UPDATE 12/03/2018

Woordje van het FACTS-team

Zoals een spin-achtige superheld ooit zei: with great power comes great responsibility. En FACTS wil zijn verantwoordelijkheid inderdaad nemen, op een serieuze manier. Jullie veiligheid is een van onze grootste prioriteiten.

We begrijpen dat het voor jullie als bezoeker altijd een heel gedoe is aan de ingang, maar weet dat we dit enkel doen om jullie veiligheid te garanderen bij de reis doorheen de FACTS-dimensie. En geen zorgen: FACTS is nog steeds die geweldige plek die jullie gewend zijn, zelfs met deze extra veiligheidsmaatregelen!

TASSEN

Onthoud zeker het volgende: hoe meer tassen onze security moet controleren, hoe trager de rijen zullen zijn. Dus: als je geen tas nodig hebt, laat die dan zeker thuis!

Een passend alternatief voor een grote rugzak is een (plastic) zak. Op die manier is het eenvoudiger voor onze veiligheidsdiensten om te zien wat je zoal mee naar binnen brengt, wat op zijn beurt zorgt voor snellere wachtrijen.

Zullen er lockers zijn?

Ja, aan de kassa. Ze zijn 24 cm breed, 33 cm hoog en 49 cm diep. We vragen 10 euro per locker, waarvan je 5 euro waarborg terugkrijgt zodra je je spullen weer komt ophalen. Vergeet niet je locker leeg te maken na FACTS. Wat achterblijft, verhuist naar de lost & found, beheerd door de politie.

Zal er een vestiaire zijn?

Ja. We voorzien een plaats waar je je kleren en andere dingen kwijt kan die niet in de lockers passen.

Zal ik mijn spullen in de auto kunnen droppen en dan terugkomen?

Ja, dat is ook een optie. Zorg ervoor dat je een stempel krijgt aan de kassa. Je zal uiteraard opnieuw gecheckt worden zodra je weer binnen wil komen.

COSPLAY

Mogen we maskers dragen?

Ja, maar je mag ze niet op straat dragen (tegen de Belgische wet) én je mag ze ook niet dragen bij de check-up aan de kassa. Zodra je binnen bent, mag je je masker opzetten.

VOEDING

Mag ik voedsel meenemen naar FACTS?

Ja, maar hoe meer voeding de bezoekers meenemen, hoe langer de rijen potentieel kunnen worden. Maar geen zorgen, de voedingswaren van onze cateringdiensten zijn Super Saiyan gegaan in kwaliteit.