Cosplay-gasten

Hartigan Cosplay

  • Won de BlizzCon Cosplay Contest van 2021
  • Eerste Belgische cosplayer ooit die dat klaarspeelt
  • Won met een impressionante, interactieve Bovar Fordragon-cosplay
  • Hij spendeerde er 638 uur aan om te maken
  • Hier is nog een bullet point om te laten zien hoe fenomenaal we dat allemaal vinden

Pretzl Cosplay

  • Ongelooflijk getalenteerde Nederlandse cosplayster
  • Kan als geen ander Pokémon-concepten omzetten in een daarop geïnspireerde, maar totaal originele cosplay
  • Heeft digitale kasten vol cosplay-tutorials en ebooks op haar website
  • Master in worbla- & foam-manipulatie

Cosplay-shows

ZATERDAG: COSTUME COMPETITION

Een nieuw format, waarin de nadruk ligt op indrukwekkende kostuums en de mensen die ze hebben gemaakt. Minder show, meer vakmanschap.

ZONDAG: TRADITIONELE COSPLAYCOMPETITIE

De nadruk ligt hier op kostuum en act. Iedereen met een theatraal bot in zijn lijf kan zijn hart ophalen op deze dag.

COSPLAY-PARADES

Enkele keren per dag komen cosplayers met hetzelfde thema samen om gezamenlijk op de mini-catwalk in het midden van Hal 1 te flaneren. Het is de perfecte gelegenheid voor fotomomenten en om jezelf op je best te tonen. Om deel te nemen ga je gewoonweg naar de catwalk aan de ingang van de Cosplay-hal, tien minuten voor aanvang van je gekozen sessie. Veel plezier!

Cosplay-fanclubs

DE FAN VILLAGE,
WAAR FICTIE TOT LEVEN KOMT!

In de FACTS Fan Village komen tientallen fanclubs samen om hun passies met jou te delen, vaak in de vorm van prachtige cosplays en geweldige fotomomenten in nostalgische decors en met extreem gedetailleerde attributen. Mandalorians, Jedi, Sith, DC Comics-personages, Disney-prinsessen, Star Trek, Harry Potter-studenten, je kan ze hier allemaal tegenkomen.

Cosplay-tips

Cosplay is not Consent

Een comic con kan heel spannend en overweldigend zijn als je er nog nooit eentje gedaan hebt, of er niet frequent naartoe gaat. De kostuums, de sfeer, de activiteiten,… Het is een godsgeschenk voor fans van films, series, games en comics en het is ideaal voor een onvergetelijke dag met een camera. Maar het is belangrijk om daar jezelf en anderen niet in te verliezen. Elke persoon in cosplay is immers precies dat: een persoon met eigen gevoelens, wensen en grenzen die toevallig een kostuum draagt. Daarom heeft FACTS al jarenlang basisregels voor de omgang met cosplayers en andere FACTS-fans, in de vorm van het #CosplayIsNotConsent-concept. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zorgenvrij van de comic con kan genieten.

Scroll naar top