Paolo Mottura is het best bekend voor zijn Disney-werk en Europese comics. Als je van Disney en fantasy houdt, kom deze Italiaanse artiest dan zeker een bezoekje brengen!

Paolo Mottura werkt al voor Disney sinds 1989 en heeft er ondertussen al honderden comics voor gemaakt. Micky & Minnie Mouse, een superheldenversie van Donald Duck en heel wat andere Disney-personages hebben al een Mottura-kuur gekregen. Om je een idee te geven hoe gewaardeerd zijn werk is: in 1998 kreeg Paolo een Golden Mickey voor ‘Beste Disney-verhaal’.

Hij heeft eveneens de comicversie van de videogame Epic Mickey (2010) onder handen genomen, waarin Mickey Mouse het land der vergeten Disney-personages betreedt en er vecht tegen allerlei antagonisten met zijn vergeten voorganger Oswald the Lucky Rabbit en een magische verfborstel. Het is wellicht een van de meest duistere verhalen waarin Mickey de hoofdrol speelde, maar het is tegelijk ook verbazend passend.

Paolo Mottura is ook een naam dat een belletje doet rinkelen bij fans van Europese comics. Hij heeft zijn talenten al goed aangewend voor onder andere de series Vasten (Carême) en Deus.

Zijn Facebook

Zijn Twitter

 

Wil je deze interessante artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017, in Flanders Expo, Gent! zal op beide dagen aanwezig zijn.

 

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October