In een FACTS-weekend krijgen fijnproevers van de betere sci-fi- en fantasywerelden de ervaring van hun leven. Als je van comics, anime, cosplay, sciencefiction, videogames, bordspellen, fantasierijke films en tv-series of andere alternatieve bezigheden houdt, dan is dit voor jou een niet te missen evenement. Al je favoriete franchises onder één dak. FACTS is dan ook een acroniem van Fantasy, Animation, Comics, Toys & Sciencefiction.

Een snuifje geschiedenis

FACTS is in 1993 begonnen als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemde fans, verbonden door hun passie, in café Het Tonneke in Gent. Twee tafels, veertig bezoekers. En hoewel het evenement jaar na jaar bleef groeien als bamboe in een samoeraivrije omgeving, blijft dat gevoel van samenhorigheid en gedeelde passie er tot op vandaag onlosmakelijk aan verbonden. En het ziet er niet naar uit dat dat gaat veranderen.

Met FACTS op 7 en 8 april zullen we jou ook in 2018 opnieuw die geweldige ervaring tweemaal aanbieden in Flanders Expo. De grootste hal is een enorme ‘markt’ met alle denkbare hebbedingen van je favoriete reeksen, te koop bij honderden exposanten van over heel Europa. We zetten die handelaars en verzamelaars-met-te-weinig-vitrinekastruimte niet zomaar in het hart van onze bijeenkomst: in de vroege jaren was FACTS een conventie die zich enkel toespitste op de verkoop van merchandise. Vandaag geven we de FACTS-fans een totaalervaring, met enorme zijhallen die volledig gewijd zijn aan bepaalde onderwerpen, zoals cosplay, videogames en comics en met meer activiteiten dan je kan tellen.

Wij brengen de sterren naar jou

Op FACTS kan je ook bij internationale sterren de pieren uit de neus halen tijdens Q&A-panels of hen om een handtekening of selfie vragen. Levende legendes uit de film-, tv- en comicwereld komen naar FACTS om jou te ontmoeten. Jouw helden staan voor jou klaar op FACTS. Om te zien welke kleppers de FACTS-fans al weke knietjes bezorgden: bezoek ons archief.

Op één dag of één weekend doe je meerdere ervaringen op die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. Maar als je ons niet gelooft, vraag het dan maar aan onze FACTS-fans:

“Roses are black, daisies are evil and Violets smell like poo, I’ll be present at FACTS anyway, and so should you!” (Steven Pitteman)

“Het is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie!” (Dirk Moeyersoon)

“Can’t wait to be there! It’s definitely the best European Comic Con!” (Philippe Ricquier)

 

FACTS, Your Belgian Comic Con.

Bij ons ben je nooit een geek, altijd een kenner.

Bij ons ben je nooit een nerd, altijd een liefhebber.

Bij ons ben je nooit een freak, altijd een gelijkgezinde.

Welkom!

 

Openingsuren: 

Zaterdag 7 april: 10u – 19u

Zondag 8 april: 10u – 17u

Wie een Priority Entry Ticket of VIP Ticket bezit, mag al om 9u naar binnen!

 

FAQ

Heb je een vraag? Check dan onze FAQ (Frequently Asked Questions). Vind je daar geen antwoord op je vraag? Stuur ons dan een bericht via de Contact-pagina!

Locatie

Alles wat je moet weten over waar je moet zijn op Flanders Expo, waar onze parkeerplaatsen zijn en hoe je makkelijk naar je weekend van puur genot kan gaan.

Partners

Elke superheld heeft een trouwe sidekick. Dit zijn de FACTS-compagnons die met plezier als ruggensteun voor het evenement fungeren.

Contact

Heb je een vraag die onze website niet kan beantwoorden? Stuur ons dan gerust een bericht via deze pagina!

Wapenreglement

Neem je wapens mee naar FACTS voor je cosplay? Lees dan zeker eerst ons wapenreglement!

Reglement

Min of meer een handleiding voor ‘Hoe word ik beste vriendjes met het securityteam?’. Spoiler alert: dat is best wel eenvoudig.