Mythes van de ruimte: feit vs. fictie, met Frank Deboosere & Jan Verheyen

Klopt het Alien-gezegde dat niemand je kan horen schreeuwen in de ruimte?
Kan je überhaupt een ruimteschip door een parcours loodsen in 12 parsecs?
En hoe ziet een explosie in de ruimte er nu echt uit?

Als je erbij stilstaat is het best vreemd dat de meeste mensen hun ‘feiten’ over de ruimte kennen via films, series, games en andere fictie. Maar hoeveel van die filmscènes zijn eigenlijk wetenschappelijk correct?

Met die vraag trekken filmregisseur Jan Verheyen en weerman *slash* ruimtevaartexpert Frank Deboosere een panel op gang. De ene presenteert een rijke waaier aan ruimte-scènes, de andere houdt er de loep der wetenschap tegenaan.

Jan Verheyen

Belgische filmmaker en wandelende encyclopedie voor zowel blockbusters als B-films. Heeft een ongelooflijk archief aan filmfeiten en is niet bang dat te gebruiken.

Frank Deboosere

Weerman op de Vlaamse televisiezender VRT en ruimte-expert gelinkt aan de Volkssterrenwacht MIRA. Als je ooit plant om te ‘hitchhiken’ door de galaxie, neem deze man dan zeker mee!

Wanneer?

Zondag 3 April 2022
– Deel 1: 12:15u – 13:00u
– Deel 2: 15:00u – 15:45u

Waar?

Het Cosplay-podium

Ga met ons mee op een reis door interessante sci-fi en andere fictie, om te zien welke ruimtescènes de toets van de echte wetenschap kunnen doorstaan, op FACTS Spring 2022, in Flanders Expo Gent!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top