FACTS: De groene Comic Con

Beweeg de wereld om de planeet te redden!

Elk jaar stromen meer dan 80.000 comic con-fans naar Flanders Expo voor FACTS. Natuurlijk heeft zo’n grootschalig event een impact op het milieu. Daar zijn we ons ten volle van bewust. Daarom doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Samen met al onze medewerkers, bezoekers en stakeholders. Want duurzaamheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. ‘Going green’ is voor ons geen zweverig hippiegedoe. Het is een dagelijkse opdracht, een concreet engagement om onze milieuscore stap voor stap te verbeteren.

Wat we al doen

SOLAR ENERGY

Op de daken van onze hallen liggen 53.000 m² zonnepanelen. Dat zijn ongeveer 11 voetbalvelden. De opgewekte groene energie is goed voor 40% van het totale stroomverbruik van FACTS.

SUPERCHARGE THE FUTURE

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarom vind je op parking PA4 van Flanders Expo maar liefst 12 geavanceerde laadpalen. Je kan hier jouw plaats reserven om snel kilowatts te tanken.

WATER: EVERY DROP COUNTS

Via een ingenieus systeem wordt regenwater van onze daken verzameld en gebruikt om een deel van de toiletten te spoelen. Zo besparen we duizenden liters drinkwater. Géén druppel op de hete plaat!

REDUCE, REUSE, RECYCLE

We zorgen voor gescheiden afvalstromen en dringen de totale hoeveelheid afval terug. Papier, karton en metaal worden op het containerpark van Flanders Expo apart gestockeerd en verwerkt.

STOPPING POLLUTION

Intern vervoer laten we zoveel mogelijk op gas of elektriciteit lopen. Dat geldt onder meer voor heftrucks en industriële poetsmachines die daardoor een pak minder CO2 uitstoten. Zo dragen we elke dag een steentje bij aan de strijd voor het klimaat.

FAIR CATERING

Onze partner Gourmet Invent & Le Pain Quotidien staat voor een echte 'fair catering experience'. Wat dat betekent? Streven naar minder vleesconsumptie. Kiezen voor lokaal geproduceerde voeding. En waar mogelijk omschakelen op groene energie en eco-vriendelijke, recycleerbare verpakkingen.

Wat jij kan doen

Je ziet het: FACTS maakt werk van duurzaamheid. Maar om te slagen hebben we de steun van de hele comic community nodig. En dus ook van jou! Kom in actie. Show us your planet positive attitude! Heb je groene ideeën of suggesties? Deel ze dan met ons team: weloveourplanet@facts.be. Samen maken we van FACTS ‘the greenest comic party on the planet’!
Scroll naar top