Vragen over de tickets na de
annulatie van FACTS Spring 2020?

KLIK HIER!

Voorverkoop-periode

Op 4 april stijgen de prijzen van

 • Standard-tickets: van €20 in voorverkoop naar €22 online, €27 aan de ingang.
 • Cosplay-tickets: van €15 in voorverkoop naar €17 online, €22 aan de ingang.
 • De andere tickettypes zullen niet meer beschikbaar zijn tijdens het FACTS-weekend, dus koop je VIP- en Priority-tickets nu je nog kan!

Gelimiteerde speciale tickets!

De volgende tickets zijn beperkt in aantal en kunnen dus snel uitverkocht raken:

 • Standard Weekend
 • VIP Zaterdag/Zondag/Weekend
 • Priority Entry

Als je een van deze tickets wil bemachtigen, aarzel dan niet te lang!

Ticket-uitzonderingen

Goed nieuws! In de volgende gevallen kan een fan FACTS gratis binnenkomen, zonder een ticket.

 • Kinderen die nog geen 11 jaar zijn. Neem wel een bewijs van leeftijd mee.
 • De begeleider van een persoon met een handicap, mits bepaalde voorwaarden. Check zéker eerst onze pagina met veelgestelde vragen voor alle details.

FACTS-TICKETS KUNNEN NIET TERUGBETAALD, OMGERUILD, HERVERKOCHT OF GEANNULEERD WORDEN!

Je kan het algemene reglement hier nalezen.

TRAIN-TRAM-TICKET COMBO

Een combiticket kunnen kopen met een trein- en tramrit én een FACTS-toegangsticket.

Waar en Wanneer?

Datum: 24-25 oktober 2020

Openingsuren:

 • Priority / VIP Tickets: 9.00u
 • Zaterdag: 10.00u – 19.00u
 • Zondag: 10.00u – 17.00u

Adres voor de GPS: Maaltekouter 1, Sint-Denijs-Westrem, Flanders Expo

Uitzonderingen Tickets

Goed nieuws! In de volgende welomlijnde gevallen kan een fan FACTS gratis binnenkomen, zonder een ticket.

 • Kinderen die nog geen 11 jaar zijn mogen FACTS gratis binnen, zonder ticket. Vanaf 11 jaar heb je een ticket nodig. Neem wel hun identiteitskaart mee.
 • De begeleider van een persoon met een handicap, mits bepaalde voorwaarden. Check zéker eerst onze pagina met veelgestelde vragen om je te informeren over alle details.

FACTS-TICKETS KUNNEN NIET TERUGBETAALD, OMGERUILD, HERVERKOCHT OF GEANNULEERD WORDEN!

Je kan het algemene reglement hier nalezen.

Wat is FACTS?

FACTS staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys en Space. Het biedt je dit alles en nog véél meer in één weekend.

 • Ontdek de coolste geeky merchandise in de Exhibitor Hall
 • Ontmoet je favoriete artiesten en Hollywood-acteurs in de Guest Hall
 • Zie de beste cosplayers aan het werk in de Cosplay Hall
 • Verbroeder met de gedreven fanclubs in het Fan Village
 • Spreek je gamerziel aan in de Gaming Hall
 • Leer de grootste geheimen kennen via onze workshops en panels
 • En geniet van een fantastische fandom-ervaring!

Voor een volledig overzicht van al onze activiteiten kunnen we u doorverwijzen naar het menu dat boven aan elke FACTS-pagina te vinden is. Want er is véél meer leuks te doen op FACTS dan we hier kunnen oplijsten. Veel plezier!

1. Openbaar vervoer

Tram 1 brengt je van het treinstation Gent Sint-Pieters recht naar de FACTS-poorten aan Flanders Expo en weer terug!
Ook buslijnen 76, 77 en 78 zullen je probleemloos droppen aan de rand van ons universum.
Ritten met het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen in een FACTS-toegangsticket.

2. Met de auto

Je kan je TIE Fighter, TARDIS of ander vehikel gerust achterlaten op onze Flanders Expo-parkeerterreinen. Het gebouw beschikt over parkeermogelijkheden die rechtstreeks bereikbaar zijn via afrit 14 van de autosnelweg E40 (Brussel – Oostende).
Een dagticket voor de parking kost €10. Die prijs wordt niet bepaald door FACTS. Stad Gent beheert de parkings rond Flanders Expo.

Kom je naar FACTS via de trein en het openbaar vervoer? Overweeg dan zeker even onze trein/tram/FACTS-ticket-combo!

Dit tickettype is nog niet beschikbaar, maar verschijnt op de website van de NMBS ongeveer een maand voor FACTS.

TICKET-UITLEG

Het Cosplay-ticket geeft je toegang tot FACTS, maar biedt als bedankje voor de moeite en creativiteit ook een korting voor zij die in cosplay naar de conventie komen. Met andere woorden, de enige vereiste voor dit ticket is dat je verkleed naar het evenement komt.

Heb je je cosplay niet op tijd rond gekregen voor FACTS? Geen zorgen, je kan aan de ingang je Cosplay-ticket omruilen voor een Standard-ticket. Je betaalt dan gewoon het prijsverschil tussen de twee tickets.

TICKET-UITLEG

Dit ticket geeft je simpelweg toegang tot FACTS. Niet meer, maar zeker ook niet minder.

Geniet van alle activiteiten en shows van deze comic con!

TICKET-UITLEG

Kom FACTS binnen om 9u in plaats van 10u.

Dit is hoe je die unieke stukken op de enorme Geek Market van FACTS scoort én hoe je mogelijk zelfs gelimiteerde tekeningen van de Artist Alley-artiesten bemachtigt.

Je kan ook als eerste genieten van de vele activiteiten op FACTS en rustig rondlopen zonder de grote drukte. Een echte ervaring!

Word een VIP!

Het VIP-pakket bevat de volgende extra’s:

 • Toegang tot FACTS van 9u ipv 10u. Het effectieve scannen start al iets vroeger, zodat je gewoon je eerste stap kan zetten op FACTS om klokslag 9u.
 • Fast Pass voor fotoshoots met acteurs. Toon je VIP-badge, sla de rij over en neem die foto vrijwel METEEN! Opgelet: fotoshoottickets moet je nog wel hier apart aankopen.
 • Fast Pass voor signeersessies. Idem voor de signeersessies. Gedaan met wachten, laat je dromen snel uitkomen! Opgelet: handtekeningen zelf zijn niet inbegrepen. Check deze pagina voor meer info.
 • Toegang tot FACTS via een speciale VIP-ingang. Zie je het patroon? Ook aan de ingang hoef je niet langer te wachten!
 • Gereserveerde zitjes op de eerste rij voor acteurpanels. Je zal zo dicht zitten dat je de neusharen kan tellen. Maar liefst niet.
 • VIP-parkeerplaats op de gekozen dag(en), dicht bij de VIP-ingang. Kom naar FACTS in stijl!
 • Exclusieve FACTS-VIP badge en -lanyard. Please, no VIP gang signs… No throw it up, we’re kidding!
 • Toegang tot de VIP-lounge. Geniet van een hapje en een drankje met een koninklijk zicht over FACTS vanaf het balkon in Hal 1.
 • EXCLUSIEF VOOR EEN VIP WEEKEND TICKET: een VIP-goodiebag met allerlei coole items.

OPGELET: is NIET INBEGREPEN in de VIP-toegangstickets:

GEEN PRINTS NODIG

Ga voor groen en laat je FACTS-tickets aan de ingang scannen op je smartphonescherm! Let wel op met barsten in het scherm of andere vervormingen die het scannen kunnen bemoeilijken.

ACTEURS Fotoshoots

ACTEURS HANDTEKENINGEN

ACTEURS panels

Ticketproblemen?

Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar facts@newco-be.com! De technische staf zal jullie zo goed en snel mogelijk te woord staan.

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team