COSPLAY-GASTEN

Binnenkort!

Hou deze pagina in de gaten om te weten welke cosplay-experten naar Gent komen op 4 en 5 april 2020!

COSPLAY-SHOWS

ECG PRESELECTIES

De European Cosplay Gathering (ECG) houdt opnieuw voorrondes op FACTS! In deze competitie komen de beste Belgische cosplayers het uitvechten in een wervelende show. De winnaars mogen immers België vertegenwoordigen op de internationale ECG-finale.

 • (Doorgaans) niet voor beginners
 • Lees zeker het ECG-reglement

FACTS COSPLAY CONTEST

De traditionele FACTS Cosplay Contest, zoals we het al jaren doen op ons evenement. Grijp je kans om je cosplay te laten schitteren als nooit tevoren en toon het publiek wat je in huis hebt!

 • Solo, kleine groepen, korte acts en competitie
 • Meer info via de onderstaande knop

FACTS COSPLAY-SHOW

FACTS en partner BeCosplay willen iedereen de kans geven om een show te geven, waarin we de focus leggen op de opvoering in plaats van op het kostuum en de competitie. Bye bye competitiestress, hallo plezante momenten op het podium!

 • Kan een grote groep zijn
 • Elke opvoering mag tot 10 minuten duren
 • Niet voor beginners
 • Geen prijzen, gewoon plezier!
 • Selectie door BeCosplay

COSPLAY CATWALK

In de FACTS Cosplay Catwalk-show krijg je de kans om je cosplay te showen op het grote podium.

 • Alle fandomcategorieën toegestaan
 • Op het grote podium in de Cosplay-hal
 • Ideaal voor een eerste podium-ervaring
 • Zowel voor beginners als veteranen

Registraties aan de stand van BeCosplay. Ga er vroeg heen, want de plaatsen zijn beperkt!

COSPLAY-PARADES

Enkele keren per dag komen cosplayers met hetzelfde thema samen om gezamenlijk op de mini-catwalk in het midden van Hal 1 te flaneren. Het is de perfecte gelegenheid voor fotomomenten en om jezelf op je best te tonen.

Om deel te nemen ga je gewoonweg naar de catwalk in Hal 1, tien minuten voor aanvang van je gekozen sessie. Veel plezier!

COSPLAY WORKSHOPS & PANELS

Wil jij je eerste stappen in de cosplay-wereld zetten, of je 'crafting skills' verder aanscherpen?
Check dan zeker de vele workshops en panels van onze genodigde cosplay-veteranen en -specialisten, die jou interessante tips & tricks kunnen meegeven in al even boeiende sessies.

COSPLAY-FANCLUBS

DE FAN VILLAGE,
WAAR FICTIE TOT LEVEN KOMT!

In de FACTS Fan Village komen tientallen fanclubs samen om hun passies met jou te delen, vaak in de vorm van prachtige cosplays en geweldige fotomomenten in nostalgische decors en met extreem gedetailleerde attributen.

Mandalorians, Jedi, Sith, DC Comics-personages, Disney-prinsessen, Star Trek, Harry Potter-studenten, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team