Ga zitten en speel!

In deze zone kun je allerlei soorten
klassieke en gloednieuwe bord-, kaart- en rollenspellen ervaren.

WAAR

Het grootste deel van de Board Game Zone is te vinden in de Fan Village. Meer tabletop-initiaties en wedstrijden zijn te vinden in de Exhibitor Hall!

WANNEER

De hele dag!

Schema’s voor toernooien volgen spoedig.

Wat kan je spelen op FACTS?

Flesh & Blood TCG

Een ‘New Classic’ Trading Card Game dat de oude dagen van het vroege Magic: The Gathering weer tot leven brengt. Dit gloednieuwe verzamelkaartspel wil het volgende grote spel worden in de wereld van de kaartspellen, en misschien hebben ze hiermee het spel dat dat doel kan bereiken. Tijd om kennis te maken!

Dungeons & Dragons

De Delvers zijn terug, dit keer met 120m² ruimte voor geweldige Dungeons & Dragons-campaigns en een legertje Dungeons Masters die je maar wat graag gidsen door een wereld vol creatieve personages, verhaallijnen en natural 20’s.

Pokémon Go

Pokémon Go Gent is bereid om de ins en outs van deze populaire mobile game en zijn PvP-aspect uit de doeken te doen voor zij die het willen leren. De verrassende diepgang van hun tips & tricks en hun enthousiasme kunnen er zomaar voor zorgen dat je weer Pokey-mans gaat vangen op straat, of dat met goede moed blijft doen. Probeer de app eens uit op FACTS en kijk ook uit naar wedstrijden!

Pokémon TCG

PokéPlay gebruikt zijn expertise in de Pokémon Trading Card Game om je te leren hoe je een deck samenstelt, hoe je duelleert en nog veel meer! Verwacht ook Pokémon Sword & Shield, Pokémon Unite, Pokémon Snap & Pokkén Tournament te spelen op hun stand in de Fan Village! Check zeker ook de officiële wedstrijden op de stand van The Hub Game Lounge (zie onderaan)!

Wargaming

Ook al is dit geen bordspel in de absolute zin van het woord, toch zullen bordspelfanaten hun ogen uitkijken bij de miniaturen van Thunderbolts Ghent. Ga een kijkje nemen in de Fan Village, neem deel aan hun miniatuur-verf-workshop en kijk toe hoe ze ingezet worden in levendige Wargaming-demo’s!

Yu-Gi-Oh

It’s time to d-d-d-d-d-d-duel op FACTS! The Hub Game Lounge organiseert toernooien en initiaties op hun stand in de Exhibitor Hall. Sta jij in contact met het hart van de kaarten? Of ben je klaar om je allereerste Blue-Eyes White Dragon op te roepen? Kom dan mee en speel!

Magic The Gathering

The Hub Game Lounge organiseert eveneens initiaties en toernooien met het klassieke Trading Card Game Magic: The Gathering. Ga naar de Exhibitor Hall en doe mee met de fun!

DOE MEE AAN DE KAARTSPELTOERNOOIEN!

Wil je je vaardigheden testen?
Ga dan tijdens het FACTS-weekend naar de stand van The Hub Game Lounge in de Exhibitor Hall en schrijf je in voor de wedstrijd van je keuze bij hun stand.

Ruil je bordspellen bij Nerdscape!

De Nerdorcrew richt een ruildienst op in de Fan Village!

Breng je oude bordspellen mee naar de show, geef ze aan de Nerdor-crew en kies een ander bordspel om mee te nemen. Geef leven aan je oude spellen en beleef plezier aan je nieuwe buit!

Anime To Play

De plezante groep van de Anime to Play-fanclub is terug met een grote waaier bord- en kaartspellen, telkens met uitleg van enthousiaste moderators. Hier is een mini-bloemlezing van de lijst met spellen die ze meebrengen naar FACTS op 6 en 7 november. Ontdek er nog tientallen meer op hun Fan Village-stand!

Board Games Zone: a Game with Dice at FACTS Fall 2019
Board Games Zone D&D FACTS Fall 2019
Board Games Zone Pokémon Trading Card Game FACTS Fall 2019
Scroll naar top