Samwise Gamgee, de trouwe hobbit-compagnon van Frodo uit de originele The Lord of the Rings-filmtrilogie, parkeert zijn Great Eagle aan FACTS! Deze moedige miniheld komt jou openhartig vertellen over zijn avonturen in Midden-Aarde en daarbuiten. Kijk dus uit waar je je voeten neerzet, of je vermorzelt zijn kleine, extreem harige teentjes.

Achter de zachtaardige puppyoogjes van Sam schuilt de al even sympathieke Sean Astin, een Amerikaanse acteur uit Californië die zich geweldig op zijn gemak voelt op een podium, pratend voor een grote, geïnteresseerde menigte fans. Als hoofdrolspeler in een van de meest gevierde fantasyfilms van de laatste decennia kan hij heel wat vertellen over wat er zich zoal achter de schermen afspeelde. En dat doet hij altijd met humor en finesse.

Sean Astin probeerde er op 2 en 3 april 2016 ook al bij te zijn voor de gloednieuwe FACTS Spring Edition, maar helaas overleed zijn moeder, actrice Patty Duke, op 29 maart. Zijn plaats was toen uiteraard bij zijn familie. Maar nu zakt hij voor FACTS Oktober 2016 met twee keer zoveel enthousiasme af naar Flanders Expo, Gent.

Deze getalenteerde Amerikaanse acteur speelde onder andere ook Mikey in de cultfilm The Goonies (1985), protagonist Rudy in de gelijknamige film uit 1993, als de door steroïden aangetaste Doug Whitmore in 50 First Dates (2004), als Lynn McGill in 24 (2006), Frack in Dorothy and the Witches of Oz (2012) en Jim Kent in The Strain (2014). Hij is ook bekend als stemacteur voor onder andere Raphael, in de meest recente Teenage Mutant Ninja Turtles-serie.

Wil jij ook heel even kunnen voelen hoe het is om ’s werelds beste reisgezel aan je zijde te hebben? Kom hem dan ontmoeten tijdens FACTS!

Koop hier je tickets!

Sean Astin zal op zaterdag en zondag tijdens FACTS oktober 2016 (zaterdag EN zondag 22-23 oktober) beschikbaar zijn voor panels, handtekeningensessies en fotoshoots.

 

FUN FACTS

  1. Sean Astin moest heel wat verduren voor The Lord of the Rings. Zo moest hij iets meer dan 15 kilo aankomen voor de rol van Samwise Gamgee.
  2. En bij de memorabele scène van The Fellowship of the Ring (2001) waarbij Sam Frodo achternaholt en bijna verdrinkt, stapte Sean op een stuk glas en moest hij met spoed naar het ziekenhuis, waar hij meerdere hechtingen nodig had. Maar iets zegt ons dat hij al bij al geen spijt heeft van zijn rol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Present at FACTS: 2016-2-october