FACTS presenteert met trots Helden van de Wansmaak!

Jan Verheyen – succesvol regisseur alsook mede-oprichter van ‘Nacht van de Wansmaak’ – duikt met genoegen in de riolen van de filmindustrie, waaruit hij de meest hilarisch slechte fantasy-, superhelden- en sciencefictionfilms opdiept om die aan jou te presenteren.

Hou je klaar voor een komische show voor jong en oud, met series en films die wellicht beter nooit het daglicht hadden gezien.

Hoe verhoudt dit zich tot 'Nacht van de Wansmaak'?

Allereerst: een korte introductie tot Nacht van de Wansmaak. Dat was een cultfilmevenement waarin filmkenners de absolute dieptepunten van de filmgeschiedenis op een voetstuk plaatsten. In 1990 opgericht, in 2014 stilgelegd. En wanneer we ‘dieptepunten’ zeggen, dan hebben we het niet eens over de vijfde telg in een gaap-opwekkende franchise. Nee, dan bedoelen we het slechtste van het slechtste , alsof het filmbudget niet meer was dan wat de regisseur toen toevallig op zak had.

Of moeten we zeggen: ‘het beste van het slechtste’, aangezien Jan Verheyen en Jan Doense, respectievelijk met alias Max Rockatansky en Mr. Horror, ware meesters zijn in het vinden van fragmenten die zo hilarisch slecht zijn dat ze op een of andere manier weer goed worden. Het is het beste voorbeeld van ‘hoe doe je een drol op een meesterwerk lijken’ sinds Jurassic Park.

De Belgisch-Nederlandse cultfilmreeks Nacht van de Wansmaak focuste zich voor een groot deel op horror en de filmindustrie in een brede zin, maar deze Helden van de Wansmaak-show op FACTS concentreert zich voornamelijk op fantasy, superhelden en sciencefiction. Het is dus géén officiële comeback, maar deze FACTS-versie draagt wel hetzelfde – ahem – ‘kwaliteitslabel’.

Mis deze unieke show niet en kom mee genieten op FACTS October 2017 in Flanders Expo Gent! De shows van Helden van de Wansmaak zullen gehouden worden op zaterdag 21 én zondag 22 oktober. 

Jan Verheyen

Een 'smakelijk' voorproefje

Schema

De Helden van de Wansmaak-presentaties vinden tweemaal per FACTS-dag plaats, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017Elke sessie duurt ongeveer 45 minuten.