FACTS Pride-verhaal: John Barrowman geeft krachtige boodschap aan recent geoute cosplayer op podium

Als je het geluk had om getuige te zijn van de geweldige ‘Anything Goes’ one man show van de grote John Barrowman op FACTS, op zondag 30 september 2018, dan denk je zeker met tranen in je ogen terug aan dit hoogtepunt. In deze Q&A bedankte een cosplayer de Doctor Who-, Torchwood- en Arrow-ster om hem de kracht te hebben gegeven voor zijn coming-out bij zijn ouders. En Barrowmans reactie was goud waard.

30 September, 2018, Flanders Expo, Gent. Flash-cosplayer Thibault zit in het publiek van de Actor Q&A-sessie van John Barrowman en verzamelt de nodige mentale energie om zijn held persoonlijk te bedanken. Hij is een inspiratie voor de LGBTQIA+-gemeenschap door de wereld te laten zien dat ten volle jezelf zijn iets is om te vieren en ook omdat Barrowman hem zo de kracht heeft gegeven om zes maanden eerder voor zijn ouders uit de kast te komen.

John Barrowman FACTS Comic Con Ghent: Anything Goes one man show
John Barrowman is een voorbeeld voor de LGBTQIA+-gemeenschap. Hij toont iedereen dat er niets is om je voor te schamen.

Thibault pakt de microfoon en begint hem te bedanken. Maar wanneer hij zegt hoe moeilijk het voor hem was om voor zijn ouders uit te komen, ziet Barrowman dat hij het moeilijk heeft en op het punt staat de tranen de vrije loop te laten. Dan vraagt hij hem op het podium voor een van de meest hartverwarmende momenten in de FACTS-geschiedenis.

John Barrowman: “Thibault, kijk me aan. Iedereen in deze zaal steunt je, en ik ook. Ik weet dat het moeilijk was, maar huil niet, want je bent nu jezelf. Dus spreek, en geloof me, niemand hier zal je veroordelen.”

Thibault vertelt vervolgens dat hij zag hoe Barrowman de LGBT-gemeenschap steunde en dat het hem de kracht gaf om uit de kast te komen tegenover zijn ouders. “En ze accepteerden me.”

Barrowman: “Ze hebben je geaccepteerd? Geweldig, dat is goed! *knuffelt hem* Maar Thibault, nu, laat de tranen gaan. Ik weet dat het moeilijk voor je was, maar van nu af aan, wil ik dat je de switch maakt. Wanneer je erover praat, probeer er dan met alle zelfvertrouwen over te praten. Want kijk, iedereen weet het nu en niemand vindt het erg, toch?” *publiek joelt*

"Thibault, ik wil dat je hier op het podium iets zegt, dan voel je je een stuk beter. Wees trots, kin omhoog en zeg vol zelfvertrouwen: 'Hoi, mijn naam is Thibault en ik ben homo'."

“Hallo, mijn naam is Thibault en ik ben homo.”

Een daverend applaus breekt los. Thibaults ogen kijken omhoog naar het publiek en duizenden mensen juichen hem toe. Je kunt zien dat het hem een enorme boost geeft. Het is een prachtig moment.

Door dit verhaal te brengen, hopen we dat andere mensen op hun beurt geïnspireerd raken om ook uit de kast te komen. Er is tenslotte niets om je voor te schamen.

FACTS wil een veilige haven zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan uiten zonder oordeel, maar we willen ook het hele jaar door deze vorm van vrijheid ondersteunen en vieren. Iedereen verdient de Magnus Bane tot hun Alec Lightwood, de Nicole tot hun Waverly of de Marceline tot hun Princess Bubblegum!

Wil je zelf een hartverwarmend FACTS-verhaal delen, met als thema LGBTQIA+ (of iets anders)? Ga naar de Contact-pagina via de onderstaande knop en laat je inspireren!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top