Paul McGann 1De achtste Doctor Who parkeert zijn TARDIS aan de FACTS-poorten en stormt binnen met een geniepig plan: zijn vele fans gedag komen zeggen vermomd als acteur Paul McGann. Of dat vermoeden we toch.

Hoewel Paul McGanns reïncarnatie van Doctor Who wellicht de kortste levensduur had van alle Doctors op vlak van schermtijd, is deze geweldige acteur erg geliefd bij Whovians aller landen – en door liefhebbers van het betere sciencefictionverhaal. Paul McGann was briljant in het universum van Daleks en sonic screwdrivers en won zo moeiteloos het applaus van sci-filiefhebbers. We wilden hem dolgraag werelden zien redden op het kleine scherm, maar gelukkig wist hij ons ook danig te entertainen als stemacteur in Doctor Who-audiodrama’s.

Je zal de sympathieke en charmante acteur Paul McGann meteen in je hart sluiten. Of je beide harten, als je een mede-Time Lord bent. Maar als je het zelf wil ervaren, kom dan zeker naar FACTS op 22 en 23 oktober, om Mr. McGann persoonlijk te ontmoeten!

 

 

Koop hier je tickets!

 

De vele gezichten van Paul McGann

1. De achtste Doctor Who

Dat deze versie van onze geliefde Time Lord in de film Doctor Who (1996) zo charmant was, hebben we vooral te danken aan Paul McGann. Je kan zien dat hij zich rot amuseert op de set als het lustig babbelende warhoofd dat hij bijna zélf een Time Lord wordt.

En wie kan de coole episode The Night of the Doctor (2013) vergeten, de prequel voor de geweldige 50e verjaardag-aflevering, waar McGann plots weer opduikt? McGann was ook de stemacteur voor de achtste Doctor Who in de animatiereeks / het stemmenspel Doctor Who: Shada.

2. Golic in Alien 3 (1992)

In Alien 3 portretteert Paul McGann de gestoorde gevangene Walter Golic. Wat een transformatie!

Paul McGann 3

3. Percy Toplis in The Monocled Mutineer (1987)

4. Eén van de twee titelfiguren in de nogal bizarre komedie Withnail and I (1987)

5. David Talbot in The Queen of the Damned (2002)

Paul McGann heeft nog vele, vele andere films op zijn palmares. Klik hier voor een compleet overzicht van zijn werk.

Present at FACTS: 2016-2-october