security of laat de FACTS-crew de security op de hoogte brengen. U kunt security herkennen aan het ‘G4S’-insigne.

Ja, iedereen op FACTS is verplicht om een mondmasker te dragen.

Wij raden aan om zo veel mogelijk cashless te betalen. We zullen onze exposanten ook aanmoedigen om zo veel mogelijk credit card en touchless betalingen te accepteren.

Er zal echter nog steeds de mogelijkheid zijn om contant geld op te nemen bij FACTS, zoals gebruikelijk. De pinautomaat is er niet meer, maar de kassa’s zullen operationeel zijn.

Ja, maar alleen als u uw handen eerst grondig desinfecteert. Deze gel zal op meerdere plaatsen op FACTS verkrijgbaar zijn.

Er zijn geen extra tickets nodig voor een van de inspirerende sessies, maar we zullen wel speciale camera’s hebben die de bezoekersdichtheid in de gaten houden. Met andere woorden: als er te veel mensen in een zaal zijn, sluiten we die tijdelijk af totdat er genoeg mensen uit die zaal gegaan zijn.

Nee, sorry! We kunnen zelfs geen handdrukken of kussen toestaan. Maar we zullen extra knuffelen als deze pandemie voorbij is! ^^

Nee. We raden ze zelfs af, omdat onderzoek heeft aangetoond dat ze een vals gevoel van veiligheid geven.

Scroll naar top