FANRIRS MAGISCHE BARRIÈRES

“Hallo daar, vermoeide reiziger. Ik zie dat je erg enthousiast bent om het FACTS-woud te betreden!

Maar ga je nog niet vergalopperen met je eenhoorns, Tauntauns, steampunk-speeders of wat voor vervoermiddel je ook gebruikt hebt om hier te komen. Eerst moet ik jullie informeren over onze magische barrières en jullie instrueren hoe jullie je menselijke fandom-magie kunnen omzetten in je eigen barrières, om de Grote Duisternis buiten te houden. Dat zou geen probleem mogen zijn voor levendige wezens zoals jullie! En maak je geen zorgen, we zullen je niet vastbinden aan de Boom van Oorsprong om je te ontsmetten met magische brouwsels. Nu nog niet, tenminste.

Dat gezegd zijnde, ik weet nog niet zeker welke van deze barrières nog nodig zullen zijn op 6-7 november. De andere bosbewoners en ik zullen de situatie voorbij de bosrand in de gaten houden. Hoe dan ook, hier gaan we!”

COVID SAFE TICKET

FACTS zal alleen toegankelijk zijn op vertoon van

 • Een geldig COVID SAFE TICKET (verplicht vanaf 12 jaar), geprint of op een smartphone (denk aan je batterij!).
 • Een identiteitskaart
 • Een geldig toegangsticket

Voor FACTS moet iedereen zich aanmelden met het COVID Safe Ticket: bezoekers, exposanten, standpersoneel en FACTS-medewerkers. Iemand verkrijgt een geldig COVID Safe Ticket als:

 • Hij in het bezit is van een vaccinatiecertificaat en meer dan 2 weken gevaccineerd is
 • Hij een herstelcertificaat heeft van minder dan 6 maanden
 • Hij een PCR-test heeft laten afnemen, met een negatief resultaat, max. 48u voor de beurs
 • Hij een snelle antigeentest laat afnemen door medisch geschoold personeel, max. 24u voor de beurs.

Hou er rekening mee dat een PCR-test maar geldig is tot 48u na de dag van de test, een antigeentest maar tot 24u na de dag van de test. Het kan dus dat je je nogmaals moet laten testen als je meerdere dagen aanwezig bent.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een Covid Safe Ticket, de geldigheid en het gebruik ervan, verwijzen wij naar : https://covidsafe.be/nl

Zelf-tests die je zelf afneemt en verkrijgbaar zijn in de apotheker, zijn NIET GELDIG om toegang te krijgen tot het evenement.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een COVID Safe Ticket, de geldigheid en het gebruik ervan, kunt u terecht op : https://covidsafe.be/.

Voedsel & Drank

Je kunt nog steeds eten en drinken kopen in onze hallen en op onze events. Voor uw veiligheid werken wij samen met cateraars die nauwgezet de veiligheidsmaatregelen uit het Horeca Covid-19 protocol volgen. We vragen je vriendelijk om gebruik te maken van de desinfecterende handgels op de cateringstanden voor je gaat eten en drinken.

Cashless betalen

Om gezondheidsredenen raden we cashless betalingen sterk aan.

Desinfectie

Alle oppervlaktes worden schoongemaakt met ontsmettingsmiddelen die ook in ziekenhuizen worden gebruikt. De meest aangeraakte oppervlaktes worden heel regelmatig ontsmet.

Handhygiëne

Overal op het evenement en in de gemeenschappelijke ruimtes zal desinfecterende handgel beschikbaar zijn. Gelieve er intensief gebruik van te maken.

Mondmaskers

Mondmaskers zijn niet verplicht op ons event. Wij raden aanwezigen en bezoekers sterk aan om maskers te blijven dragen, vooral in gesloten of drukke ruimtes.

Plexiglas-schermen

Er worden plexiglas schermen voorzien bij registratie desks, infopunten, cateringpunten en alle andere balies die bemand zijn tijdens het event.

VOELT U ZICH ZIEK, BLIJF DAN THUIS

Hoe graag we je ook willen verwelkomen, wij vragen je om respect te hebben voor de gezondheid en de veiligheid van iedereen. Indien je je ziek voelt – ook bij milde symptomen van een verkoudheid of koorts – blijf dan thuis.

Social distancing

Wij raden aanwezigen en bezoekers aan om waar mogelijk de 1,5 meter afstand te respecteren.

GASTEN & FOTOSHOOT-REGELS

Acteurs, artiesten en andere gasten kiezen zelf welke maatregelen er bij hun activiteiten worden genomen. Dat geldt voor, maar is niet beperkt tot, fotosessies, handtekeningen en selfies. Om te zien welke maatregelen elke acteur neemt, hou je het best de gastpagina’s in de gaten. We zullen updaten wanneer we kunnen.

LAAT JE TESTEN OP FACTS

Het is nu mogelijk om je te laten testen aan de ingang van FACTS, in hal 8. Er zijn kosten verbonden aan de test, maar de mogelijkheid is er!

Uw veiligheid, ons engagement!

Meer dan ooit is uw veiligheid één van onze hoogste prioriteiten. We hebben nieuwe richtlijnen en regels opgesteld om van onze events en locaties de meest hygiënische en veiligste plaatsen te maken om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Van alle aanwezigen, inclusief bezoekers, exposanten, partners en personeel, wordt verwacht dat zij zich houden aan ons gezondheids- en veiligheidsprotocol.

Dit gezondheids- en veiligheidsprotocol werd opgesteld in samenwerking met SGS en is bedoeld om zowel uw veiligheid als uw gemoedsrust te garanderen tijdens uw bezoek.

Het is belangrijk dat u in het bezit bent van volgende documenten om toegang te krijgen tot ons event/onze beurs:

 • Een geldig Covid Safe Ticket
 • Een identiteitsbewijs
 • Een geldig toegangsticket

Dank je voor het naleven van deze richtlijnen – blijf veilig en we kijken ernaar uit je te zien op FACTS!

“Faestvil de tovenares zal blij zijn met zulke toegewijde en gedisciplineerde bezoekers aan haar woud.
Als je me nu wilt excuseren, ik moet nog wat decoreren. Die jonge boompjes zullen zichzelf niet planten!”

FAQ (Veelgestelde Vragen)

Je hebt ongetwijfeld veel vragen over de gezondheidsmaatregelen die tijdens FACTS van toepassing zullen zijn. Hieronder vind je de lijst met veelgestelde vragen over dit onderwerp. Heb je na het lezen van deze lijst nog vragen? Aarzel dan niet om ons je eigen vraag te stellen via info@facts.be!

Je bent het hart van dit evenement, dus jouw veiligheid komt op de eerste plaats!

Het COVID SAFE TICKET geeft toegang tot FACTS als je:

1. Een voltooid vaccinatieschema (2 doses Pfizer, Moderna of AstraZeneca of 1 dosis Johnson & Johnson) van ten minste 2 weken geleden kunt voorleggen

OF

2. Een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud kunt voorleggen
o LET OP: Beperkte geldigheid: dag van afname + 2 dagen (einde geldigheid om 23:59)

OF

3. Een NEGATIEVE ANTIGENISCHE TEST van minder dan 24 uur oud kunt voorleggen
o LET OP: Beperkte geldigheid: dag van afname+ 1 dag (vervalt om 23:59)

OF

4. Over een herstelcertificaat beschikt als gevolg van een positieve PCR-test (van meer dan 10 dagen en minder dan 180 dagen) via de app CovidSafeBE of die u via de overheidswebsite MijnGezondheid.be uitprint.

OPGELET:

De zelftests die je kan kopen in de apotheker en die je dus zelf afneemt, worden níet gezien als een voldoende reden om toegang te verkrijgen tot FACTS.

Download de CovidSafeBe-app en toon je COVID Safe Ticket aan de ingang van FACTS via de app of op papier. De ticketcontroleur zal het via een officiële app scannen om de geldigheid te controleren.

Om heel wat redenen.

 • Ten eerste omdat de overheid het organisatieteam verplicht om jouw veiligheid te garanderen via het COVID Safe Ticket.
 • Ten tweede omdat FACTS vooral bekend staat om zijn gemoedelijke sfeer. Het COVID Safe Ticket zorgt ervoor dat het besmettingsgevaar tot een minimum wordt herleid en dat het festival in omstandigheden wordt gehouden die vergelijkbaar zijn met de geliefde tijden van voor de corona-tijden. We staan hierin niet alleen: de bekendste conventies (San Diego Comic Con, New York Comic Con…) en alle andere lokale evenementen passen dezelfde toegangsvoorwaarden toe om de veiligheid van hun evenementen te garanderen.

Vanaf 12 jaar wordt je gevraagd om een COVID Safe Ticket aan de ingang te tonen.

Dat hangt af van het type test. Een PCR-test is 48 uur geldig. Een antigeentest is 24 uur geldig. Als u meer dan 14 dagen geleden bent gevaccineerd of een bewijs van genezing hebt, is er geen probleem.

Als je uit een EU-lidstaat komt, kun je het Europees Digitaal COVID-Certificaat via de app van jouw land voorleggen.
Als je géén EU COVID-Certificaat hebt van een andere lidstaat, zal je je in België moeten laten testen om een certificaat te verkrijgen. Plan om de dag voor of enkele uren voor het festival aan te komen zodat je tijd hebt om je certificaat op te halen na je test.

Je hebt twee oplossingen: een PCR-test OF een in de apotheek uitgevoerde antigeentest.

 • Voor de PCR-test: geldigheid = dag van bemonstering + 48 uur (2 dagen)
 • Voor een snelle antigenische test, uitgevoerd door een naar behoren opgeleide gezondheidswerker (in een apotheek): geldigheid = dag van bemonstering + 24 uur (1 dag).

De zelftests die je kan kopen in de apotheker en die je dus zelf afneemt, worden níet gezien als een voldoende reden om toegang te verkrijgen tot FACTS.

Je hebt twee mogelijkheden: een PCR-test OF een in de apotheek uitgevoerde antigenische test.

 • Voor de PCR: geldigheid = dag van bemonstering + 48 uur (2 dagen).
 • Voor een snelle antigenische test, uitgevoerd door een naar behoren opgeleide gezondheidswerker (in een apotheek): geldigheid = dag van bemonstering + 24 uur (1 dag).

Dan moet je eerst je COVID Safe Ticket downloaden van mijngezondheid.be of www.brusselshealthnetwork.be.

Print het (of toon het op je smartphone) en ga met je COVID Safe Ticket, je identiteitskaart en je ticket naar de ingang van het festival.

Je moet eerst je COVID Safe Ticket downloaden via de CovidSafeBE-app of afdrukken via mijngezondheid.be, www.reseausantewallon.be of www.brusselshealthnetwork.be.

Vervolgens kan je binnen op FACTS met je COVID Safe Ticket op je app of papier, met je identiteitskaart en met je toegangsticket van het festival. Boem, je bent binnen!

Ja, dat kan! Er wordt een tijdelijk testcentrum opgericht bij de ingang van FACTS. Het zal waarschijnlijk door veel mensen worden gebruikt, dus het is nog steeds raadzaam om de nodige tests en documenten te halen voordat u naar FACTS gaat. Er zijn ook kosten verbonden aan de dienst.

Nee, maar we raden het sterk aan, vooral in drukke ruimtes. Wij kunnen je verzekeren dat iedereen die FACTS binnenkomt gevaccineerd of getest zal zijn of een bewijs van COVID-herstel zal hebben, maar twee voorzorgsmaatregelen zijn beter dan één.

Nee. Zolang je je nog niet op het festival bevindt en nog niet door de “Covid Safe Ticket”-controle bent gekomen, zul je de geldende maatregelen moeten respecteren: sociale afstand, maskers, enzovoort… Je zult deze maatregelen moeten respecteren op de omliggende parkeerterreinen, op straat en andere openbare ruimtes, afhankelijk van de regeringsbesluiten die voor oktober zijn gepland.

Wij raden je ook sterk aan je masker op te houden en de sociale afstand binnen het festival te respecteren, om de risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Scroll naar top