Move the Earth to protect the planet!

Elk jaar stromen meer dan 80.000 comic con-fans naar Flanders Expo voor FACTS. Natuurlijk heeft zo’n grootschalig event een impact op het milieu. Daar zijn we ons ten volle van bewust. Daarom doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Samen met al onze medewerkers, bezoekers en stakeholders. Want duurzaamheid is een gedeelde verantwoordelijkheid.

‘Going green’ is voor ons geen zweverig hippiegedoe. Het is een dagelijkse opdracht, een concreet engagement om onze milieuscore stap voor stap te verbeteren.

WAT WE NU AL DOEN

SOLAR ENERGY

Op de daken van onze hallen liggen 53.000 m² zonnepanelen. Dat zijn ongeveer 11 voetbalvelden. De opgewekte groene energie is goed voor 40% van het totale stroomverbruik van FACTS.

SUPERCHARGE THE FUTURE

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarom vind je op parking PA4 van Flanders Expo maar liefst 12 geavanceerde laadpalen. Je kan hier jouw plaats reserven om snel kilowatts te tanken.

WATER: EVERY DROP COUNTS

Via een ingenieus systeem wordt regenwater van onze daken verzameld en gebruikt om een deel van de toiletten te spoelen. Zo besparen we duizenden liters drinkwater. Géén druppel op de hete plaat!

REDUCE, REUSE, RECYCLE

We zorgen voor gescheiden afvalstromen en dringen de totale hoeveelheid afval terug. Papier, karton en metaal worden op het containerpark van Flanders Expo apart gestockeerd en verwerkt.

STOPPING POLLUTION

Intern vervoer laten we zoveel mogelijk op gas of elektriciteit lopen. Dat geldt onder meer voor heftrucks en industriële poetsmachines die daardoor een pak minder CO2 uitstoten. Zo dragen we elke dag een steentje bij aan de strijd voor het klimaat.

FAIR CATERING

Onze partner Nobel Catering staat voor een echte 'fair catering experience'. Wat dat betekent? Streven naar minder vleesconsumptie. Kiezen voor lokaal geproduceerde voeding. En waar mogelijk omschakelen op groene energie en eco-vriendelijke, recycleerbare verpakkingen.

WAT JIJ KAN DOEN

Je ziet het: FACTS maakt werk van duurzaamheid. Maar om te slagen hebben we de steun van de hele comic community nodig. En dus ook van jou!

Kom in actie. Show us your planet positive attitude! Heb je groene ideeën of suggesties? Deel ze dan met ons team: weloveourplanet@facts.be.

Samen maken we van FACTS ‘the greenest comic party on the planet’!

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team