FACTS: The Homeworld Edition (24-25 OKT) is geannuleerd

Met een zwaar hart moeten we meedelen dat FACTS, The Homeworld Edition, op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent, jammer genoeg niet kan doorgaan.

We willen de situatie graag schetsen aan de hand van een Spider-Man-quote: “No one can win every battle, but no man should fall without a struggle.” Het FACTS-team heeft fel gestreden op alle vlakken, maar wordt uiteindelijk geconfronteerd met een onomstotelijke realiteit.

Na het groene licht van de nationale en lokale autoriteiten is het FACTS-team meteen enthousiast aan de slag gegaan voor een spannende ‘Homeworld Edition’. Er stond al snel een hele reeks interessante gasten en coole activiteiten op het schema, met een weloverwogen en uitgebreid coronamaatregelen-plan. Alles zag er tot voor kort bijzonder goed uit.

Alles, behalve een cruciaal onderdeel: de exposanten, het kloppend hart van FACTS.

Het merendeel van onze exposanten blijkt niet naar Flanders Expo te kunnen komen. 75% van de exposanten komt uit het buitenland en botst op steeds strenger wordende reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken en op de verplichtingen om voor en/of na een FACTS-deelname in quarantaine te gaan, wat voor een ondernemer economisch niet haalbaar is. Alle exposanten keken er erg naar uit om eindelijk nog eens een comic con te kunnen beleven, maar ondanks al deze inspanningen en voorbereidingen moeten we vandaag helaas onder ogen zien dat er te weinig exposanten aanwezig zullen zijn.

Deze beslissing valt ons enorm zwaar, zeker omdat we veel signalen ontvingen dat jullie als bezoekers er meer dan ooit naar uitkeken om opnieuw de magische poorten van FACTS te zien openzwaaien en samen met al je vrienden door het portaal naar ons universum te duiken, Avengers: Endgame-style.

Zij die ervoor gekozen hebben om hun reeds gekochte tickets om te zettten naar FACTS, The Homeworld Edition, zullen in de komende dagen gecontacteerd worden voor terugbetaling.  

Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor al jullie geliefden. We sluiten af met nog een laatste Spider-Man-quote: “No matter how buried it gets, promise me that you will hold on to hope and keep it alive. We have to be greater than what we suffer.”

We hope to see you soon,

Het FACTS-team

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top