Eenvoudige Cosplay-tips: Tutorials voor verf, leder en Final Fantasy Buster Swords

Header Cosplay Tutorials By the FACTS Cosplay Community Part 1

Van plan om je cosplay-vaardigheden te verbeteren? Check dan zeker deze mini-tutorials van gerespecteerde en geoefende Belgische cosplayers uit de FACTS-community. Van geslaagde verflagen en de illusie van metaal tot het maken van enorme cosplay-props, de meest waardevolle tips vind je hier!

MistVein Cosplay: grote props en kleine trucs

In de volgende clips vertelt de getalenteerde Belgische cosplayer en ECG-winnaar Mistvein Cosplay je cosplaytips over 3 onderwerpen:

  • Hoe je zware cosplayonderdelen als metalen moeren en bouten vervangt  door exacte kopies van lichtere materialen
  • Authentiekere alternatieven voor velcrobandjes
  • En grote verfopdrachten voor grote cosplayattributen, inclusief een gouden tip voor een realistische metaal-look.

CLIP 1: Metalen moeren en bouten op een kostuum bevestigen kan een kostuum zeer realistisch maken, maar ook zwaar en log. Daar heeft Mistvein een oplossing voor: hij maakt lichte harskopieën door ze in siliconenmallen te gieten. Dezelfde coole looks, maar minder gesleur op je comic con-dag!

CLIP 2: Je werkt je Assassin’s Creed cosplay of oudekrijgercosplay af met een geweldig stuk scheenbeschermers, maar je merkt dat iets niet helemaal klopt. Hadden ze velcro in de middeleeuwen of de Renaissance? Vast niet.  Maar ze hadden wel leer. Mistvein legt uit dat leder bijzonder veel interessante eigenschappen en mogelijkheden heeft. Het is een ideale, zeer bewerkbare en authentieke stof voor heel wat cosplays. Check het hieronder!

CLIP 3: “Grote cosplayprops hebben grote verfopdrachten nodig. En het Buster Sword van Final Fantasy VII’s Cloud Strife valt zeker onder die noemer. Als je wil weten hoe je een lichte en toch realistische versie van het Buster Sword wil maken, klik dan op de knop hieronder. Maar voor de afwerking heeft Mistvein net zo handige tips bij dit iconische gaming-wapen. In plaats van metaalkleurige verf te gebruiken, smeer je liever metaalpoeder open over het oppervlak. Dat zorgt voor een heel realistisch resultaat, waarvan iedereen het geheim zal willen weten.

Check hier hoe Mistvein Cosplay de enorme Final Fantasy VII Buster Sword maakt uit superlichte, maar stevige materialen.

Wil je meer zien van Mistveins tutorials en cosplays of heb je enkele vragen voor hem? Volg hem dan via social media:

Sheepwalker Cosplay: Handwerk en Handigheidjes

Belgische Cosplayer SheepWalker Cosplay heeft heel wat interessante wist-je-datjes en tutorials voor cosplays  op haar Facebook-pagina staan. Haar tips zullen je onder meer helpen bij het kiezen van de juiste verf voor de juiste job, bij het maken van Skyrim-achtige dolken en bij het vinden van algemene tips die je het leven en het cosplayproces makkelijker kunnen maken.

Bijvoorbeeld: begrijpen wat de icoontjes op verftubes betekenen, kan een wereld van verschil maken bij je verfjobs, want elk type verf heeft andere eigenschappen in bepaalde omstandigheden. Wil je een dominante verf of een niet-dominante verf? Gebruik je die voor highlights en laatste toetsen, of eerder voor basislagen? Begrijpen is de sleutel tot minder stress. Veel succes!

Hou deze website in het oog voor nog meer cosplaytips!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top