Alexander Ludwig

Introductie

Ruim baan voor een machtige krijgsheer: Alexander Ludwig, alias Björn Ironside in Vikings. Ook bekend als Cato in The Hunger Games, voor The Seeker: The Dark is Rising, Race to Witch Mountain, en nog veel meer.

OOK BEKEND ALS

  • Björn Ironside in Vikings (2014–2020)
  • Cato in The Hunger Games (2012)
  • Will Stanton in The Seeker: The Dark is Rising (2007)
  • Seth in Race to Witch Mountain (2009)
  • Rocko in Night Teeth (2021)
  • Ace Spade in Heels (2021)
  • Dorn in Bad Boys for Life (2020)
  • Shane Patton in Lone Survivor (2013)
  • Braden in Grown Ups 2 (2013)

En nog veel meer!

KORTE BIO

De Canadese acteur Alexander Ludwig is wellicht het best bekend als Björn Ironside in Vikings, de zoon van Ragnar Lodbrok, een moeilijke rol die hij zeer overtuigend neerzette. Omdat hij deel uitmaakt van de hoofdcast in het tweede seizoen en zelfs de hoofdrolspeler Ragnar overleeft, wordt hij door zowel critici als fans alom geprezen voor zijn acteerwerk.

Alexander Ludwig heeft veel ervaring in de acteerwereld om deze prestatie te ondersteunen. Op 8-jarige leeftijd zette hij zijn eerste acteerstappen in meteen al memorabele producties. Hij was Will Stanton in de fantasyfilm The Seeker: The Dark is Rising in 2007, en speelde naast Dwayne The Rock Johnson in Race to Witch Mountain.

Een andere grote mijlpaal kwam in 2012, toen hij hoofdantagonist Cato vertolkte in The Hunger Games. Daarvoor won hij de prijs voor ‘beste gevecht’ op de MTV Movie Awards en ‘beste schurk’ op de Teen Choice Awards.

Andere opvallende rollen en producties: zijn hoofdrol van Ace Spade in het wrestling-drama Heels (2021), Rocko in het vampierendrama Night Teeth (2021), pacifistische hacker Dorn in Bad Boys for Life (geregisseerd door het Belgische duo Adil & Bilall in 2020), ‘verrassingszoon’ Braden in Grown Ups 2, soldaat Shane Patton in Lone Survivor (2013), en nog veel meer.

Wist je dat Alexander Ludwig ook een begenadigd zanger is? Hij bracht in augustus 2022 zijn debuut-countryalbum Highway 99 uit.

Alexander Ludwig zal aanwezig zijn op FACTS Spring 2023, op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies, selfies en grote Q&A-shows.

TICKETS & INFO

Ontmoet nu Alexander Ludwig!

Artist Alley

ARTIESTEN SKETCHES & COMMISSIES

ARTIESTEN Handtekeningen

BLIJF UP-TO-DATE

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top