Introductie

Asa Butterfield is op het moment van schrijven nog maar 22, maar hij heeft al heel wat indrukwekkende films en series op zijn conto. Van zijn meest recente monsterhit Sex Education op Netflix tot zijn succesvolle passages in het Holocaust-drama The Boy in the Striped Pajamas en Martin Scorsese's Hugo, er zijn heel wat redenen om Asa Butterfield te komen zien, bedanken en spreken op FACTS, op 4-5 april, in Flanders Expo Gent.

BEKEND ALS

  • Otis Milburn in Sex Education (Netflix)
  • Jake in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
  • Calvin in Then Came You
  • Hugo Cabret in Martin Scorsese’s Hugo
  • Mordred in Merlin
  • Bruno in The Boy in the Striped Pyjamas
  • Norman Green in Nanny McPhee and the Big Bang
  • Gardner Elliot in The Space Between Us

We hebben Asa Butterfield al in heel wat films en series zien schitteren, maar zijn grootste lancering naar het sterren-firmament is wellicht de enorm populaire Netflix-serie Sex Education, op drie na Belgiës best bekeken Netflix-titel in 2019. In die maatschappelijk relevante en hilarische serie vertolkt hij hoofdrolspeler Otis Milburn, een hogeschoolstudent die op zijn campus een clandestiene sekstherapie-kliniek op poten zet met en voor zijn medestudenten. Butterfield acteert daarin samen met onder meer ex-FACTS-gaste Gillian Anderson, die Otis’ moeder speelt. Het tweede seizoen ging onlangs, op 17 januari 2020, in première.

Asa Butterfield was eveneens bijzonder sterk in andere recente producties. Zo zagen we hem als Calvin in Then Came You naast Game of Thrones-ster Maisie Williams, als Jake in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, als Ender Wiggin in de ruimte-actiefilm Ender’s Game, als de op Mars geboren tiener Gardner Elliot in de romantische komedie The Space Between Us, als Second Lieutenant Raleigh in het Wereldoorlog I-drama Journey’s End en nog veel, veel meer. Met andere woorden: Mr. Butterfield heeft op jonge leeftijd al heel wat genres onder de knie.

Ook in zijn kindertijd kwam zijn talent al snel de kop opsteken. Zo was hij Hugo Cabret in Martin Scorsese’s fantasy-film Hugo, het Duitse kind Bruno in het Holocaust-drama The Boy in the Striped Pajamas, Norman Green in Nanny McPhee and the Big Bang en Mordred in de populaire fantasy-show Merlin, om er maar een paar te noemen.

Als finale optelsom kom je dan aan een indrukwekkende reeks films en series én aan een dito lijst rasacteurs met wie hij acteerde, maar in wier schaduw hij nooit heeft gestaan. Het succes van de bovenstaande producties zijn net zo goed het resultaat van Asa Butterfields prachtige acteerprestaties.

Asa Butterfield zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningensessies en spectaculaire vraag-en-antwoordshows op zaterdag 4 en zondag 5 april, in Flanders Expo Gent.

Vergeet niet om je FACTS-toegangstickets te kopen in de voordeligere voorverkoopperiode:

 

Ontmoet nu Asa Butterfield!

Artist Alley

ARTIESTEN SKETCHES & COMMISSIES

ARTIESTEN Handtekeningen

BLIJF UP-TO-DATE

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top