Coole browser-games die je kan spelen met vrienden in quarantaine

Skribbl.io

It’s basically online Pictionary. Be the first to guess what is being drawn by simply typing it in chat and score the most points. At the end of each round, a winner is crowned. Call your best (or better yet: your worst) artistic friends for a private session and let hilarity ensue. Have fun!

CATAN UNIVERSE

It’s the classic board game, but online. Gather resources, trade, build and destroy friendships from the comfort of your home. It may take some getting used to the interface, but it’s loads of fun as soon as you’ve got the hang of it. You can choose the classic board, or a random one. Other options are paid features.

There’s also a free official app on smartphones for this game, so check it out in the Play Store!

POKÉMON SHOWDOWN

A Pokémon Battle Simulator. Nothing more, but certainly nothing less either! Make your own teams or pick randomly generated competitive teams and challenge players from around the world, or your friends. This simulator is used by pro players who want to test a team first and then make them to win tournaments in the official games. Check it out and step up your game in Pokémon Sword & Pokémon Shield for the Nintendo Switch!

WANDERERS.IO

Wanderers.io is a multiplayer strategy game where you lead a tribe of tiny people through a hostile sandbox. You don’t give direct orders to your minions – instead they interact with the objects in sight if they have the right tools – for example an axe will allow minion to cut down trees and a bow will let him hunt animals. You try to stay alive in a hostile environment for as long as you can.
You can play this game with friends in a private server, so start your adventure together!

WILDS.IO

Same creator, different genre. This one is a Hack and Slash Web Game with Viking-style characters, RPG elements and a fun combat system, in which you get to form a clan and take on other players or NPC’s. Roll, slice and dice your way through the battlefield, get gold and upgrade your gear for even more carnage.

CARDS AGAINST HUMANITY

Cards Against Humanity, a card game where you need to finish a sentence or answer a question using existing cards. The funniest answer wins. Simple!
There are loads of other platforms where you can play the game, like Wordner and Pretend You’re Xyzzy, but we’re a fan of the airconsole version, in which you can use your smartphones as controllers.
Also: Azala.info has a pretty solid version!

OTHER FUN AND FREE
MULTIPLAYER BROWSER GAMES

Deel deze post met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team