Leer Star Treks Klingon-taal!

Klingon Workshop 3NuqneH, FACTS-fan!

 

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om bestaande talen als Japans of Xhosa te leren, zijn er ook mensen die de uitdaging aangaan om een fictieve taal aan te leren. Als een echte Star Trek-fan en taalliefhebber, nam Lieven L. Litaer, een Belg die opgroeide in Duitsland, de geweldige beslissing om een Klingon-spreker te worden. En kijk, het is hem gelukt.

Om te slagen in zijn opzet sloot Lieven Litaer zich aan bij het Klingon Language Institute (KLI) in de Verenigde Staten. Vandaag is hij een van de enige mensen (op aarde althans) die vloeiend Klingon keuvelen. Bovendien werd hij daardoor een officiële ‘Beginners’ Grammarian’, wat betekent dat hij de juiste vaardigheden heeft om nieuwkomers Klingon aan te leren op een eenvoudige en toegankelijke manier.

 

En dat is ook precies wat deze ‘Klingon Teacher from Germany’ zal aanbieden op FACTS Spring Edition. Lieven Litaer komt speeches geven van gemiddeld een uur lang aan zij die geïnteresseerd zijn om over de extreem directe manier van communicatie van het Klingon-ras te leren. Hij zal het daarbij ook uitvoerig hebben over de 50-jarige geschiedenis van Star Trek en de Klingon-taal en over het feit dat je deze taal in meer domeinen kan terugvinden dan je denkt, ook buiten de film- en tv-wereld. 

 

Voorlopig is het nog niet nodig om je op voorhand in te schrijven voor deze workshop. Je moet gewoon op tijd (nog te bepalen) op de juiste plaats zijn (ook nog te bepalen) op zaterdag en zondag en vervolgens Lieven benaderen. Je zal deze alienmeester meteen herkennen: hij is de man met het fantastische Klingon-masker en -kostuum. Maar om er zeker van te zijn, hebben we een paar foto’s van hem online gezet.

Qapla’ en tot op de presentatie!

 

PS: Als je een grote Trekkie ben, dan raden we je aan om ’s werelds grootste Klingon-meeting bij te wonen in Duitsland, georganiseerd door Lieven en gelijkgestemde vrienden.

Website: www.klingonisch.net

 

Koop nu je tickets!

 

Klingon Workshop 4 bigKlingon Workshop 2Klingon Workshop 1