Thomas Olde HeuveltThomas Olde Heuvelt (1983) is een Nederlands schrijver van romans en verhalen in de fantastische sfeer. Zijn werk valt in te delen onder magisch realisme, fantasy, moderne horror en spanning. Een deel van zijn oeuvre is vertaald naar het Engels, Pools en Chinees. BBC Radio noemde Thomas “One of Europe’s foremost talents in Fantastic Literature.”

Olde Heuvelt is tweevoudig winnaar van de Paul Harland Prijs voor beste Nederlandstalige fantastische verhaal (2009 en 2012). Zijn verhaal “The Boy Who Cast No Shadow” kreeg in 2012 samen met internationaal topauteur Carlos Ruiz Zafón de Honorable Mention in de Science Fiction & Fantasy Translation Awards. Met hetzelfde verhaal werd hij in 2013 als eerste Nederlander ooit genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse Hugo Awards, de jaarlijke publieksprijs voor Fantasy en Science Fiction.

Met zijn roman “HEX” (2013) keerde Olde Heuvelt terug naar zijn roots van de griezelliteratuur. HEX is tot op heden de bestverkochte Nederlandstalige fantasy-horrorroman van 2013.

 

Thomas Olde Heuvelt zal op zaterdag en zondag signeren in FACTS’ Artist Alley. Kom even gedag zeggen! 

 

 

Koop hier je tickets!

 

 

Present at FACTS: 2013 | 2016-2-october