Veelgestelde vragen (FAQ)

Over het evenement

Flanders Expo, Maaltekouter 1 in Gent. Met de wagen, Speeder Bike of het voertuig van jouw keuze neem je afrit 14 van de E40, recht naar het parkeerterrein. Met tram 1 stap je gewoon voor de deur af (tramrijden is gratis vanaf Gent Sint-Pieters met je FACTS-ticket).

FACTS is op zaterdag open van 10u tot 19u en op zondag van 10u tot 17u. Priority ticket holders mogen op beide dagen al om 9u naar binnen.

In het midden van Hal 4 staat een fotoset klaar waar jij met je favoriete ster op de foto kan. Even een kaartje kopen aan de FACTS-booth ertegenover en oefenen op je colgate-smile. We adviseren u echter aan om uw fotoshoottickets online te kopen. Eens ze uitverkocht zijn in voorverkoop, zal u er ook geen meer kunnen kopen op FACTS. 

Klik hier voor de aankoop van en meer info over fotoshoottickets!

Hét moment van FACTS waarop jij aan de acteurs kan vragen wat je altijd al wilde weten. Op de enorme Main Stage proberen ze een eerlijk en volledig antwoord te geven op jouw vragen. Uiteraard zijn bekendheden ook echte mensen die niet graag ongepaste of onbeleefde vragen krijgen. Maar jij bent niet dat type fan, toch?

Voor meer info, check deze pagina!

In de Artist Alley zitten bekende en up-and-coming tekenaars en artiesten schouder aan schouder te genieten van alle geïnteresseerde lezers die hun tekeningen vastpakken. Sla een praatje, koop een strip of een tekening, laat een handtekening op je arm zetten of vraag om een anime-versie van jezelf te laten maken.

Voor meer informatie over sketches en handtekeningen van artiesten, check deze pagina!

Jazeker! Ja. Hou er rekening mee dat onze gasten een vergoeding vragen voor een handtekening. Die prijzen worden doorgaans enkele weken voor FACTS aangekondigd. Je kan gratis een mooie fandomfoto uitkiezen van de acteur / actrice om te laten signeren. Je kan ook je eigen voorwerp meenemen.

Check deze pagina voor meer info rond handtekeningen en prijzen!

Geen Space Bucks of Galactic Credit Standards, aub. Alleen euro’s. En vaak alleen cash, al hangt dat van de standhouder af. Er zijn geldautomaten te vinden in Hal 1 en aan de trappen van de Q&A-zaal.

Je kan je altijd kandidaat stellen. Zodra we nog iemand nodig hebben, gaan we kijken in onze databank. Mail ons even op info@facts.be en misschien zien we je binnenkort wel als nieuwe FACTS Guardian!

Tickets en rijen

Print je ticket af en neem het mee naar FACTS. Zeker de streepjescode/QR-code moet goed zichtbaar zijn. Als je er bent, kies dan voor de rij “I have a ticket”. Anders schuif je zonder reden aan.

Ja. Vraag gewoon een stempel aan de security-mensen en toon die als je weer naar binnen wil.

Kinderen van 10 jaar of jonger mogen gratis binnen als er een volwassene bij is die wél betaald heeft. Zij hebben dus géén ticket nodig. Neem zeker de identiteitskaarten mee. Zo vermijden we discussies aan de scanners.

Nee. Maar ons personeel is wél extra lief tegen fans die al wat langer meegaan.

Begeleiders van gehandicapte bezoekers mogen gratis mee binnen. De enige voorwaarden zijn dat je als begeleider minstens vijftien bent en dat je een geldig attest hebt dat zegt dat begeleiding vereist is. Dat kan een medisch attest zijn, overheidspapieren, om het even, zolang er maar duidelijk uit blijkt dat je hulp écht nodig hebt.

Neen, dat is helaas niet mogelijk. De enige manier om een handtekening te verkrijgen van onze uitgenodigde acteurs en artiesten, is om persoonlijk naar de signeersessies te komen tijdens het FACTS-weekend.

Check eerst even je spamfolder. Sommige mailprogramma’s snappen niet dat het mailtje met je FACTS-ticket het belangrijkste bericht van het jaar is … Begrijpe wie kan. Als je je ticket ook daar niet vindt, mail dan even met FACTS@newco-be.com. Dat technische team helpt je snel verder.

We hebben nog nooit iemand moeten weigeren omdat we helemaal vol zaten, maar dat zit er ooit wel eens aan te komen. Online kopen kan tot de dag voor het evenement en is een stuk goedkoper. Waarom zou je het anders doen?

De beste beslissing die je ooit genomen hebt! Met een Priority-ticket mag je op zaterdag en zondag al om 9u – in plaats van 10u – naar binnen en heb je véél minder last van wachtrijen.

Je kan je tickets kopen door op de button ‘tickets’ van deze pagina te klikken. Maar haast je, want het aantal is beperkt!

Dan kunnen we je de Priority Entry Tickets aanraden! Met dit type kan je al genieten van FACTS vanaf 9 uur ’s ochtends in plaats van om 10 uur.

Eigenaars van een VIP-ticket genieten ook van dit voordeel, naast vele, vele andere. Lees meer over de VIP-voordelen op onze ticketpagina’s.

Cosplay

Jazeker! We doen 4 euro van de prijs. Het is een klein ‘dankjewelletje’ aan alle cosplayers die FACTS trakteren op geweldige kostuums en een brede glimlach.

Nee. Maar om binnen te kunnen met een cosplayticket moet je uiteraard wél verkleed zijn. En zomaar even snel een groene hoodie aandoen zodat je dan een beetje op Link lijkt, is niet genoeg hè. We moeten zien dat je wat moeite gedaan hebt.

We hebben een uitgebreid reglement over wapens (en de wet is ook redelijk streng). Klik hier voor het Wapenreglement en het Algemeen Reglement.

Maar hoe dan ook: ga met je wapen eerst langs bij de Weapon Check-crew aan de ingang. Anders word je sowieso teruggestuurd.

Ja. Je kan je lederen Blade-jas of vilten Gandalf-mantel (of je jas uit de AS Adventure, natuurlijk) kwijt in een locker aan de inkom. Ook je rugzak en tas kunnen daarin. Lockers kosten tien euro, waarvan je er op het eind van de dag vijf terugkrijgt.

Belangrijk: je locker moet leeg zijn aan het eind van de dag. En verder gelden dezelfde regels die op alle openbare plaatsen gelden: laat niets onbewaakt achter of de veiligheidsmensen pikken het op. En pas op je spullen: wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of schade.

Er is eveneens een bewaakte vestiaire waar je je kledij of toebehoren voor een kleine prijs in bewaring kan geven.

Of je loopt natuurlijk zelf terug naar de auto op de parking. Vraag dan wel een stempeltje aan de crew!

Parking en reizen

Ja! Je kan tijdens het FACTS-weekend zelfs gratis Tram 1 van het treinstation Gent Sint-Pieters richting Flanders Expo nemen als je je FACTS-ticket laat zien.

Check deze pagina van Delijn.be voor meer info.

Op parkings B en C. Je betaalt 10 euro voor een hele dag per voertuig. Die prijs wordt bepaald door Stad Gent, omdat die die parkings rond Flanders Expo beheert en is dus geen beslissing van FACTS zelf.

VIP ticket-eigenaars krijgen een mooie parkeerplaats op Parking A4 of A3, net aan de ingang van FACTS.

Voor meer info en een plan verwijzen we je door naar deze pagina: http://www.flandersexpo.be/nl/Ligging-en-bereikbaarheid/auto

Andere

Natuurlijk, that’s what it’s for. Alleen waar het expliciet aangeduid staat, mag het niet (maar dat is bijna nergens). En uiteraard mag je de beelden alleen achteraf publiceren als je onze toestemming gekregen hebt.

Dat kan. We mogen bovendien al het beeldmateriaal zonder jouw expliciete toestemming gebruiken (dat maakt deel uit van de kleine lettertjes op je ticket). Maar wees gerust: we zijn altijd heel respectvol.

Nee. Ook futuristische dingen zoals elektronische sigaretten zijn verboden. In de gangen tussen Hal 3 en Hal 5, en Hal 5 en Hal 7 zijn rokersruimten.

Nee. We tolereren alleen assistentiehonden (met papieren en correcte uitrusting) en mensen die verkleed zijn als bijvoorbeeld Alf of Falkor.

Ja. Het fantastische Rode Kruis heeft rolstoelen voor je klaarstaan in Hal 1. Best even op voorhand bellen om zeker te weten dat er eentje voor jou opzij staat.

Telefoonnummer: (+32) (0)9/241.97.13

Dan brengen we je naar de EHBO-post en krijg je een kus van de verpleegster (of we bellen de ambulance als het serieus is, natuurlijk). FACTS is niet aansprakelijk, maar we gaan er wél alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen.

We zijn enorm streng tegen pesten. Wie de grenzen overschrijdt, wordt meteen buitengezet.

Als je ziet dat mensen lastiggevallen of gepest worden, kom dat dan zeker melden aan de infobalie. Die staat altijd aangeduid op het plan dat je gratis krijgt bij het binnenkomen.

Natuurlijk. Proficiat, trouwens. (En niet bang zijn, we houden het nog even stil). Mail ons even op info@facts.be en dan kijken we samen even hoe we je aanzoek Leila & Fry-speciaal kunnen maken.

Die worden vermalen tot Jabba the Hutt-voer. Nee, serieus: we geven ze eerst aan de politie die een kantoortje heeft aan de inkom van het beursgebouw. Zij houden verloren spullen ook daarna nog een tijdje bij. Even bellen op 09 266 69 14 is vaak genoeg om te checken of ze je verloren spullen gevonden hebben.

Genieten. Verdwalen is tenslotte gewoon een ander woord voor ‘nieuwe dingen ontdekken’. Kinderen die de weg kwijt zijn, worden uiteraard vriendelijk en warm opgevangen door onze medewerkers en zo snel mogelijk weer met hun ouders herenigd. Let op de omroepers!

De toiletten bevinden zich tussen Hal 1 en Hal 3, en Hal 1 en Hal 7. Voor het toiletbezoek wordt wel een kleine vergoeding gevraagd van 50 cent.