spencer-wilding-new-copyPoets je gevechtsuitrusting, polijst je Blasters en laat de The Imperial March alvast luiden, want Darth Vader himself komt naar FACTS! Spencer Wilding ging al de geschiedenis in als de ‘nieuwe’ Darth Vader in Rogue One: a Star Wars Story en doet dat nu ook als officiële gast voor FACTS Spring Edition 2017.

Maar ook zonder mantel en masker is Spencer Wilding een ‘Force’ om rekening mee te houden. Hij is een robuuste kickbokser van twee meter lang die zijn atletisch voorkomen al meerdere malen gepast wist in te zetten voor rollen in blockbusterfilms en geweldige series.

Maar Spencer Wildings carrière beperkt zich niet tot de zwaar ademende, zwartgemaskerde Sith Lord, o nee. Deze Welshman gaf onder meer gestalte aan de weerwolf in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), aan een iconische White Walker in Game of Thrones (2011), en aan een nijdige bewaker in Guardians of the Galaxy (2014). Wilding toonde verder ook zijn vechtkunsten in onder andere Batman Begins (2005), The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (2005) en Eragon (2006). Hij mocht verder ook nog Beowulf & Grendel (2005), The Golden Compass (2007), Doctor Who (2011-2013) en Pan (2015) toevoegen aan zijn cv. Zijn IMDB-pagina en zijn eigen website zullen je verbazen met het aantal blockbusters en series waaraan hij al mocht deelnemen.

Spencer Wilding zal beschikbaar zijn voor panels, signeersessies en fotoshootsessies op FACTS Spring Edition, op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017, in Flanders Expo Gent.

 

(Kleine foto: Rogue One: A Star Wars Story..Darth Vader..Ph: Jonathan Olley..© 2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.)

Present at FACTS: 2017-1-Spring