Cosplay

Internationale cosplay-gasten

Yugoro

💃🏻 Maak kennis met Yugoro, een toegewijde Estse liefhebber van live-action rollenspellen, rekwisieten, fantasy-kostuums en performances die in 2017 is begonnen met cosplay.

Sindsdien heeft ze al heel wat opmerkelijke wedstrijden gewonnen, zoals op Comic Con Baltics en Japan Expo, en is ze een gevierd figuur geworden in de cosplaywereld.

Yugoro was ook een van de finalisten in de wereldwijde Cyberpunk 2077-competitie, georganiseerd door CD Projekt RED. In 2024 zal Yugoro met trots de hele Baltische regio vertegenwoordigen op het Cosplay Crown Championship.

Ontmoet deze geweldige cosplayster op FACTS, op 6 en 7 april in Flanders Expo, Gent!

PakuPaku Ru

PakuPaku Ru heeft 12 jaar ervaring in cosplay en heeft sindsdien niets dan successen gekend. Ze mocht al meermaals aantreden als jury voor grote cosplaywedstrijden en deelt maar wat graag haar kennis met iedereen die om hulp vraagt.

Ze houdt van A tot Z van het creatieproces bij cosplays, waarvoor ze duidelijk inspiratie haalt uit verschillende universums, vooral uit videogames.

Ze is ook fotograaf van beroep en streamer in haar vrije tijd. Check de links en ga haar zeker volgen!

Ontmoet deze geweldige cosplayster op FACTS, op 6 en 7 april in Flanders Expo, Gent!

Cosplay-shows Oktober 2023

ZATERDAG: REGULAR COSPLAY CONTEST

Wie wordt de winnaar van de traditionele cosplaywedstrijd van FACTS? Combineer je kostuumkunsten met je theatrale vaardigheden en ga voor goud!

ZONDAG: COSTUME COMPETITION

In dit format ligt de nadruk op indrukwekkende kostuums en de mensen die ze gemaakt hebben. Ga gewoon dat podium op en pronk met je cosplay! Geen showmanschap, allemaal vakmanschap.

COSPLAY-PARADES

Stap aan boord van de mini-catwalk en toon je cosplay! Deze stress-vrije cosplay-showcase is perfect voor fotomomenten. Er zijn geen prijzen te winnen, dus ga er gewoon op af, poseer en maak plezier!
Wil je meedoen? Het enige wat je moet doen is zo'n tien minuten voor de sessie van je keuze verschijnen aan de catwalk in het midden van de nieuwe contenthal (Hal 8), dicht bij de Cosplay Stage. Het tijdschema komt er weldra aan!

Cosplay-fanclubs, nu in Hal 8!

DE FAN VILLAGE,
WAAR FICTIE TOT LEVEN KOMT!

In de FACTS Fan Village komen tientallen fanclubs samen om hun passies met jou te delen, vaak in de vorm van prachtige cosplays en geweldige fotomomenten in nostalgische decors en met extreem gedetailleerde attributen. Mandalorians, Jedi, Sith, DC Comics-personages, Disney-prinsessen, Star Trek, Harry Potter-studenten, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Cosplay-tips

Cosplay is not Consent

Een comic con kan heel spannend en overweldigend zijn als je er nog nooit eentje gedaan hebt, of er niet frequent naartoe gaat. De kostuums, de sfeer, de activiteiten,… Het is een godsgeschenk voor fans van films, series, games en comics en het is ideaal voor een onvergetelijke dag met een camera. Maar het is belangrijk om daar jezelf en anderen niet in te verliezen. Elke persoon in cosplay is immers precies dat: een persoon met eigen gevoelens, wensen en grenzen die toevallig een kostuum draagt. Daarom heeft FACTS al jarenlang basisregels voor de omgang met cosplayers en andere FACTS-fans, in de vorm van het #CosplayIsNotConsent-concept. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zorgenvrij van de comic con kan genieten.

Scroll naar top