Stephen B. Scott is wat je noemt ‘een multi-talent’. Wanneer hij even geen geweldige comics produceert, dan is hij aan het werk voor de tv-, film- of videogame-industrie.

COMICS

Stephen B. Scott heeft gewerkt aan titels als Batman, X-Men Forever, JLA, Batman Confidential, Marvel Adventures Hulk en nog vele andere franchises. In zijn ongeveer twee decennia lange carrière heeft hij zijn penkunsten gedemonstreerd bij kleppers als DC Comics, Marvel Comics, Image, Dark Horse, London Knight Studios, Malibu Comics en heel wat andere onafhankelijke uitgevers. Zijn oeuvre lijkt bijna eindeloos!

TELEVISIE

Je kan van zijn tv-werk genieten in twee episodes van het zesde seizoen van de populaire tv-serie Smallville. Het werk voor deze serie was getiteld Justice and Doom, waarvoor Stephen B. Scott één volledige episode geïllustreerd heeft en daardoor opnieuw werd gevraagd voor de laatste aflevering van de serie.

Stephen werd verder ook gevraagd voor ABC Family’s hitserie KYLE XY, om een nieuw verhaal te illustreren dat seizoen één aan seizoen twee bond.

FILM

Stephen heeft de enige officiële comicbewerking van de Batman-film The Dark Knight mogen tekenen. Zijn werk werd doorstond zelfs de strenge kwaliteitscontroles van regisseur Christopher Nolan zelve. Zijn artwork was eveneens deel van het extra pakket bij de Special Blue Ray edition van Batman Begins.

In datzelfde jaar gaf George Lucas groen licht aan Stephen B. Scott om de artiest te zijn voor Indiana Jones and the Tomb of the Gods, een serie geschreven door Rob Williams. Sterker nog: George Lucas kocht veel van Stephens werk voor zijn permanente collectie.

Zijn meest recente werk kan je vinden in de bewerking van Neil Gaimans The Graveyard Book en in de Independence Day-serie van Titan Comics.

 

Wil je Stephen B. Scott ontmoeten? Bezoek hem dan tijdens FACTS, op 22 en 23 oktober in Flanders Expo Gent!

 

Present at FACTS: 2016-2-october


Website: http://stevescott.deviantart.com/