Shannen Doherty

Introductie

Actrice, producer en tv-regisseuse Shannen Doherty is wellicht het meest bekend als Prue Halliwell in Charmed en als Brenda Walsh in Beverly Hills, 90210. Je kon 90's-icoon Shannen Doherty bovendien in nog vele andere producties zien schitteren.

BEKEND ALS

  • Prue Halliwell in Charmed
  • Brenda Walsh in Beverly Hills, 90210

en nog veel meer!

 

BIOGRAFIE

 

Actrice, producer en tv-regisseuse Shannen Doherty is wellicht het meest bekend als Prue Halliwell in de populaire heksenserie Charmed, waarin ze van 1998 tot en met 2001 het beste van zichzelf gaf. Ze had eveneens een sleutelrol in de beroemde tienerserie Beverly Hills, 90210, waarin ze de rol van Brenda Walsh vertolkte. Naast die twee legendarische series kon je Shannen Doherty ook nog zien schitteren in vele andere tv- en filmproducties.

Prue Halliwell – de rol van Shannen Doherty – is een van de drie originele heksenzusjes in de serie Charmed, die in de late jaren ‘90’s en begin jaren 2000 voor het eerst op het scherm te zien was. Shannen Doherty verliet de show na het derde seizoen, maar het lijdt geen twijfel dat zij – samen met Alyssa Milano en Holly Marie Combs – een van de redenen was voor het instant succes van Charmed. Doherty mocht zelfs enkele afleveringen in het tweede en derde seizoen regisseren. De zusjes bleven ook lang na het einde van de serie op het tv-scherm te zien, met frequente herhalingen op meerdere Belgische en internationale tv-zenders.

Met Brenda Walsh had Doherty op jonge leeftijd een vrouwelijke hoofdrol in de beroemde tienerserie Beverly Hills, 90210 te pakken, nog zo’n 90’s-klassieker. Ze verliet ’s werelds bekendste postcode na seizoen 4, ook al was ze van in het begin al een duidelijke favoriet. Fans van de serie zullen blij zijn te horen dat er – voorlopig nog onofficieel – een nieuw seizoen in de steigers staat van deze geweldige reeks, mét de originele cast.

Maar ook de filmbusiness heeft van de talenten van Shannen Doherty kunnen genieten, in onder meer de films Heathers, Mallrats, Obsessed en Jailbreakers.

Shannen Doherty begon haar carrière als een kindsterretje in de vroege jaren ’80, in Little House on the Prairie en Our House. En nu, in haar volwassen leven, had ze haar eigen reality show, was ze een ideale presentatrice in menig tv-programma, schitterde ze als model én versloeg ze kanker. Met andere woorden: Shannen Doherty is een sterke vrouw met een dito persoonlijkheid.

Shannen Doherty zal te gast zijn op FACTS Spring 2019, op zaterdag 6 en zondag 7 april, in Flanders Expo Gent. Ze zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en panels op beide dagen van het FACTS-weekend.

Want to meet Shannen Doherty?

ACTEURS Handtekeningen

ACTEURS PANELS

ANDERE GASTEN

Artist Alley

ARTIESTEN SKETCHES & COMMISSIES

ARTIESTEN Handtekeningen

BLIJF UP-TO-DATE

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!