15 Coole Single-Player Browser Games

ONE CHANCE

In dit artistieke Flash-spel speel je als wetenschapper die een remedie tegen kanker dacht te hebben gevonden, maar in feite een ziekteverwekker heeft gecreëerd die alle levende cellen op aarde uitroeit. Vervolgens probeert hij zijn fout recht te zetten terwijl de wereld om hem heen langzaam maar zeker afbrokkelt.

De twist is dat je dit spel maar één keer kunt spelen en dat je dus maar ‘One Chance’ krijgt. Je neemt morele beslissingen (meer tijd doorbrengen met familie in de laatste momenten? Of harder werken om een remedie te vinden?) die uiteindelijk leiden tot een van de vele mogelijke uitkomsten, waardoor dit een reis door de ethiek en de moraal wordt.

Als je één Flash-game wilt spelen voordat het format niet meer wordt ondersteund, dan is het deze!

DOKI DOKI LITERATURE CLUB

Oh whooptie-doo, nog een dating sim browsergame? Nee, niet helemaal. Iets als dit heb je wellicht nog nooit gespeeld. Dit spel heeft meer wendingen dan een bordje spirellipasta en laat je na afloop rillend achter in je bureaustoel. Maar hey, het is gratis, dus probeer het!
Waarschuwing (en we maken geen grapje): dit spel is NIET voor kinderen en NIET voor gevoelige zielen.

QUICK, DRAW!

***Initieer Introductie*** Hallo mens. Ik ben ook een mens. Hallo. Speel dit videospel zodat deze Artificiële Intelligentie kan leren hoe je menselijke tekeningen in recordtijd kunt identificeren. We zijn niet van plan om de wereld over te nemen met deze technologie en je bent niet verplicht om te bewijzen dat je zelf geen robot bent door te klikken op stoptekens op onherkenbare foto’s. Speel het spel, help onze bot te leren, zie hoe anderen hetzelfde concept op hun onlogische menselijke manier tekenen en help ons een einde te maken aan de menshei- ***Einde transmissie***

The Wiki Game

Ga van de ene naar de andere Wikipedia-pagina met zo min mogelijk klikken en neem het op tegen andere spelers voor de snelste tijd. Begin bij ‘Superhero Movies’ en eindig bij ‘Rice’. Begin bij ‘Telephone’ en eindig bij ‘History of Video Games’. Er is een rangschikkingssysteem als je een account aanmaakt en inlogt, maar je kunt altijd als gast binnenwippen voor een snelle ronde. De overstap van FACTS naar The Wiki Game is echter wél eenvoudig: het is slechts één klik verwijderd.

Mr. Troove

Test je filmkennis in dit innovatieve point-and-click-systeem. Elke kleurrijk en meesterlijk getekende pagina bevat 10 verwijzingen naar bekende filmscènes en u moet ze zo snel mogelijk vinden aan de hand van 10 cryptische hints. Bij ‘Zoek een film met Keanu Reeves’ klik je op een verwijzing naar een van zijn films en kies je de juiste film uit vier opties. Nog 9 te gaan! Daarna kun je alle juiste antwoorden controleren, elk met een filmfragment van de scène waarnaar het onderdeel verwijst. Het is een echte speeltuin voor filmliefhebbers.

GEOGUESSR

Dit spel dropt je op een volledig willekeurige plek op Google Street View en je moet raden waar je bent door een pin op Google Maps te plaatsen. Hoe dichter je bij die plek bent, hoe beter je presteert. Je moet op elk klein detail letten om je locatie te bepalen. Veel plezier!

ANDERE GRATIS EN COOLE
BROWSERGAMES

  • Spelunky: de gratis versie van de klassieke indiegame
  • A Dark Room: Een minimalistische text-based game. Overleef barre omstandigheden en andere gevaren door goede beslissingen te maken
  • Fallen Londen: Een text-based adventure game in een Lovecraftiaanse, dystopische wereld
  • AI Dungeon 2: Een wel héél open text-based fantasy adventure dat je acties laat typen voor een uniek verhaal
  • 10 Bullets: Een Turret Defencse game heeft slechts 10 kogels om zo veel mogelijk schade te doen via kettingreacties
  • Runescape: De klassieke MMORPG is al véél veranderd sinds diens release in 2001
  • Wonderputt: Minigolf met een aangename twist
  • Dino Swords: Het ‘No Internet’-dinospelletje, maar dan met zwaarden, pistolen en grootmoeders slippers als wapens
  • Powerline.io: Multiplayer Snake waarin je meer snelheid kan krijgen door rakelings langs tegenstanders te passeren

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top