Wat kan ik verwachten?

SPEEDDATES
Een reeks relaxte praatjes met andere fans. Ga zitten, praat enkele minuten, schrijf naam en nummer op en ga naar de volgende. Daarna kijken we of je een match hebt. Als dat zo is, dan sturen we je de nodige contactinformatie. Let op: dit kan wel even duren.

SECRET MESSAGE PARTY
Elke deelnemer geeft zijn gamertag of bijnaam door via het registratieformulier van Dates & Geeks. Zij maken voor jou een persoonlijke envelop en hangen hem aan een wasdraad op de party. Ga dan naar de sessie, begin te praten met iedereen en stop geheime boodschappen in de enveloppes van andere deelnemers. Aan het einde van de sessie neem je je eigen envelop mee en bekijk je alle geheime berichten die je zelf ontvangen hebt. Je weet nooit wat er dan gebeurt!

Deze editie zal de Belgische dating-organisatie Dates & Geeks de hosting en de matches van de FACTS speeddates voor haar rekening nemen. In die gespecialiseerde groep kunnen fans vriendschap met elkaar sluiten én dat misschien laten uitbloeien tot meer.

Dus als je niet geselecteerd bent voor de FACTS speeddates of je hebt er geen matches gevonden, ga dan zeker even kijken op de Facebook-pagina’s van Dates & Geeks! Wie weet vind je daar wel je geluk!

REGISTREER JE HIER

De sessies kan je vinden inde FLEX-ruimtes, waar ook de workshops en panels plaatsvinden. Ga onder het grote balkon door in Hal 1 (Exposantenhal) en ga achter de trappen in de volgende hal.

De gegevens in dit formulier zullen enkel gebruikt worden voor de communicatie rond de speeddates van FACTS. Nadien worden alle gegevens gewist.

Kan iedereen deelnemen?

Alle seksuele voorkeuren zijn welkom

We organiseren sessies voor heteroseksuelen, homoseksuele mannen en homoseksuele vrouwen. Uiteraard mogen ook biseksuelen en mensen met andere seksuele voorkeuren zich inschrijven in de sessies die volgens hen het best bij hen passen.

Alle 18+-leeftijden zijn welkom…

…maar niet alle leeftijden zullen per se vertegenwoordigd zijn. We selecteren de deelnemers altijd op basis van leeftijd, want een 18-jarige samen zetten met een 50-jarige, dat is niet echt aan te raden.  Als er niet genoeg deelnemers zijn voor een bepaalde leeftijdcategorie, dan maakt die ruimte voor andere leeftijden.

Je moet 18 of ouder zijn

Dat is de wet. Sorry!

Speeddates FAQ

Nee, je moet nog altijd geselecteerd raken. We baseren onze selecties op leeftijd, gender en seksuele voorkeur. Zo verzekeren we de beste combinatie van deelnemers.
IEDEREEN ontvangt een e-mail, ook als je niet geselecteerd bent.

Eén sessie op zaterdag en eentje op zondag? Geen probleem! Gewoon twee keer invullen.
Indien van toepassing: Meerdere sessies op één dag voor dezelfde persoon wordt normaal gezien niet toegelaten. We willen zo veel mogelijk mensen de kans geven om deel te nemen.

Stuur een mail naar datesandgeeks@gmail.com voor verdere instructies. Het is mogelijk dat je je inschrijving opnieuw zal moeten doen.

Niet geselecteerd? Geen zorgen, je hebt nog een kans. We accepteren ‘back-ups’ om de gaten op te vullen van mensen die niet komen opdagen. Ga vroeg genoeg naar de speeddate-ruimte en registreer je op een papier ter plekke. Kom op het tijdstip van de sessie terug en misschien is er wel een plaatsje vrij. Wie het eerste komt, het eerst maalt. Garanties zijn er uiteraard niet.

Ja, iedereen krijgt een mail. De geselecteerden krijgen een sessie toegewezen, de andere krijgen een ‘niet geselecteerd’-mail.

Dan krijg je alsnog een mail. Volgende keer meer geluk!

Hou er rekening mee dat het even kan duren. Eerst moeten we de papieren allemaal met elkaar vergelijken voor matches, dan moet elke persoon een individuele mail krijgen met individuele match-info. Dus ja, het is héél veel werk en het kan dus even duren, dus wees geduldig. ^^

Ja, dat kan. Elke match-mail moet individueel verstuurd worden, dus het is perfect mogelijk dat iemand anders boven aan het lijstje stond en jij onderaan. Geen zorgen, je krijgt je mails nog wel!

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team