De Amerikaanse animator, comicmaker en schrijver Sean Gordon Murphy is bekend voor zijn werk aan series als Batman/Scarecrow: Year One, Teen Titans, Hellblazer: City of Demons, Shaun of the Dead, Joe the Barbarian, American Vampire: Survival of the Fittest, Punk Rock Jesus, Off Road, The Wake, Tokyo Ghost en nog zo veel meer.

Van zijn enorme lijst verwezenlijkingen willen we graag nog even de geweldige serie Punk Rock Jesus belichten. In 2012 schreef, tekende en inkte Murphy deze zesdelige zwart-witminiserie van Vertigo, waarin een hedendaagse kloon van Jezus Christus als kind in zijn eigen reality-televisieshow belandde en uitgroeit tot een rebellerende jongeman. Zeker het bekijken waard.

Sean Gordon Murphy werkt tegenwoordig aan Batman: White Knight, een nieuwe serie waarin the Joker Gotham moet redden van een Batman die ‘te ver gegaan is’. The Joker is namelijk genezen van zijn krankzinnigheid en moordneigingen en staat nu bekend als ‘Jack’. Omdat hij nu zijn fouten probeert recht te zetten, probeert hij het goed te maken met Harley Quinn en probeert hij vervolgens Gotham City te redden van – in zijn ogen – de échte slechterik: Batman. Het eerste deel van deze serie ligt in oktober 2017 in de Amerikaanse rekken.

Facebookhttps://www.facebook.com/SeanGordonMurphy/?ref=br_rs
Twitterhttps://twitter.com/Sean_G_Murphy
DeviantArthttp://seangordonmurphy.deviantart.com/

Wil je Sean Gordon Murphy graag persoonlijk ontmoeten en wil je een handtekening of sketch van hem bemachtigen? Kom dan naar FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo Ghent! Sean Gordon Murphy zal op beide dagen aanwezig zijn.

Present at FACTS: 2017-2-October