Deadpool, Firefly, Serenity, Stargate SG-1, Gotham, haar schoonheid,… Er zijn érg veel redenen om enthousiast te worden om deze geweldige actrice te ontmoeten. En nu is het mogelijk, op FACTS!

De gevierde actrice Morena Baccarin veroverde de aandacht en de harten van zowel het publiek als de critici met talloze geweldige optredens.

Voor de FACTS-fans is ze wellicht het best bekend als Inara Serra in Joss Whedons roemrijke tv-show Firefly (2002-2003) en in de daarop voortbouwende film Serenity (2005). Iedereen die deze ruimtewestern gezien heeft, hoopt 15 jaar na datum nog altijd dat de show op een dag terug zal keren, nadat het véél te vroeg afgelast werd in 2003. Het feit dat deze show nog altijd een sterke cultstatus heeft onder scifi-fans is ongetwijfeld te danken aan de acteerprestaties van Morena Baccarin en tegenspeler Nathan Fillion, die trouwens eveneens te gast is tijdens FACTS Spring Edition 2017.

Maar dat is niet haar enige grote rol in een grote en succesvolle serie. Verre van! In The Flash was ze de stem van AI Gideon. In Gotham speelde ze Leslie Thompkins. Morena Baccarin gaf gestalte aan de volwassen versie van Adria, een terugkerende schurk Stargate SG-1, een rol die ze opnieuw op zich nam in de film Stargate: The Ark of Truth. Verder was ze ook Erica Flynn in The Mentalist, Jessica Brody in Homeland, Isobel Swift in The Good Wife, Anna in ABC’s scifi-drama V – waarin ze trouwens kon transformeren van een prachtige vrouw naar een alien wanneer ze het op haar heupen kreeg – Nurse Jessica Kivala in Heartland, Sara Samari in Las Vegas, Chloe in How I Met Your Mother, Maya Griffin in The O.C,… Moeten we doorgaan? Want dat kunnen we!

Op het vlak van films van hetzelfde laken een broek: Morena Baccarins vertolkte recentelijk nog de rol van Vanessa (alias Copycat), de vriendin van Deadpool himself in de film Deadpool (2016). Ze was Karen Walker in Spy (2015), Laurie Miller in Back in the Day en ga zo maar door.

Morena Baccarins talent gaat zelfs nog verder dan film en tv. Baccarin heeft ook meegewerkt in heel wat theaterproducties, zoals The Seagull in the Hamptons van Emily Mann in het McCarter Theatre in Princeton, New Jersey; alsook in Our House van Theresa Rebeck.

En als je je nog afvraagt waar de roots van mevrouw Baccarin liggen: ze is geboren in Rio de Janeiro, Brazilië en ze verhuisde op haar zevende naar New York. Ze is een graduate aan de prestigieuze Julliard School, waar ze haar talenten liet ontluiken in heel wat theaterstukken Mary Stuart, The Importance of Being Earnest en Love’s Labours Lost.  

 

Wil je deze geweldige actrice ontmoeten? Kom dan naar FACTS Spring Edition 2017, op zaterdag 1 en zondag 2 april, in Flanders Expo, Gent! Morena Baccarin zal beschikbaar zijn voor signeersessies, fotoshoots en panels!

 

 

 

De vele gezichten van Morena Baccarin

 

 

1. Inara Serra in Firefly & Serenity

2. Vanessa alias Copycat in Deadpool

3. Leslie Thompkins in Gotham

4. Adria in Stargate SG-1

Present at FACTS: 2008 | 2017-1-Spring