Cosplay-gasten

Hou deze pagina in de gaten om te weten welke cosplay-experten en shows naar Gent komen!

Cosplay-shows

ECG-PRESELECTIES

De European Cosplay Gathering (ECG) houdt opnieuw voorrondes op FACTS! In deze competitie komen de beste Belgische cosplayers het uitvechten in een wervelende show. De winnaars mogen immers België vertegenwoordigen op de internationale ECG-finale.

  • (Doorgaans) niet voor beginners
  • Lees zeker het ECG-reglement

FACTS COSPLAY CONTEST

De traditionele FACTS Cosplay Contest, zoals we het al jaren doen op ons evenement. Grijp je kans om je cosplay te laten schitteren als nooit tevoren en toon het publiek wat je in huis hebt!

  • Solo, kleine groepen, korte acts en competitie
  • Meer info via de onderstaande knop

COSPLAY-PARADES

Enkele keren per dag komen cosplayers met hetzelfde thema samen om gezamenlijk op de mini-catwalk in het midden van Hal 1 te flaneren. Het is de perfecte gelegenheid voor fotomomenten en om jezelf op je best te tonen. Om deel te nemen ga je gewoonweg naar de catwalk in Hal 1, tien minuten voor aanvang van je gekozen sessie. Veel plezier!

COSPLAY CATWALK

In de FACTS Cosplay Catwalk-show krijg je de kans om je cosplay te showen op het grote podium.

  • Alle fandomcategorieën toegestaan
  • Op het grote podium in de Cosplay-hal
  • Ideaal voor een eerste podium-ervaring
  • Zowel voor beginners als veteranen

Registraties aan de stand van BeCosplay. Ga er vroeg heen, want de plaatsen zijn beperkt!

Cosplay-workshops & -panels

Wil jij je eerste stappen in de cosplay-wereld zetten, of je 'crafting skills' verder aanscherpen? Check dan zeker de vele workshops en panels van onze genodigde cosplay-veteranen en -specialisten, die jou interessante tips & tricks kunnen meegeven in al even boeiende sessies.

Cosplay-fanclubs

DE FAN VILLAGE,
WAAR FICTIE TOT LEVEN KOMT!

In de FACTS Fan Village komen tientallen fanclubs samen om hun passies met jou te delen, vaak in de vorm van prachtige cosplays en geweldige fotomomenten in nostalgische decors en met extreem gedetailleerde attributen. Mandalorians, Jedi, Sith, DC Comics-personages, Disney-prinsessen, Star Trek, Harry Potter-studenten, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Cosplay-tips

Cosplay is not Consent

Een comic con kan heel spannend en overweldigend zijn als je er nog nooit eentje gedaan hebt, of er niet frequent naartoe gaat. De kostuums, de sfeer, de activiteiten,… Het is een godsgeschenk voor fans van films, series, games en comics en het is ideaal voor een onvergetelijke dag met een camera. Maar het is belangrijk om daar jezelf en anderen niet in te verliezen. Elke persoon in cosplay is immers precies dat: een persoon met eigen gevoelens, wensen en grenzen die toevallig een kostuum draagt. Daarom heeft FACTS al jarenlang basisregels voor de omgang met cosplayers en andere FACTS-fans, in de vorm van het #CosplayIsNotConsent-concept. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zorgenvrij van de comic con kan genieten.

Scroll naar top