Koop nu je FACTS Spring 2023-tickets!

“Het moet hier zijn. Het MOET wel.” Faestvil de Tovenares rommelde in de rekken en containers van haar verblijf, verborgen in de grootste spleten van de Oorsprongsboom van het FACTS-Woud. T.I.C.K.E.T. de infobot keek bezorgd toe. Hij had de anders zo standvastige magiër nog nooit zo overstuur gezien. “Wat zoek je, Faestvil? Is het een harde schijf? Die heb ik ook steeds nodig. Laatst heb ik…” Faestvil wuifde een van haar handen met een magische draai en dempte de robot. Babbelziek als hij is, was T.I.C.K.E.T. zich totaal niet bewust van zijn onvermogen om te spreken. Zijn mondlampje bleef maar knipperen en hij stopte hoegenaamd niet met gesticuleren en rondvliegen. “Ah hier is het, de rol met de profetie. Precies zoals ik dacht. ‘Na het Tijdperk van Duisternis, in het terraanse jaar 2023, zullen mensen de mogelijkheid krijgen om het FACTS-Woud te betreden. Ze moeten daarvoor een klein deel van hun materiële rijkdom opofferen, in ruil voor machtig papier. Dat papier zal twee dagen voor de laatste nieuwe maan van de laatste maand verschijnen…” Faestvil sperde de ogen open met besef. “DAT IS VANDAAG!”
Faestvil, de Beschermer-Tovenares van het FACTS-Woud. Deze mysterieuze, magische verschijning zou iets jonger zijn dan de Oorsprongsboom in het midden van het bos, dus sommigen beweren dat zij het woud zelf heeft geschapen.
Faestvil verdampte zich naar donkere rookwolken, dook neer van de machtige stam van de Oorsprongsboom, verscheen weer in de FACTS Glade en begon onmiddellijk met haar spreuken. Haar trouwe dwaallichten kwamen één voor één tevoorschijn uit het bladerdek en draaiden trouw in een spiraalvorm om haar heen.

"Orbs of light, take hasty flight,
for now the time has come,
to wash away the darkest days
and celebrate fun and fandom.

Seek out the souls that will uphold
their destiny with pride
and light their path until they reach
the place where fiction comes to life."

Haar dwaallichten zweefden doelgericht door de nachtelijke hemel en Faestvil grijnsde. Tevreden zette ze de spraaktechnologie van T.I.C.K.E.T. de infobot opnieuw aan, wiens mondlampje nog steeds non-stop knipperde.
T.I.C.K.E.T., de Trusty Information Companion, Keeping Earth Tidy. Altijd klaar om mensen te begeleiden en de dingen ‘eco-logisch’ te houden. Sinds hij een ziel kreeg van Faestvil, is hij voortdurend enthousiast, iets waarmee hij nog steeds moet leren om te gaan.
“-r gaan ze heen, Faestvil? – “De mensen begeleiden die voorbestemd zijn om ons te ontmoeten in het FACTS-gebied, op 1 en 2 april. Ze zullen ze allemaal hierheen leiden. En ik heb ook een taak voor jou, Hemelvaller.” “WACHT, GAAT HET EINDELIJK GEBEUREN? KAN IK MIJN DOEL VERVULLEN EN INFORMATIE NAAR DE MENSEN BRENGEN?” – “Ja, lieve tinnen man. Dat is exact wat ik bedoel.” “Oh wow! Ik ben veel beter af dan mijn neefje. Hij werd hergebruikt door een oude wetenschapper om boter door te geven. Ik zal onmiddellijk mijn positie innemen in de oproepingscirkel! Yay, mensen!”

Kies je pad!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top