FACTS The Homeworld Edition: Handleiding met Veranderingen en Maatregelen

WAT IS DE FACTS HOMEWORLD EDITION?

Door de corona-crisis werd FACTS gedwongen om allerlei veranderingen te ondergaan. Moeilijkheden met de organisatie van de activiteiten, meer gezondheids- en veiligheidsmaatregelen dan ooit tevoren en vele andere zorgen maakten het onmogelijk om FACTS te organiseren op de manier die je gewend bent. Maar ondanks al die obstakels hebben we samen met nationale en lokale overheden en gezondheidsdeskundigen een oplossing gevonden die ons in staat stelt om deze speciale editie van FACTS te organiseren. En dat resultaat is: De FACTS Homeworld Edition.

Het FACTS Mothership blijft verankerd op zijn thuisplaneet en richt zich op acteurs, kunstenaars, experts en andere talenten van eigen bodem. Ze geven shows, vragen en voorstellingen op vier grote podia in heel FACTS. Deze ‘inspirerende sessies’ worden uiteraard aangevuld met diverse leuke en gratis activiteiten en shows in verschillende zalen en een grote Geek Market in het midden. Houd onze social media en deze website in de gaten voor regelmatige updates!

Doe mee met de FACTS Homeworld Edition,
een intergalactische staycation op 24-25 oktober, in Flanders Expo Gent!

CORONA VEILIGHEIDS-MAATREGELEN

Het FACTS Mothership heeft dit jaar de gezondheid van de passagiers als hoogste prioriteit, dus de bemanning is bezig met het opstellen van een sterk ontsmettingsprotocol. Uitkleden en ontsmetten met een brandslang zal niet nodig zijn, maar FACTS heeft wel veel andere maatregelen om Facehuggers, Gif-symbionten en virussen op afstand te houden. Laat het duidelijk zijn: we stellen een maximum aan coronamaatregelen in zodat iedereen kan genieten van een leuk en zorgeloos bezoek.

We raden iedereen aan om eens goed te kijken naar de infopagina achter deze knop,
zodat elke deelnemer zich bewust is van de maatregelen en de vele veranderingen.

BELANGRIJKE VERANDERINGEN

Er worden nog veel meer veranderingen en gezondheidsmaatregelen genomen bij FACTS, om een veilig bezoek voor iedereen te garanderen. Voor meer interessante onderwerpen, vragen en antwoorden kunt u de FAQ-sectie van de Homeworld Edition raadplegen (zie hieronder).

OPENINGSUREN

De FACTS-dagen worden verdeeld in twee tijdvakken: 8:30u - 13:30u en 14:30u - 19:30u. Bezoekers moeten nu beslissen over een tijdslot en een tijdstip van aankomst bij de aankoop van een ticket.

Mondmaskers

Het is verplicht om een mondmasker te dragen zodra je FACTS betreedt. Je kan het enkel afnemen wanneer u op een zitplaats in een cateringzone eet of drinkt, of rookt in een rokerszone.

Tickettypes

VIP-, Priority- & Weekend-tickets worden niet meer verkocht, vanwege de verplichte tijdslotkeuze. Alleen Standard- & Cosplay-tickets zullen beschikbaar zijn voor de Homeworld Edition.

ANNULERING VAN INTERNATIONALE GASTEN

Helaas moet de huidige bevestigde acteursopstelling voor FACTS Fall 2020 worden geannuleerd, of uitgesteld naar een toekomstige editie. Internationale reizen en de evolutie van een pandemie zijn zeer onzekere factoren in coronatijden en daarom kunnen we niet doorgaan met FACTS zoals we het oorspronkelijk in april voor ogen hadden.

Er is natuurlijk de beperking en de onzekerheid van de reismogelijkheden dezer dagen, wat annuleringen zeer waarschijnlijk maakt, maar er zijn ook meer praktische bezwaren. Zo moeten mensen van bepaalde locaties een quarantaineperiode van twee weken ondergaan voordat ze de FACTS-show zelfs maar mogen doen, en soms is een andere quarantaineperiode nodig zodra ze terug in hun land zijn, wat natuurlijk praktisch onmogelijk is. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Fotoshoottickets zullen moeten worden terugbetaald. Voor deze tickettypes krijg je een e-mail per gekocht ticket, elk met keuzeformulier . Hou je mailbox (en spambox!) in de gaten voor verdere instructies.

Kortom: er zijn te veel onzekerheden die het onmogelijk maken voor grote internationale gasten om naar FACTS te komen deze editie. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goede mix van lokale acteurs, beroemdheden, experts en andere talenten van eigen bodem zullen vinden voor de line-up en een flink aantal leuke activiteiten. Hou onze website en social media in de gaten voor updates!

Tickets & Terugbetalingen

Iedereen met een FACTS Spring 2020-ticket die besloten heeft om het ticket niet terug te betalen en te bewaren voor oktober 2020, zal binnenkort een e-mail ontvangen per gekocht ticket, met keuzes die van toepassing zijn op dat specifieke tickettype. We ervoor kiest het ticket over te zetten naar 24-25 oktober zal ook een tijdvak en een aankomsttijd moeten kiezen. Er zijn verschillende opties voor elk type ticket, dus lees de info in die mails en hou je mailbox en spambox in de gaten zodat je je keuzes en noodzakelijke gegevens aan ons kenbaar kunt maken.

Heeft u nog geen toegangsticket? Maak je geen zorgen, de kaartverkoop zal vrij snel beginnen.

Voor aanvullende vragen kunt u terecht op de Homeworld Edition FAQ-pagina:

Veelgestelde Vragen

Kan je de informatie niet vinden in dit artikel? Ga dan naar de FAQ-pagina voor meer gedetailleerde informatie.
Als je een vraag hebt die nog steeds niet is beantwoord, stuur ons dan een e-mail via info@facts.be.

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top