Waar vindt FACTS plaats?

Flanders Expo, Maaltekouter 1 in Gent. Met de wagen, Speeder Bike of het voertuig van jouw keuze neem je afrit 14 van de E40, recht naar het parkeerterrein. Met tram 1 stap je gewoon voor de deur af (tramrijden is gratis vanaf Gent Sint-Pieters met je FACTS-ticket).

Wat zijn de openingsuren?

FACTS is op zaterdag open van 10u tot 19u en op zondag van 10u tot 17u. Priority ticket holders mogen op beide dagen al om 9u naar binnen.

Wat bedoelen jullie met een fotoshoot?

In het midden van Hal 4 staat een fotoset klaar waar jij met je favoriete ster op de foto kan. Even een kaartje kopen aan de FACTS-booth ertegenover en oefenen op je colgate-smile.

Wat is een Q&A?

Hét moment van FACTS waarop jij aan de acteurs kan vragen wat je altijd al wilde weten. Of Gimli écht goed is met een bijl, bijvoorbeeld. En hoe groot of klein de TARDIS nu werkelijk is. Uiteraard zijn ook celebrities echte mensen die niet graag ongepaste of onbeleefde vragen krijgen. Maar jij bent niet dat type fan, toch?

Wat is de Artist Alley?

In de Artist Alley zitten bekende en up-and-coming tekenaars en artiesten schouder aan schouder te genieten van alle geïnteresseerde lezers die hun tekeningen vastpakken. Sla een praatje, koop een strip of een tekening, laat een handtekening op je arm zetten of vraag om een anime-versie van jezelf te laten maken.

Zijn er signeersessies voorzien?

Ja. Hou er rekening mee dat onze gasten een vergoeding vragen voor een handtekening. Die prijzen worden doorgaans enkele weken voor FACTS aangekondigd. Je kan gratis een mooie fandomfoto uitkiezen van de acteur / actrice om te laten signeren. Je kan ook je eigen voorwerp meenemen.

Hoe kan ik betalen op FACTS?

Geen Space Bucks of Galactic Credit Standards, aub. Alleen euro’s. En vaak alleen cash, al hangt dat van de standhouder af. Er zijn geldautomaten te vinden in Hal 1 en aan de trappen van de Q&A-zaal.

Wat is de FACTS-app?

The greatest thing since sliced bread. Een appje op je smartphone dat alle praktische info bevat over de beurs (wie staat waar en wie doet wat wanneer).

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.mobilejuice.tapcrowd.facts

iPhone: https://itunes.apple.com/be/app/facts-spring-edition-2016/id471599532?l=nl&mt=8 

Kan ik vrijwilliger zijn bij FACTS?

Ja hoor. Mail ons even op [email protected] en dan kijken we of we een plaatsje voor je hebben.

Ik heb een onlineticket gekocht. Hoe geraak ik nu binnen?

Door de deur (de teleportation machines zijn gepland voor 2260). Nee, serieus, print je ticket af en neem het mee naar FACTS. Zeker de streepjescode moet goed zichtbaar zijn. Als je er bent, kies dan voor de rij “I have a ticket”. Anders schuif je zonder reden aan.

Mag ik opnieuw binnen als ik buitengegaan ben?

Ja. Vraag gewoon een stempel aan de security-mensen en toon die als je weer naar binnen wil.

Krijgen kinderen gratis toegang?

Ja. Kinderen van 10 jaar of jonger mogen gratis binnen als er een volwassene bij is die wél betaald heeft. Zij hebben dus géén ticket nodig. Neem zeker de identiteitskaarten mee zodat we even kunnen checken of je niet probeert vals te spelen.

Genieten 65+ en/of mindervaliden korting?

Nee. Maar ons personeel is wél extra lief tegen fans die al wat langer meegaan.

Hoe zit het met de begeleiders van gehandicapten?

Die mogen gratis mee binnen. Enige voorwaarde is dat je als begeleider minstens vijftien bent en dat je een geldig medisch attest hebt van een arts dat zegt dat begeleiding vereist is.

Is het mogelijk om handtekeningen op voorhand aan te kopen?

Neen, dat is helaas niet mogelijk. De enige manier om een handtekening te verkrijgen van onze uitgenodigde acteurs en artiesten, is om persoonlijk naar de signeersessies te komen tijdens het FACTS-weekend.

Ik heb mijn ticket online gekocht, maar ik heb het nog steeds niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Check eerst even je spamfolder. Sommige mailprogramma’s snappen niet dat het mailtje met je FACTS-ticket het belangrijkste bericht van het jaar is … Begrijpe wie kan. Als je je ticket ook daar niet vindt, mail dan even met [email protected]. Dan helpen we je snel verder.

Ik heb een ticket gekocht, maar ik kan niet aanwezig zijn. Kan mijn ticket worden terugbetaald?

Neen, helaas niet. Sorry! Lees alles hierover in ons Algemeen Reglement. 

Is het 100% zeker dat ik op de dag zelf nog een ticket kan kopen?

Nee. Enfin, we hebben nog nooit iemand moeten weigeren omdat we helemaal vol zaten, maar dat zit er ooit wel eens aan te komen. Online kopen kan tot de dag voor het evenement, is een stuk goedkoper. Really: waarom zou je het anders doen?

Wat is een Priority-ticket?

De beste beslissing die je ooit genomen hebt! Ah ja: met een Priority-ticket mag je op zaterdag en zondag al om 9u naar binnen en heb je véél minder last van wachtrijen.

Je kan er eentje kopen door op de button ‘Koop je tickets’ van deze website te klikken. Maar haast je, want het aantal is beperkt!

Welk tickettype koop ik het best als ik me wil focussen op merchandise kopen bij de exposanten?

Dan kunnen we je de Priority Entry Tickets aanraden! Met dit type kan je al genieten van FACTS vanaf 9 uur ’s ochtends in plaats van om 10 uur.

Eigenaars van een VIP-ticket genieten ook van dit voordeel, naast vele, vele andere. Lees hier meer over de VIP-ervaring op FACTS.

Krijg ik korting als ik cosplay?

Jazeker! We doen 5 euro van de prijs. Het is een klein ‘dankjewelletje’ aan alle cosplayers die FACTS trakteren op geweldige kostuums en een brede glimlach.

Moet ik meedoen aan de cosplaywedstrijd als ik een cosplayticket koop?

Nee. Maar om binnen te kunnen met een cosplayticket moet je uiteraard wél verkleed zijn. En zomaar even snel een groen kw-tje aandoen zodat je dan een beetje op Link lijkt, is niet genoeg hè. We moeten zien dat je wat moeite gedaan hebt.

Mag ik wapens meebrengen naar FACTS?

We hebben een uitgebreid reglement over wapens (en de wet is ook redelijk streng).

Is er een vestiaire aanwezig?

Ja. Je kan je lederen Blade-jas of vilten Gandalf-mantel (of je jas uit de AS Adventure, natuurlijk) kwijt in een locker aan de inkom. Ook je rugzak en tas kunnen daarin. Lockers kosten tien euro, waarvan je er op het eind van de dag vijf terugkrijgt.

Belangrijk: je locker moet leeg zijn aan het eind van de dag. En verder gelden dezelfde regels die op alle openbare plaatsen gelden: laat niets onbewaakt achter of de veiligheidsmensen pikken het op. En pas op je spullen: wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of schade.

Kan ik FACTS bereiken via het openbaar vervoer?

Ja! Je kan tijdens het FACTS-weekend zelfs gratis Tram 1 van het treinstation Gent Sint-Pieters richting Flanders Expo nemen als je je FACTS-ticket laat zien.

Check deze pagina van Delijn.be voor meer info.

Waar kan ik parkeren tijdens FACTS?

Op parkings B en C. Je betaalt 5 euro voor een hele dag per voertuig.

VIP ticket-eigenaars krijgen een mooie parkeerplaats op Parking A4 of A3, net aan de ingang van FACTS. 

Voor meer info en een plan verwijzen we je door naar deze pagina: http://www.flandersexpo.be/nl/Ligging-en-bereikbaarheid/auto

Is er gratis wifi in de hallen van Flanders Expo?

Ja! Overal volle bak ontvangst.

Mogen we foto’s nemen en filmen op FACTS?

Natuurlijk, that’s what it’s for. Alleen waar het expliciet aangeduid staat, mag het niet (maar dat is bijna nergens). En uiteraard mag je de beelden alleen achteraf publiceren als je onze toestemming gekregen hebt.

Worden er foto’s van ons genomen op FACTS?

Dat kan. We mogen bovendien al het beeldmateriaal zonder jouw expliciete toestemming gebruiken (dat maakt deel uit van de kleine lettertjes op je ticket). Maar wees gerust: we zijn altijd heel respectvol.

Is roken toegelaten?

Nee. Ook futuristische dingen zoals elektronische sigaretten zijn verboden. In de gangen tussen Hal 3 en Hal 5, en Hal 5 en Hal 7 zijn rokersruimten.

Zijn dieren toegelaten?

Nee. We tolereren alleen assistentiehonden (met papieren en correcte uitrusting) en mensen die verkleed zijn als bijvoorbeeld Alf of Falkor.

Zijn er rolstoelen aanwezig?

Ja. Het fantastische Rode Kruis heeft rolstoelen voor je klaarstaan in Hal 1. Best even op voorhand bellen om zeker te weten dat er eentje voor jou opzij staat.

Telefoonnummer: (+32) (0)9/241.97.13

Wat als ik een ongeval heb tijdens FACTS?

Dan brengen we je naar de EHBO-post en krijg je een kus van de verpleegster (of we bellen de ambulance als het serieus is, natuurlijk). FACTS is niet aansprakelijk, maar we gaan er wél alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Hoe zit het met het anti-pestbeleid van FACTS?

We zijn enorm streng tegen pesten. Wie de grenzen overschrijdt, wordt meteen buitengezet.

Kan ik een huwelijksaanzoek doen op FACTS?

Natuurlijk. Proficiat, trouwens. (En niet bang zijn, we houden het nog even stil). Mail ons even op [email protected] en dan kijken we samen even hoe we je aanzoek Leila & Fry-speciaal kunnen maken.

Wat gebeurt er met verloren voorwerpen?

Die worden vermalen tot Jabba the Hutt-voer. Enfin, we geven ze eerst aan de politie die een kantoortje heeft aan de inkom van het beursgebouw. Zij houden verloren spullen ook daarna nog een tijdje bij. Even bellen op 09 266 61 11 is vaak genoeg om te checken of ze je verloren spullen gevonden hebben.

Wat moet ik doen indien ik verdwaal?

Genieten. Verdwalen is tenslotte gewoon een ander woord voor ‘nieuwe dingen ontdekken’. Kinderen die de weg kwijt zijn, worden uiteraard vriendelijk en warm opgevangen door onze medewerkers en zo snel mogelijk weer met hun ouders herenigd.

Waar zijn de toiletten?

De toiletten bevinden zich tussen Hal 1 en Hal 3, en Hal 1 en Hal 7. Voor het toiletbezoek wordt wel een kleine vergoeding gevraagd van 50 cent.

Zal er gedurende FACTS een EHBO-post aanwezig zijn?

Ja. Het zijn opnieuw de helden van het Rode Kruis die daarvoor zorgen. Ze zitten vlak bij de ingang. Je herkent ze uiteraard aan hun rode kruis.