Jason Isaacs

Introductie

Harry Potters Lucius Malfidus, Kapitein Haak in Peter Pan, Star Treks Captain Lorca en Kolonel William Tavington in The Patriot. Schitterde ook in Armageddon en Black Hawk Down. Gaf stem aan Zhao in Avatar: de Legende van Aang en aan The Inquisitor in Star Wars Rebels.

Bekend als

 • Lucius Malfoy in Harry Potter (2002 – 2011)
 • Captain Gabriel Lorca in Star Trek: Discovery (2017-2018)
 • Captain Hook in Peter Pan (2003)
 • Colonel William Tavington in The Patriot (2000)
 • Ronald Quincy in Armageddon (1998)

Stemacteur

 • Admiraal Zhao in Avatar: De Legende van Aang en The Legend of Korra
 • The Inquisitor / Sentinel in Star Wars Rebels
 • Lex Luthor in Justice League: Gods and Monsters
 • Sinestro in Green Lantern: Emerald Knights
 • Siddeley / Leland Turbo in Cars 2
 • Reza Zaydan in Hitman (2016)
 • William Birkin in Silent Hill 2

en nog veel meer

 

KORTE BIO

Jason Isaacs is een van die zeldzame acteurs met het talent om je koude rillingen te bezorgen door je alleen nog maar aan te kijken. In zijn rijke carrière heeft hij elke aangeboden schurkenrol met glans neergezet, van Harry Potters Lucius Malfidus, Kapitein Haak in Peter Pan en Star Treks Captain Lorca tot Kolonel William Tavington in The Patriot. Jason Isaacs is net zo indrukwekkend wanneer hij niet aan de duistere kant van het spectrum vertoeft, met memorabele rollen als Ronald Quincy in Armageddon en als Captain Waggoner in Fury. En nu komt hij naar FACTS op 6 en 7 april, in Flanders Expo Gent!

De meeste mensen kennen Jason Isaacs als de acteur achter Lucius Malfidus in de Harry Potter-films, de vader van Draco Malfidus. Hij portretteerde de verachtelijke, maar ergens toch charismatische tovenaar van de tweede film in de reeks (2002) tot aan de allerlaatste in 2011. Leuk weetje: zijn film-zoon Tom ‘Draco’ Felton was vorig jaar al te gast op FACTS.

Neem je zijn cv erbij, dan weet je dat nagenoeg al zijn rollen memorabel zijn geweest. Star Trek-fans zullen hem begroeten als Captain Gabriel Lorca, de kille en geheimzinnige Starfleet officer. Anderen zullen dan weer de Britse kolonel William Tavington herkennen, de meedogenloze krijgsheer in The Patriot die het leven van de Amerikanen en Mel Gibson wel erg zuur maakte in de Amerikaanse Revolutie. Of misschien doet hij u wel denken aan de intimiterende 2003-versie van Kapitein Haak in Peter Pan. Ranger Commander Captain Steele in Black Hawk DownBrotherhoodArmageddon, A Cure for Wellness, The Death of Stalin, Awake… En dat is nog maar een kleine bloemlezing.

Als Jason Isaacs’ stem u bekend voorkomt, dan is dat geen verrassing. De man houdt er namelijk eveneens een lijvige carrière als stemacteur op na. Hij was Admiraal Zhao in de fenomenale tv-series Avatar: De Legende van Aang en De Legende van Korra, alsook The Inquisitor / Sentinel in Star Wars Rebels en Star Wars: Rebels Recon.

Isaacs gaf ook een stem aan Siddeley / Leland Turbo in Cars 2, Lex Luthor in de videogame Justice League: Gods and Monsters, Sinestro in Green Lantern: Emerald Knights, Reza Zaydan in Hitman (2016), Dr. William Birkin in Silent Hill 2 en nog veel meer.

Jason Isaacs is de nieuwste acteur in de gastenlijst van FACTS Spring 2019, op zaterdag 6 en zondag 7 april in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en panels op beide dagen.

 

Want to meet Jason Isaacs?

ACTEURS Handtekeningen

ACTEURS PANELS

ANDERE GASTEN

Artist Alley

ARTIESTEN SKETCHES & COMMISSIES

ARTIESTEN Handtekeningen

BLIJF UP-TO-DATE

Schrijf je in voor de FACTS-nieuwsbrief en kom als eerste te weten wie de nieuwe gasten en activiteiten zijn! In de FACTS News Squad krijg je het nieuws net iets eerder dan de rest!