De FACTS Kookles: Verrassende Fandom-Recepten

5 Fictional Fandom Recipes in Real Life

In de Kookklas van FACTS presenteren we u comic con-geïnspireerde maaltijden en recepten voor al dan niet fictieve schotels. In dit artikel kan je op een paleontologische vreettocht gaan, schattige baby-aliens verorberen, Elvenbrood maken, fantasy-biertjes drinken en Disney-Pixars beste recept bemachtigen. Go!

Klik voor shortcuts

Dinosaurus-opgravingscake

Baby Yoda-eieren

Lembas-brood

Boterbier

Ratatouille

JURASSIC PARK Fossielenjacht

Jurassic Park Themed Chocolate Cake

Tover je chocoladetaart om tot een paleontologische opgravingssite. Maak eerst vormen van dinosaurusbotten met speelgoed, vul ze op met witte chocolade en wacht tot ze hard zijn. Daarna leg je die vormen op een brede chocoladetaart, verstop je ze onder Oreo-kruimels en chocoladerotsen en BAM, je kan je innerlijke Dr. Grant de vrije loop laten gaan met borstels. De vondsten mag je doneren aan een maag-museum naar keuze. En als je verwacht dat er een arrogant kind zegt dat ‘dino’s lijken op 2 meter grote kalkoenen’, leg er dan zeker ook een velociraptorklauw in ter intimidatie.

STAR WARS' BABY YODA-EIEREN

Baby Yoda Deviled Eggs Recipe

Gewoon nog maar kijken naar deze aandoenlijke gevulde eitjes in Star Wars-thema is genoeg om een koud kloon-hart te doen smelten. Al wat je nodig hebt voor dit vrij eenvoudige gerecht, is eieren, mayonaise, selder, mosterd, peper en avocado. Eén keer bijten in deze delicatesse en je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar die Baby Yoda-pod zonder dat er een speekselstroompje van achter je helm verschijnt.

THE LORD OF THE RINGS LEMBASBROOD

The Lord of the Rings Lembas Bread

Als je met of zonder fellowship op trektocht gaat, een pakketje Lembas – ook bekend als ‘elvenbrood’ – gaat er altijd in. Volgens de legende is één hap genoeg om de maag van een volwassen man te vullen, dus het is wellicht ook de beste comic con-snack die je kan verzinnen. En je zal er natuurlijk ook ongelooflijk cool mee uitzien. We zullen het brood aan de ingang toelaten … als je een stukje deelt. Alsjeblieft? 🙂

Harry Potters Boterbier

Harry Potter Butter Beer

“Of we nu oud en kaal zijn, of jong met een puistenkop. Prop onze magen vol met biertjes, hopelijk voelen ze zich daar thuis, want nu zijn ze leeg en tochtig, vol vliegjes, stof en gruis.” Hebben we het Zweinstein-schoollied wat verbasterd? Misschien. Maar we zullen beslist zwijnige Zweinsteintjes zijn zodra we een paar van deze boterbiertjes achter de kiezen hebben, zoveel is zeker. Plus, ze komen in koude en warme varianten, dus je kan er het hele jaar door van genieten!

Disney-Pixars Ratatouille

Disney Pixar's Ratatouille

Heb je je ooit afgevraagd hoe die kleurrijke, wonderlijke schotel op het einde van Disney-Pixars Ratatouille in het echt smaakt? Wij ook. Dit recept is wellicht iets meer geavanceerd dan de andere fandom-recepten in deze lijst,maar onthoud wat deze film ons geleerd heeft: Anyone can cook. (Sprekende rat niet inbegrepen, sorry!)

Honger naar meer?

Check dan zeker deze andere comic con-recepten die we voor jou hebben verzameld!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top