Sylvester 03Je zal Sylvester McCoy, geboren als *ademt in* Percy James Patrick Kent-Smith, als de legendarische acteur die hij is, maar misschien nog beter als de 7e Doctor in de Doctor Whoserie, van 1987 tot 1989. Hij hielp zelf sterk mee om het personage vorm te geven, wat je kan zien aan zijn geweldige retorische vaardigheden. Deze bekende en geliefde versie van de Time Lord werd bovendien in vele comics, boeken, audioverhalen en speelgoed gebruikt, wat van hem een van de langst dienende Doctors ooit maakt.

McCoy hernam zijn rol op verschillende gelegenheden, onder meer in de film Doctor Who: Dimensions in Time (1993, samen met de 4e, 5e en 6e Doctor) en in de film Doctor Who in 1996. In die laatste film stierf hij vrijwel onmiddellijk, om daarna een bijzonder lastige regeneratie tot de 8e Doctor te ondergaan.

FACTS heeft trouwens ook de 8e Doctor op bezoek op 22 en 23 oktober, in de vorm van de geweldige Paul McGann. Zin om met eigen ogen een Time Lord Regeneration te zien gebeuren? Dat kunnen we voor jou regelen!

Sylvester McCoys nalatenschap gaat echter veel verder dan enkel het Doctor Who-universum. In zijn schijnbaar oneindige lijst van professionele prestaties willen we ook zeker zijn rol als de mallotige tovenaar Radagast the Brown in de The Hobbit-trilogie (2012 – 2014). Een rol die hij op fantastische wijze ingevuld heeft. Misschien wel de beste casting van de laatste tien jaar.

Wil je deze geweldige acteur persoonlijk ontmoeten? Koop dan zeker je tickets voor FACTS, op 22 en 23 oktober in Flanders Expo, Gent! Sylvester McCoy zal beschikbaar zijn voor Q&A’s, fotoshoots en signeersessies op zaterdag én zondag.

 

Koop hier je tickets!

 

 

De vele gezichten van Sylvester McCoy

1. De 7e Doctor in Doctor Who

2. Radagast the Brown in de The Hobbit trilogie (2012 – 2014)

Wist je dit al over Sylvester McCoy?

  • Sylvester McCoy had bijna de rol van Bilbo Baggins gekregen in de originele The Lord of the Rings-filmtrilogie. Mocht Ian Holm de rol afgewezen hebben, dan had hij waarschijnlijk die rol gekregen.
  • Peter Jackson wilde absoluut dat McCoy Radagast speelde, omdat hij zo’n grote Doctor Who-fan is. Uitstekende keuze!
  • Hij was voor zijn acteercarrière de bodyguard van The Rolling Stones!

Present at FACTS: 2016-2-october