Wat is FACTS?

In een FACTS-weekend krijgen fijnproevers van de betere sci-fi- en fantasywerelden de ervaring van hun leven.

Als je van comics, anime, cosplay, sciencefiction, videogames, bordspellen, fantasierijke films en tv-series of andere alternatieve bezigheden houdt, dan is dit voor jou een niet te missen evenement. Al je favoriete franchises onder één dak. FACTS is dan ook een acroniem van Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefiction.

Een snuifje geschiedenis

FACTS is in 1993 begonnen als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemde fans, verbonden door hun passie, in café Het Tonneke in Gent. Twee tafels, veertig bezoekers. En hoewel het evenement jaar na jaar bleef groeien als bamboe in een samoeraivrije omgeving, blijft dat gevoel van samenhorigheid en gedeelde passie er tot op vandaag onlosmakelijk aan verbonden. En het ziet er niet naar uit dat dat gaat veranderen.

Met FACTS op 2-3 november zullen we jou ook in 2024 opnieuw die geweldige ervaring  aanbieden in Flanders Expo. De grootste hal is een enorme ‘markt’ met alle denkbare hebbedingen van je favoriete reeksen, te koop bij honderden exposanten van over heel Europa. We zetten die handelaars en verzamelaars-met-te-weinig-vitrinekastruimte niet zomaar in het hart van onze bijeenkomst: in de vroege jaren was FACTS een conventie die zich enkel toespitste op de verkoop van merchandise. Vandaag geven we de FACTS-fans een totaalervaring, met enorme zijhallen die volledig gewijd zijn aan bepaalde onderwerpen, zoals cosplay, videogames en comics en met meer activiteiten dan je kan tellen.

Wij brengen de sterren naar jou

Op FACTS kan je ook bij internationale sterren de pieren uit de neus halen tijdens Q&A-panels of hen om een handtekening of selfie vragen. Levende legendes uit de film-, tv- en comicwereld komen naar FACTS om jou te ontmoeten. Jouw helden staan voor jou klaar op FACTS. Om te zien welke kleppers de FACTS-fans al weke knietjes bezorgden: bezoek ons archief.

Op één dag of één weekend doe je meerdere ervaringen op die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. Maar als je ons niet gelooft, vraag het dan maar aan onze FACTS-fans:

“Roses are black, daisies are evil and Violets smell like poo, I’ll be present at FACTS anyway, and so should you!” (Steven Pitteman)

“Het is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie!” (Dirk Moeyersoon)

“Can’t wait to be there! It’s definitely the best European Comic Con!” (Philippe Ricquier)

FACTS, Your Belgian Comic Con

 

Bij ons ben je nooit een geek, altijd een kenner.

Bij ons ben je nooit een nerd, altijd een liefhebber.

Bij ons ben je nooit een freak, altijd een gelijkgezinde.

Welkom!

Wanneer is de volgende FACTS?

Data: 2-3 november 2024
Openingsuren:
Zaterdag: 10u – 19u
Zondag: 10u – 17u
Fans met een VIP of Fast Pass-ticket kunnen binnen om 9u.

Scroll naar top