FACTS Fall 2019

De FACTS Spring 2020-TICKETS zijn nu beschikbaar!

Your Belgian Comic Con keert in 2020 terug met twee evenementen: Een lente-editie op 4-5  april Een herfst-editie op 24-25 oktober En nu kan je je april-tickets kopen aan de beste prijzen! Waarom zou ik nu al een FACTS-ticket kopen? Het zijn ideale kerstcadeaus! Heb je je eindejaarscadeau nog niet gevonden? Overweeg dan zeker een …

De FACTS Spring 2020-TICKETS zijn nu beschikbaar! Read More »

BELANGRIJKE PRAKTISCHE INFO rond openbaar vervoer naar FACTS

Going to FACTS by public transport or by car? Then you will find the following public service announcements interesting: 1. TRAM  A TRAM ride during the FACTS weekend is no longer free with any FACTS ticket, sadly. BUT we have arranged an alternative: a train-tram-ticket combo! (See below) 2. RAILWAY CONSTRUCTION: Railway manager Infrabel will …

BELANGRIJKE PRAKTISCHE INFO rond openbaar vervoer naar FACTS Read More »

FACTS, the home for fans of superheroes, comics and animation

SO YOU LIKE COMICS, superheroes and animation? Then FACTS has you covered! We have more than enough art for your geeky heart on October 19-20, in Flanders Expo Ghent. Visit the world-famous artists in the Artist Alley! Discover over 400m² of comic sellers! Go home with a unique sketch! Visit the FACTS Creators Zone, with local artists …

FACTS, the home for fans of superheroes, comics and animation Read More »

NIEUW: Speedrun van Pokémon Gold in de Esports Arena!

Kijk toe hoe speedrunner Crrool videogames voltooit in wereldrecordtijden, terwijl je gaandeweg leert over tips, tricks, glitches, exploits en meer! De gekozen game is Pokémon Gold Version, de nostalgische Game Boy-game van het jaar 2000. Kom mee naar het podium van de FACTS Esports Arena op ZATERDAG, van 14:00u tot 15:00u! Check de andere games …

NIEUW: Speedrun van Pokémon Gold in de Esports Arena! Read More »

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team