BELANGRIJKE PRAKTISCHE INFO rond openbaar vervoer naar FACTS

Going to FACTS by public transport or by car?
Then you will find the following public service announcements interesting:

1. TRAM
 A TRAM ride during the FACTS weekend is no longer free with any FACTS ticket, sadly.

BUT we have arranged an alternative: a train-tram-ticket combo! (See below)

2. RAILWAY CONSTRUCTION: Railway manager Infrabel will be doing construction work on train tracks during the FACTS weekend. Check how your train ride might be impacted before heading out to FACTS!

3. CAR
No construction on the main roads to FACTS, yay!

ON THE TRAIN-TRAM-TICKET COMBO

This combo ticket is here to stay. We should be able to present it to you again next edition, much earlier in the campaign, if all goes well.

We realise that most of you already have a ticket and that the train-tram-ticket combo is coming in too late. We were working hard on this alternative after it became clear that we couldn’t reach an agreement with De Lijn about the free Tram 1 ride, which is no longer part of the FACTS ticket.

We were left with the dilemma: should we launch now and provide an alternative for those who hadn’t bought their tickets yet and probably disappoint some people who already did? Or do we postpone the combo ticket to 2020, leaving EVERYONE without an alternative for the Tram 1 changes. In the end, we decided to launch. So not to worry, you’ll be able to enjoy this benefit next time!

Deel deze post met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team