Mocht Rufus Dayglo een krijger zijn, dan was zijn bijnaam waarschijnlijk ‘De Octopus’. Hij zou zo meesterlijk zijn met zijn favoriete wapens – potloden en pennen – dat het zou lijken alsof hij met acht armen tegelijk aan het zwaaien en tekenen is. En tot zover heeft hij als inkleurder al meer inkt opgebruikt dan een heel legioen van die octopoda bij elkaar.

Rufus Dayglo startte zijn carrière in de animatie-industrie, waar hij werkte aan reclamespots, storyboards, muziekvideo’s en langspeelfilms. Pas later viel hij de comicbookwereld binnen, met groot succes.

Enkele van zijn meest iconische werken zijn Snaked, een miniserie die hij samen met auteur Clifford Meth op poten zette voor IDW, Tank Girl: The Gifting (2-4), Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Low Life met Rob Williams voor 2000 AD. En niet te vergeten: Solid Gold Death Mask!

 Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan zeker naar de volgende editie van FACTS, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Rufus Dayglo zal op beide dagen aanwezig zijn in FACTS’ Artist Alley.

 

 

 

 

Present at FACTS: 2016-2-october | 2017-1-Spring | 2017-2-October


Website: http://rufusdayglo.blogspot.be/