De cosplay-gasten van april 2022

Ainlina Cosplay

Zeer getalenteerde Franse 3D-rekwisietenmaker en all-round cosplayer. Ze komt samen met de even getalenteerde en professionele cosplay-fotograaf Valentin.

Ayuru Cosplay

Deze Spaanse cosplay-expert was een winnaar van Clara Cow’s Cosplay Cup 2018 en is ambassadeur geweest voor merken als Riot Games, Blizzard, Bernina en Bandai.

Gehe

Spaanse Cosplayer. Tweede prijs op de JapanTouch Cosplay Competition in 2019 en runner-up voor ICL Spanish Solo. Veelvuldig jurylid voor internationale wedstrijden.

Alle cosplaygasten zullen hun geheimen prijsgeven in panels op het Cosplay-podium:

  • Cosplay & Social Media met Ayuru (Zaterdag, 11u – 11:45u)
  • Tips for a perfect photoshoot met Ainlina & Valentin (Zaterdag: 12u – 12:45u)
  • Customising wigs met Gehe (Zaterdag: 16:30u – 17:30u)
  • Make-up in cosplay met Gehe (Zondag: 10:45u – 11:30u)
  • 3D Printing for everyone met Ainlina (Zondag: 11:30u – 12:15u)

Cosplay-shows

ZATERDAG: ECG - EUROPEAN COSPLAY GATHERING

Wie worden de officiële Belgische vertegenwoordigers voor de 2022-editie van ECG, the European Cosplay Gathering? Kom het live te weten, op het Cosplay-podium, op zaterdag 2 april, in Flanders Expo Gent.

ZATERDAG: COSTUME COMPETITION

Een nieuw format, waarin de nadruk ligt op indrukwekkende kostuums en de mensen die ze hebben gemaakt. Minder show, meer vakmanschap.

ZONDAG: TRADITIONELE COSPLAYCOMPETITIE

De nadruk ligt hier op kostuum en act. Iedereen met een theatraal bot in zijn lijf kan zijn hart ophalen op deze dag.

Cosplay Parade-schema (Hal 1)

Enkele keren per dag komen cosplayers met hetzelfde thema samen om gezamenlijk op de mini-catwalk in Hal 1 te flaneren. Het is de perfecte gelegenheid voor fotomomenten en om jezelf op je best te tonen. Geen prijzen, gewoon fun!

Om deel te nemen ga je gewoon naar de catwalk aan de ingang van de Cosplay-hal, tien minuten voor aanvang van je gekozen sessie. Veel plezier!

Cosplay-fanclubs

DE FAN VILLAGE,
WAAR FICTIE TOT LEVEN KOMT!

In de FACTS Fan Village komen tientallen fanclubs samen om hun passies met jou te delen, vaak in de vorm van prachtige cosplays en geweldige fotomomenten in nostalgische decors en met extreem gedetailleerde attributen. Mandalorians, Jedi, Sith, DC Comics-personages, Disney-prinsessen, Star Trek, Harry Potter-studenten, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Cosplay-tips

Cosplay is not Consent

Een comic con kan heel spannend en overweldigend zijn als je er nog nooit eentje gedaan hebt, of er niet frequent naartoe gaat. De kostuums, de sfeer, de activiteiten,… Het is een godsgeschenk voor fans van films, series, games en comics en het is ideaal voor een onvergetelijke dag met een camera. Maar het is belangrijk om daar jezelf en anderen niet in te verliezen. Elke persoon in cosplay is immers precies dat: een persoon met eigen gevoelens, wensen en grenzen die toevallig een kostuum draagt. Daarom heeft FACTS al jarenlang basisregels voor de omgang met cosplayers en andere FACTS-fans, in de vorm van het #CosplayIsNotConsent-concept. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zorgenvrij van de comic con kan genieten.

Scroll naar top