Jezelf trakteren op een FACTS-ticket staat gelijk aan het recht om de portalen te gebruiken naar een beter universum in Flanders Expo Gent, vol met films, series, videogames en andere coole popcultuurfenomenen.

Zodra je het FACTS Comic Con Mothership betreedt, word je getrakteerd op tal van leuke activiteiten, een enorme Geek Market en geweldige shows die een blijvende indruk zullen achterlaten op elke popcultuurfan. Dat is bijna 30 jaar aan comic con-ervaring in actie.

Check de knoppen onder aan de pagina om te zien wanneer de tickets online komen, welke internationale acteurs, artiesten en cosplayers FACTS in Gent verwelkomt en welke activiteiten op het programma staan!

VROEGE KORTING

Hoe eerder je je ticket koopt, hoe lager de prijs zal zijn. Houd dit gedeelte in de gaten om te zien wat de deadlines zijn en hoe de prijzen in de loop van de tijd veranderen. 

Op deze manier beloont FACTS vroege kopers die deel willen uitmaken van de FACTS party zonder de volledige inhoud van het comic con-schema te kennen. 

GELIMITEERDE SPECIALE TICKETS

De volgende tickets zijn beperkt en kunnen snel uitverkocht zijn:

 • Standard Weekend
 • VIP Saturday / Sunday / Weekend
 • Priority Entry

Als je een van deze tickettypes wil, aarzel dan niet te lang!

FACTS-TICKETS KUNNEN NIET WORDEN TERUGBETAALD, GERUILD, DOORVERKOCHT OF GEANNULEERD. De algemene voorwaarden vindt u hier.

Ticket-uitzonderingen

Goed nieuws! In de volgende gevallen kan een fan FACTS gratis binnenkomen, zonder een ticket. LET WEL: DOOR DE NIEUWE CORONAREGELS MOETEN OOK DEZE MENSEN ZICH NU REGISTREREN. Deze optie zal beschikbaar zijn in het ticketsysteem.

 • Kinderen die nog geen 11 jaar zijn. Neem wel een bewijs van leeftijd mee.
 • De begeleider van een persoon met een handicap, mits bepaalde voorwaarden. Check zéker eerst onze pagina met veelgestelde vragen voor alle details.

FACTS-TICKETS KUNNEN NIET TERUGBETAALD, OMGERUILD, HERVERKOCHT OF GEANNULEERD WORDEN! Je kan het algemene reglement hier nalezen.

GEEN PRINTS NODIG

Ga groen met je tickets en laat ze scannen op je telefoon! Tickets afdrukken is dus niet nodig.

Toon je codes op het scherm van je smartphone bij de ingang en onze crew zal ze scannen. Zorg er alleen voor dat er geen barsten of andere vervormingen op je scherm zijn die problemen kunnen geven bij het scannen.

Waar en Wanneer?

Datum: Nog niet bepaald

Openingsuren: Nog niet bepaald

Adres voor de GPS: Maaltekouter 1, Sint-Denijs-Westrem, Flanders Expo

Uitzonderingen Tickets

Goed nieuws! In de volgende welomlijnde gevallen kan een fan de FACTS comic con gratis binnenkomen, zonder een ticket.

 • Kinderen die nog geen 11 jaar zijn mogen FACTS gratis binnen, zonder ticket. Vanaf 11 jaar heb je een ticket nodig. Neem wel hun identiteitskaart mee.
 • De begeleider van een persoon met een handicap, mits bepaalde voorwaarden. Check zéker eerst onze pagina met veelgestelde vragen om je te informeren over alle details.

FACTS-TICKETS KUNNEN NIET TERUGBETAALD, OMGERUILD, HERVERKOCHT OF GEANNULEERD WORDEN! DOOR DE NIEUWE CORONAREGELS MOETEN OOK DEZE MENSEN ZICH REGISTREREN VIA HET TICKETSYSTEEM. DEZE OPTIE ZAL BESCHIKBAAR ZIJN IN BIJ DE AANKOOP. Je kan het algemene reglement hier nalezen.

Wat is FACTS?

FACTS staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys en Space en is een comic con die films, series, games, comics, bordspellen, cosplay, boeken, fantasy, sci-fi, anime, k-pop, en nog veel meer biedt in één weekend! 

 • Ontdek de coolste geeky merchandise bij honderden verkoopstandjes in de Exhibitor Hall
 • Ontmoet geweldige artiesten, acteurs en celebrities
 • Zie de beste cosplayers aan het werk
 • Verbroeder met de gedreven fanclubs in het Fan Village
 • Haal je gamerhartje op in de vele videogame-activiteiten en -shows
 • Leer de grootste geheimen kennen via de inspirerende workshops, panels en inspirerende sessies
 • En geniet van een fantastische comic con-ervaring!

Voor een volledig overzicht van al onze activiteiten kunnen we u doorverwijzen naar het menu dat boven aan elke FACTS-pagina te vinden is. Want er is véél meer leuks te doen op de comic con FACTS dan we hier kunnen oplijsten. Veel plezier!

Word een VIP!

Het VIP-pakket bevat – bovenop de voordelen die hierboven in de prijstabel vermeld werden – de volgende extra’s:

 • Fast Pass voor fotoshoots met acteurs. Toon uw VIP-badge, sla de rij over en neem die foto vrijwel METEEN!
 • Fast Pass voor signeersessies. Idem voor de signeersessies. Gedaan met wachten, laat je dromen snel uitkomen!
 • Toegang tot FACTS via een speciale VIP-ingang. Zie je het patroon? Ook aan de ingang hoef je niet langer te wachten!
 • Gereserveerde zitjes op de eerste rij voor acteurpanels. Je zal zo dicht zitten dat je de neusharen kan tellen. Maar liefst niet.
 • VIP-parkeerplaats op de gekozen dag(en), dicht bij de VIP-ingang. Kom naar FACTS in stijl!
 • Exclusieve FACTS-VIP badge en -lanyard. Please, no VIP gang signs… No throw it up, we’re kidding!
 • Toegang tot de VIP-lounge. Geniet van een hapje en een drankje met een koninklijk zicht over FACTS vanaf het balkon in Hal 1.

1. Openbaar vervoer Tram 1 brengt je van het treinstation Gent Sint-Pieters recht naar de FACTS-poorten aan Flanders Expo en weer terug! Ook buslijnen 76, 77 en 78 zullen je probleemloos droppen aan de rand van ons universum. Ritten met het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen in een FACTS-toegangsticket. 2. Met de auto Je kan je TIE Fighter, TARDIS of ander vehikel gerust achterlaten op onze Flanders Expo-parkeerterreinen. Het gebouw beschikt over parkeermogelijkheden die rechtstreeks bereikbaar zijn via afrit 14 van de autosnelweg E40 (Brussel – Oostende). Een dagticket voor de parking kost €10. Die prijs wordt niet bepaald door FACTS. Stad Gent beheert de parkings rond Flanders Expo.

Ticketproblemen?

Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar facts@newco-be.com! De technische staf zal jullie zo goed en snel mogelijk te woord staan.

Deadpool Cosplay at Merchandise Booths
Board Games Zone: a Game with Dice at FACTS Fall 2019
Harry Potter's Matthew Lewis in the FACTS Autograph sessions
Cosplay Parades FACTS Fall 2019 Child as Captain America
Back to the Future actor Christopher Lloyd as a FACTS Fall 2019 comic con guest
Scroll naar top