Hij stormde de comicwereld binnen als co-creator/illustrator van de goth romance comic Gloomcookie, maar Ted Naifeh is het best bekend voor Courtney Crumrin, de horror-fantasieverhalen over een jonge heks en haar magische oom. In 2014 schreef en illustreerde Naifeh Princess Ugg, het avonturenverhaal over een barbarenprinses die haar schooltijd afwerkt.

Ted Naifeh zette zijn schrijf- en illustratietalenten ook aan het werk voor Polly and the Pirates, een verhaal over een stil, schuchter meisje dat wordt gekidnapt om vervolgens tot piratenprinses te worden gekroond.

Teds meest recente project is Night’s Dominion, het verhaal over een dief in een eeuwenoude, door corruptie geïnfecteerde, hopeloze stad. Als je houdt van een historie met zwaarden, tovenarij en superheldenelementen, dan is dit zeker een aanrader. Het staat op z’n zachtst gezegd vrij ver van piratenprinsesjes en heksenkindjes, maar het is eveneens geweldig.

Ook verdiensten van Ted Naifeh: How Loathsome, artwork voor DC’s Ame-Comi-verhaal van Duela Dent en bijdragen aan andere boeken, gaande van Mouseguard over Batman ‘66 tot Dark Horses Creepy.

O, en als je zijn naam correct uitspreekt als Nééj-fie, dan zou hem dat zó gelukkig maken.

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017, in Flanders Expo Gent. Ted Naifeh zal op beide dagen aanwezig zijn in de Artist Alley.

Zijn website

Zijn Facebook

Zijn Twitter

Zijn Instagram

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October