De FACTS Kookklas: De Gastacteur-recepten

In de Kookklas van FACTS presenteren we u comic con-geïnspireerde maaltijden en recepten voor al dan niet fictieve schotels. In dit artikel schotelen we u een volledig menu voor geïnspireerd op de huidige gastenlijst voor FACTS Fall 2020. Daar gaan we!

Klik voor shortcuts

Aperitief

De Vampire Diaries-Cocktail

Eerbetoon aan FACTS-gast Ian Somerhalder (Vampire Diaries / Lost)

Je start de avond met het bloed van onschuldigen te drinken, via deze lekkere cocktail. Al wat je nodig hebt, is aardbeisiroop, aardbeien, peperwodka, limoensap, chilipepers en gemalen ijs. Het resultaat is een pittige en zoete mix die je zeker door de rest van deze sterrenmaaltijd zal weten te loodsen. Schol!

VOORAFJE

Zelena's Ajuinenringen

Ter ere van FACTS-gast Rebecca Mader (Once Upon a Time / Lost)

Kijk, we weten dat als The Dark One je ajuinenringen aanbiedt, je die beter niet opeet, maar deze zijn zooooo lekker. Wat je nodig hebt is ajuinen, bloem, room, peper, zout, 3 eieren, parmezaankaas, frituurvet en gesmolten boter met mosterd. En misschien ook een gynaecoloog, je weet maar nooit.

HOOFDGERECHT

Courgettes gevuld met smeuïge kaas en worstenvlees

Ter ere van FACTS-gast Asa Butterfield (Sex Education / Ender’s Game / …) en ex-FACTS-gast Gillian Anderson

We beseffen maar al te goed dat courgettes nooit meer hetzelfde zullen zijn na seizoen 2 van Sex Education, maar we kunnen er tenminste wel wat ‘plezier’ mee hebben. Begin hier dus aan met een stevige grip en ga smeren tot die courgette gevuld raakt met smeuïge kaas en geniet van de nieuwe smaken die in je mond uitbarsten. Culinair orgasme, iemand?

Gillian Anderson Sex Education courgette scene

DESSERT

Captain Jack's Fruitspiesen

Ter ere van FACTS-gast Kaya Scodelario (Pirates of the Caribbean / The Maze Runner)

Ahoi daar, zoetwatermatroos. Deze fruitspiesen zijn geïnspireerd op de kralen aan het haar van Captain Jack Sparrow. Wil je je tanden zetten in deze hap en scheurbuik voorkomen, zeil dan naar de dichtstbijzijnde buitenpost en koop er houten stokjes, gele rozijnen, zwarte bramen, frambozen, witte druiven, in witte chocolade gedoopte rozijnen en zachte koekjes. Je kan ook ‘parley’ inroepen om de mogelijkheid van andere stukken fruit op deze sabels te bespreken, maar weet dat we dat meer als een richtlijn dan een regel zien. Yaahahahaaargh.

VOOR ONDERWEG

Joels energierepen

Ter ere van FACTS-gast Troy Baker (The Last of Us / The Joker / BioShock /…)

De wereld kan een enge plaats zijn. Of dat is tenminste wat de post-apocalyptische wereld met Joel en Ellie in The Last of Us probeert wijs te maken. Daarom moet je altijd voorbereid zijn wanneer je op pad gaat. Deze energierepen houden in ieder geval je conditie op peil. Ingrediënten? Haver, amandelboter of pindakaas, kokosolie, honing, amandelen en andere vrij te kiezen noten of gedroogd fruit. Geen grote honger meer? Dat geeft niet, het is het einde van de wereld niet. Of toch?

Energy Bars Recept The Last of Us

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top