Whilce Portacio stormde de comicindustrie binnen met inktwerk voor de Marvel Comics-klassieker Longshot in 1985. Het duurde niet lang voor hij een van de meest geroemde inkters werd bij Marvel, waarna hij fijntjes ook zijn legendarische potlood-tekenkunsten ten berde bracht met The Punisher in 1988. Een blitz-start, quoi.

In 1990 bereikte Whilces artwork nog maar eens een kentering met zijn bijzondere werk aan X Factor en Uncanny X Men. Hij kreeg zelfs de kans om zijn eigen X-Men-personage, Bishop, te creëren. Dat personage was trouwens recentelijk te zien in de film X Men: Days of Future Past.

Whilce Portacio was ook medeoprichter van Image Comics, een wereldberoemde, Amerikaanse comicbookuitgeverij, gesticht in 1992 door zeven vermaarde illustrators. Bij Image lanceerde Whilce Wetworks en bracht hij het succesvolle, onafhankelijke boek Stone uit.

In 1996 keerde hij terug naar Marvel om er aan Heroes Reborn: Iron Man en vervolgens X Force te werken. In 2000 tekende Whilce eveneens voor DC Comics, waarvoor hij de tweede reeks van Wetworks verzorgde en werkte aan Batman Confidential, Authority, Stormwatch en Batman/Superman.

Vandaag geniet Whilce zo’n naamsbekendheid dat hij als zelfstandige voor Image, Marvel en DC kan werken. Hij zette zijn talenten al in voor series als Spawn, Artifacts, Hulk, Journey Into Mystery en Uncanny X Men, verzorgde tal van Marvel- en DC-covers en lanceerde zijn nieuwe ‘creator-owned’ comic Non-Humans voor Image, met Glen Brunswick (auteur van Line Cinema’s Frequency). Hij werkt daarbovenop ook nog aan een nieuw sciencefictionboek.

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS Spring Edition op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo, Gent!

 

 

Website: http://whilceart.blogspot.be/?view=classic

Facebook: https://www.facebook.com/portaciowhilce 

Twitter: https://twitter.com/whilceportacio

Instagram: https://www.instagram.com/whilceportacio/ 

 

Present at FACTS: 2017-1-Spring