Openingsuren

Zaterdag 24 oktober: 10.00u – 19.00u
Zondag 25 oktober: 10.00u – 17.00u

Bezoekers met een Priority Entry Ticket of een VIP-ticket mogen FACTS binnen om 09.00u.

Tijdschema activiteiten

Check hier het tijdschema voor de highlights van de volgende FACTS-editie!

Wat is FACTS?

Niet zeker wat je mag verwachten? Laat ons je een korte inleiding geven!

Locatie

Waar moet je heen, waar zijn de parkeerplaatsen en wat is de snelste weg naar je weekend van gelukzaligheid?

Contact

Vragen of problemen? Stuur ons een online bericht! We accepteren geen postuilen meer, omwille van uilendrek.

Wapenreglement

Breng je wapens of een speciale uitrusting mee voor je cosplay? Check eerst de regels bij onze smid!

Algemeen reglement

Wat je wel en niet kan doen op FACTS. Basisregels: breng geen plutonium mee en niemand vermoorden, aub.

Veelgestelde vragen

Vragen? Check dan eerst onze veelgestelde vragen! Geen antwoord gevonden? Klik dan op de Contact-knop!

Veiligheidsmaatregelen

Dit is eigenlijk een handleiding 'Hoe word ik beste vriendjes met security'. Spoiler: het is supereenvoudig.

Partners

Elke superheld heeft een trouwe sidekick. Dit zijn onze en uw compagnons!

CORONAVIRUS MAATREGELEN

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team