FACTS Achter de Schermen: De Game of Thrones-chilipepers

THE MOUNTAIN'S CHILI PEPPERS:
A GAME OF COJONES

Voor FACTS Fall 2016 verwelkomde Gent Hafthór Julius ‘Thor’ Björnsson, vijfvoudige winnaar van de titel ‘Europe’s Strongest Man’, winnaar van ‘World’s Strongest Man’ en Game of Thrones-actor voor Sir Gregor Clegane, alias The Mountain. Wie het nog niet weet: deze man is een ware reus. Als je hem de hand schudt, dan verdwijnt je palm simpelweg in een enorme, maar ergens ook tedere kolenschop van een hand. Hij is een absolute droomgast, zeker wanneer je ziet hoe beleefd en nederig hij is bij zijn fans én achter de schermen.

Na de eerste dag vertrokken alle genodigde acteurs, artiesten en medewerkers ‘s avonds naar een chic restaurant in het centrum van Gent, zoals traditie het wil. Het was zeker niet verplicht, maar Hafthor – als de Grote Vriendelijke Reus die hij is – ging met veel plezier mee. Voor het gezelschap, maar ook omdat hij acht volwaardige maaltijden per dag nodig heeft om zijn spieren en lichaam te onderhouden, dus waarom ook niet.

Thor Björnsson Game of Thrones diet

Eens in het restaurant koos hij ervoor om in de hoek van de kamer te zitten, aan het uiteinde van de zitzetel die zich over de hele muur strekte. Zo kon hij zichzelf en zijn manager iets meer armruimte schenken. De enkele stoelen waren namelijk niet meteen voorzien op het Hulk-achtige postuur van mr. Björnsson.

Blijkbaar had Dagobert Duck-artiest Don Rosa de gewoonte om op zijn reizen zijn eigen superpikante chilipepers mee te nemen als aperitiefhapje. Hij schijnt van pikante voeding te houden en hij speelt die verschroeiende hapjes dan ook met ogenschijnlijk gemak naar binnen. Hij was ook zo vriendelijk om er genoeg mee te nemen voor de andere gasten, die hem prompt bedankten voor zijn aanbod. Maar zodra het rieten mandje met pepers aan de derde tafel kwam, wist niet iedereen waar het mandje precies vandaan kwam, laat staan wat er precies in zat. De meesten vermoedden dat het om onschuldige zoete varianten ging, aangeboden door het restaurant.

Hafthor Thor Björnsson, Game of Thrones-acteur

Sommige gasten, waaronder The Hobbit- & Doctor Who-acteur Sylvester McCoy, Doctor Who-acteur Paul McGann en Once Upon a Time & True Blood-actrice Kristin Bauer hadden het aanbod wijselijk en respectvol afgeslagen, omdat ze het voedsel herkenden. Maar een goed aantal managers en artiesten hadden niet zoveel geluk en aten de pepers in één hap op. Het duurde dan ook niet lang vooraleer een halve kamer aan rode, stomende gezichten wenkten naar de obers, haastig vragend naar enkele liters melk en kilo’s brood. Don Rosa kon zijn lach nagenoeg niet onderdrukken.

Ondertussen zat Hafthor nog steeds gezellig in zijn hoekje, terwijl hij de onbedoelde chaos van melk zwelgende collega’s overzag, rustig knabbelend op een stuk peper, met een grijns op zijn gezicht.

Wil je je eigen coole verhalen beleven met wereldberoemde acteurs en artiesten? Kom dan naar FACTS Fall 2020, op 24-25 oktober! Hou zeker de ticketpagina’s en de gastenlijsten in het oog!

Deel deze post met je vrienden

Blijf up-to-date

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!

Scroll naar top