Welkom in de FACTS Artist Alley, waar ‘s werelds beste artiesten samenkomen!

Van internationale comic-sterren en wereldberoemde internetartiesten tot lokale artiesten en designers, FACTS heeft het allemaal. In de Artist Alley gaat de ervaring van een onvergetelijke ontmoeting en een uniek stuk kunst hand in hand.

En als je daarmee klaar bent, kun je ook de verborgen juweeltjes van de Creators Zone ontdekken in Hal 1, waar de plaatselijke kunstenaars en ontwerpers hun waren komen tonen. Veel plezier bij het verkennen!

Internationale Gastenlijst

Josef Rubinstein

Je kunt Josef ‘Joe’ Rubinstein bedanken voor de prachtige inkt in de Infinity Gauntlet saga in de stripwereld, Thanos’ waanzinnige spurt naar genocide die zijn beroemde verfilming kreeg in de vorm van de MCU’s Infinity Saga (2008 – 2019).

Verder is hij een van de drijvende krachten achter The Official Handbook of the Marvel Universe, hielp hij mee aan de Wolverine-reeks, had hij een vaste hand in Venom, X-Men en nog veel meer Marvel-series.

Hij is/was ook actief voor DC Comics, Dark Horse Comics en vele andere uitgevers.

Bill Morrison

De Amerikaanse bekroonde cartoonist en illustrator Bill Morrison is vast het best bekend voor zijn werk voor The Simpsons, Futurama, Roswell, Dead Vengeance, The Beatles – Yellow Submarine. Hij schilderde ook Disney-filmposters zoals De Kleine Zeemeermin, Bambi, Peter Pan, Assepoester, en Het Jungle Boek.

Dan Parent

Deze Amerikaanse comic book-artiest & schrijver is het best bekend voor zijn werk aan Archie Comics (FYI: de Riverdale-serie is hierop gebaseerd), Betty & Veronica, Felix The Cat, Jughead, Die Kitty Die, en meer! Deed ook covers voor heel wat coole franchises, waaronder The Flintstones, Power Rangers Pink, en DC Comics-crossovers.

Kevin Nowlan

Marvel- & DC-tekenaar en Dr. Strange-specialist Kevin Nowlan komt naar de FACTS Artist Alley! Hij is extreem goed in het tekenen van een hele cast superhelden, schurken en comic-personages, dus kom mee en scoor een unieke schets en handtekening!

Silvio Camboni

Disney-tekenaar Silvio Camboni staat klaar om officiële tekeningen te maken van Mickey, Goofy, Donald en vele andere personages in de FACTS Artist Alley. Ook bekend van de serie Les Mondes Cachés (De Verborgen Werelden).

Alexis Nesme

Deze Franse tekenaar slaagt erin om retro-Disney-figuren in een zeer eigentijdse en griezelige setting te schilderen in zijn kenmerkende Horrifikland-strips. Op zoek naar een Disney-schets met een twist? Breng hem een bezoekje in de Artist Alley!

Fabrizio Petrossi

Deze ongelooflijke Italiaanse Disney-, Nickelodeon- en Glénat-tekenaar heeft voor Disney gewerkt aan het Meet Mickey Theatre in Disneyland Parijs, de Epic Mickey 2 graphic novel, Mickey door de eeuwen heen en nog veel meer. Voor Nickelodeon is hij geweldig met IP’s zoals SpongeBob SquarePants.

Paul Teng (Zondag)

Een Nederlandse stripschrijver en tekenaar, gespecialiseerd in realistisch-historische strips. Bekend van Delgadito, De Oneven Orde, de Klaagzang van de Verloren Gewesten en veel meer.

Paolo Traisci

Italiaanse tekenaar die werkt aan de graphic novels van Assassin’s Creed Valhalla, aan De Duivelsprinsen en meer!

Jorge Miguel

Deze Portugese tekenaar is de vaste hand achter meerdere sci-fi strips, zoals Orion’s Outcasts, Sapiens Imperium, The Zombies That Ate The World, Balkans Arena, Sole Survivor en meer.

Geeky Benelux Pride

Art Grafunkel

Alain Mauricet

Kenny Rubenis

Lectrr

Patrick Cornelis

Pieter De Poortere

Romano Molenaar

Stephen B. Scott

Marc De Bel (Zaterdag)

Maarten Leenknecht

Jelle De Beule

Thijs De Cloedt

AUTEURS

De uitgeverij Brugse Boekhandel brengt heel wat fantasy- en sciencefictionauteurs naar FACTS! Je kunt hen bezoeken op de stand van Brugse Boekhandel in de exposantenhal (Hal 1).

Emmelie Arents

Hart van de Adelaar

Emmelie Arents debuteerde in 2020 met Hart van de Adelaar, een fantasy Young Adult die massaal werd gelezen. Haar tweede boek De Woestijndief, deed dit netjes na. Het tweede boek in de tweeluik verscheen in september met als titel De Meesterdief. Emmelie is naast auteur ook zangeres bij de band Solitude Within.

Signeersessie: Zaterdag 10:00u – 11:45u

Ina De Man

Ravenburcht / Wolvenhart

Ina De Man is jeugdauteur en debuteerde in 2020 met het spannende Ravenburcht, wat opgevolgd werd door Wolvenhart. Beide verhalen hebben een heuse Dan Brown-toets en worden massaal gelezen door jong en oud. Door de bijzondere combinatie van spanning, actie en zoektocht, mag zij op grote bijval rekenen.

Signeersessie: Zaterdag 10:00u – 11:45u

Jen Minkman

Mijn Hart van IJs / Koning van het Sintelwoud

Jen Minkman is een Nederlandse auteur die in Amerika de bestsellerlijsten heeft bereikt met een van haar verhalen. Zij schrijft in het Nederlands en in het Engels. Zo schreef zij onder andere Mijn Hart van IJs en Koning van het Sintelwoud.

Signeersessie: Zaterdag 12:00u – 13:45u

Lotte van den Noort

Unsinkable / Unwritable

Lotte van den Noort is een Nederlandse auteur die in het voorjaar furore maakte met haar boek Unsinkable over Titanic, waarin ze een bestaande samenzweringstheorie heeft verwerkt. Haar boek ging massaal over de toonbank. In het najaar verschijnt Unwritable, haar tweede boek in een reeks over bijzondere jonge vrouwen in een historische setting.

Signeersessie: Zaterdag 12:00u – 13:45u

Latoya Morris

Gebroken Adem / Daigho

Latoya Morris is een Nederlandse auteur die bekend staat voor haar (urban) fantasy Young Adult. Zij schreef o.a. Gebroken Adem en Daigho. In het late najaar verschijnt van haar een bijzonder boek dat zich afspeelt in de wereld van Peter Pan.

Signeersessie: Zaterdag 14:00u – 15:45u

Pen Stewart

Onderuniversum

Pen Stewart is een opvallende naam in de boekenwereld. Zij staat bekend voor haar fantasieboeken, maar schreef ook verschillende korte verhalen. Onderuniversum, haar meest recente boek, is een bijzondere dystopie die zich afspeelt in Antwerpen en Amsterdam, wat hem uniek maakt in zijn genre.

Signeersessie: Zaterdag 14:00u – 15:45u

Rani De Vadder

Toxine / Draco / Het Magische Meer

Rani De Vadder debuteerde begin 2020 met Toxine, een spannende YA fantasy die meteen opviel en veel succes kende. Naast Young Adult schrijft zij ook erg graag jeugdboeken. Draco was meteen een succes bij jong en oud. Haar tweede jeugdboek Het Magische Meer verschijnt in het najaar. In 2022 plant zij een Young  Adult dubbelluik.

Signeersessie: Zaterdag 16:00u – 17:45u

Petra Doom

Overstekers

Petra Doom is de auteur van de zeer succesvolle Overstekers-reeks, dat bestaat uit drie delen. Met deze fantasiereeks bewees zij meteen dat ze zich kan meten met de grootsten. Haar eerste Young Adult Urban Fantasy verschijnt in het najaar van 2021 en zal opnieuw uit een drieluik bestaan.

Signeersessie: Zaterdag 16:00u – 17:45u

Lies Vervloet

Luna, Schaduw van de Maan

Lies Vervloet debuteerde bij Hamley Books met de spannende Urban Fantasy Luna, Schaduw van de Maan, waarin zij een heel bijzonder verhaal vertelt over een jong meisje dat één is met de natuur. Dit drieluik zal in 2022 vervolledigd worden. Zij mocht meteen op veel succes rekenen.

Signeersessie: Zondag 10:00u – 11:45u

Arne Van der Linden

Het Project / Lotgenoten

Arne Van Der Linden is leraar Frans – Nederlands, en combineert zijn werk met zijn passie voor schrijven. Zijn debuut Het Project combineert zijn liefde voor spionage met een verhaal vol spanning, vriendschap en actie. Het vervolg Lotgenoten komt uit in het voorjaar van 2022.

Signeersessie: Zondag 10:00u – 11:45u

Sandra J. Paul

Heart-Beat / De Duistere School

Sandra J. Paul is auteur bij en bezieler en eigenaar van uitgeverij Hamley Books. Zij schrijft psychologische thrillers, spannende jeugdboeken en paranormale Young Adult.

Zij won verschillende prijzen voor haar werk, waaronder Thriller van het Jaar bij Thrillers and More, werd genomineerd voor de Hebban Longlist voor beste thriller van het jaar, en bereikte tweemaal de halve finale van de prestigieuze Amerikaanse Screencraft Cinematic Book competition. Momenteel wordt haar werk vertaald.

Signeersessie: Zondag 12:15u – 14:00u

Mel Hartman

De Fantasiejagers / Dodenreeks

Mel Hartman debuteerde met het succesvolle De Fantasiejagers. Na een lange rustpauze debuteerde ze bij Hamley Books met de Dodenreeks, een spannende trilogie die op veel succes mag rekenen. Daarnaast schreef zij ook het spannende jeugdboek Hotel op de Rots, waarop in 2022 een vervolg komt. Dit boek mocht meteen op behoorlijk wat bijval rekenen bij jong en oud.

Signeersessie: Zondag 12:15u – 14:00u

Luna Van Roosen

Day Dreamer / Night Thinker

Luna Van Roosen is de jonge auteur van Day Dreamer en Night Thinker, een dubbelluik dat op veel succes mocht rekenen bij hun debuut. Zij was 18 bij haar debuut. Vandaag combineert ze haar studies met haar passie voor schrijven. Ze is volop bezig aan een nieuw boek.

Signeersessie: Zondag 14:15u – 16:00u

Ria Maes

Sara & Lisa

Ria Maes staat bij het grote publiek bekend als de auteur van de Sara en Lisa boekenreeksen, gebaseerd op de gelijknamige televisieseries. Daarnaast schrijft zij ook jeugdboeken en Young Adult met Aron Wade, bekend televisiegezicht. Van haar boeken gingen er al honderdduizenden over de toonbank.

Signeersessie: Zondag 14:15u – 16:00u

WARP ZONE

Scroll naar top