Het FACTS-moederschip ontdekt voortdurend sci-fi, comics, anime en heel wat andere schatten op zijn eeuwig durende strooptocht, tot in de verste uithoeken van het universum.

Het FACTS-moederschip daalt meermaals per jaar neder naar planeet Aarde om zijn weelde met jou te delen, meer bepaald naar zijn vertrouwde aanlegplaats:

Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België

Parkeren

Uw TIE Fighter, TARDIS of ander voertuig kan u kwijt op onze parkeerterreinen.
Het gebouw beschikt over parkeermogelijkheden die rechtstreeks bereikbaar zijn via afrit 14 van de autosnelweg E40 (Brussel – Oostende).

Een dagticket voor de parking kost €10. Deze prijs is niet de beslissing van FACTS, noch van Flanders Expo. De parkings zijn in beheer van Stad Gent.

Klik hier voor een plan van de Flanders Expo-site

Openbaar vervoer

Tram 1 brengt je van het treinstation Gent Sint-Pieters recht naar de FACTS-poorten aan Flanders Expo en weer terug! Een tramrit is niet langer inbegrepen in een regulier FACTS-ticket.
Ook buslijnen 76, 77 en 78 zullen je probleemloos droppen aan de rand van ons universum.

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team