“OH MY GOD HET IS… HET IS…” Yup, het is Scott Williams himself, een van DC Comics’ meest getalenteerde artiesten. Je mag Williams bedanken voor héél veel uitgaves van DC’s meest voorname series. Kwijlen is toegestaan, maar niet op zijn papieren, aub. 

 

Welke series je op je bedankingskaartje moet schrijven? Wel, X-Men, WildCATs, Gen¹³, Batman, Superman, Suicide Squad en Justice League zijn mooie namen om mee te starten, al dekken die bijlange na ’s mans lading niet. Bijna alle DC-personages hebben in de voorbije decennia al eens een S. Williams-kuur ondergaan.

Scott Williams staat bekend voor zijn fantastische samenwerking met colorist Alex Sinclair (eveneens een FACTS-gast deze editie!) en artiest Jim Lee, het gouden – neen – diamanten trio van DC Comics.

O, Scott Williams heeft trouwens de Joe Sinnott Hall of Fame Award van 2012 op zijn schouw staan. Dat is een ‘hall of fame’-eretitel voor iemand met een uitzonderlijke inkterscarrière in Amerikaanse American comic books. Het is een lifetime achievement award waarvoor je minimaal 25 jaar sterk bezig moet zijn. Een lesje in ‘hoe cementeer ik mijn heldenstatus nóg meer vast’.

Zijn website

Zijn Twitter

Zijn Instagram

 

Wil je deze comiclegende ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017, in Flanders Expo Gent! Scott Williams zal op beide dagen aanwezig zijn in de FACTS Artist Alley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October