Het Grote Verzamelaarspanel: De voordelen van een enorme collectie

FACTS nodigde drie Belgische verzamelaars uit die eigenhandig het concept ‘geeky objecten en merchandise verzamelen’ tot kunst hebben verheven. Bij hen zijn de collecties als het ware uitgegroeid tot ware archieven, waarin je als het ware de popcultuurgeschiedenis kan overzien. (Maar niet aanraken.)

  • Hoe zijn ze gestart?
  • Hoeveel is hun collectie waard?
  • Is het een goede investering of doen ze het om nostalgische redenen?
  • Wat zijn hun meest begeerde bezitten?
  • En nog belangrijker: hoe kan jij JOUW verzameling omtoveren tot een museum?

Dat en nog veel meer in dit boeiende panelgesprek!

PANELLEDEN

CHRISTOPHE STIENLET

WIE: BV en Star Wars-verzamelaar
Zijn ‘man cave’ betreden is als een Star Wars merchandise-winkel binnengaan. Van comics en vintage posters tot 1970’s-figurines en actiefiguren, Christophe heeft het allemaal in huis.

PETER DE SMET

WIE: LEGO® Star Wars™-expert (@dewlanna)
Wanneer je collectie groot genoeg is om een LEGO®-expositie in het Speelgoedmuseum in Mechelen te vullen, dan heb je iets speciaals. Peter has the whole wide LEGO® world in his hands.

TINYCOLLECTOR

WIE: Thijs Bastiaens, aka @jNoxxx
Thijs’ videogamecollectie werd zo groot dat hij naar een groter huis met een hangar moest verhuizen. Daar heeft hij The Archive, aka de game-geschiedenis in één kamer. Check de video!

PRAKTISCHE INFO

WANNEER: Zaterdag en zondag (19 & 20 oktober), exacte uur nog te bepalen.
WAAR: Ga onder het balkon van Flanders Expo’s Hal 1 door
en ga achter de trappen van de volgende hal. Daar vind je de workshop- en panel-zone.

Deel deze post met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top

FACTS SPRING 2020 GEANNULEERD DOOR CORONA / COVID-19

Sinds 1993 doen de FACTS-organisatoren hun uiterste best om duizenden fans een zo kwalitatief mogelijke bijeenkomst te organiseren in Gent. Het doel is altijd om een veilige haven te zijn voor alle fans van films, series en games, waar ze samenkomen met gelijkgestemden en met gasten van over de hele wereld, om onvergetelijke momenten te beleven.

Met het welzijn, de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, exposanten, crew en partners als onze voornaamste prioriteit, volgden we de laatste dagen en weken de evolutie van de uitbraak en verspreiding van COVID-19, de Corona-pandemie, nauwgelet op.

Aangezien de situatie in België steeds meer kritiek wordt en nu ook de Verenigde Staten reisrestricties naar Europa hebben ingevoerd, heeft FACTS finaal beslist om om de editie FACTS Spring 2020 te annuleren wegens overmacht.

Nadat we alle mogelijke opties van veiligheidsmaatregelen hebben uitgeput, hebben we uiteindelijk beslist om de richtlijnen van de lokale gezondheidsorganisaties en overheden te volgen, die al aangegeven hadden dat grote evenementen beter geannuleerd werden.

Omdat het ons hoofddoel is om onze geweldige community de unieke ervaring te bieden die ze verdienen en om hun veiligheid te garanderen, hadden we simpelweg geen andere opties meer.

Het is een pijnlijke beslissing, maar we kijken nu al vooruit naar de volgende bijeenkomst met al onze fans, exposanten en gasten op 24-25 oktober in Flanders Expo Gent. In de tussentijd hebben we ook al hard gewerkt om een nog spectaculairdere line-up van sterren te verzilveren. We zijn dan ook blij om aan te kondigen dat Ian Somerhalder, Rebecca Mader & Troy Baker al bevestigd hebben dat ze hun fans zullen ontmoeten tijdens FACTS Fall 2020, in Gent, op 24 en 25 oktober. We kondigen in de komende maanden nog veel meer gasten en verrassingen aan.

Al onze bezoekers, exposanten en partners zullen binnenkort persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail, met meer informatie rond de volgende stappen. Alle toegangstickets van FACTS in april zullen geldig blijven voor FACTS in oktober, maar bezoekers zullen de keuze krijgen: het ticket houden voor oktober of een aanvraag tot terugbetaling indienen. Meer info en details volgen spoedig.

We appreciëren de steun die we in de voorbije weken hebben mogen ontvangen. De feedback was van onschatbare waarde in het bepalen van deze beslissing.

Met vriendelijke groet,

Het FACTS-team