Met zijn coole covers en episodes voor The Silver Surfer, Spider Man en The Fantastic 4 in de jaren 60’s en een stevige stroom aan coole comics in allerlei vormen en thema’s, kan Jean-Yves Mitton zonder blikken of blozen een comicveteraan genoemd worden. 

In zijn vroege jaren – dat is de jaren ’60 – nam Jean-Yves Mitton de series Pim Pam Poum, Oum Le Dauphin, Popoff, Plume, Sammy Sam, Maximos en met name Blek le Roc onder handen.

Vanaf 1968 maakte hij een goed aantal covers en episodes voor de wereldberoemde reeksen van The Silver Surfer, Spider Man en the Fantastic 4, wat zeker in die tijd niet bepaald doordeweekse eer was voor een Franse artiest. Hij heeft ook zijn eigen superhelden gecreëerd: Mikros, Cosmo, Epsilon and Kronos. Ze werden regelmatig opgevoer in Mustang, Strange, Titans en Nova en dat vijftien jaar lang.

Jean-Yves Mitton kon ook het historische genre aan. Getuige daarvan zijn de populaire reeksen Vae Victis, Les Survivants de l’AtlantiqueChroniques Barbares, Quetzalcoatl, Attila, Ben Hur, Messalina en nog veel meer.

Jean-Yves Mitton komt naar FACTS met uitgeverij Original Watts.

Wil je Jean-Yves Mitton graag persoonlijk ontmoeten en wil je een handtekening of sketch van hem bemachtigen? Kom dan naar FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Flanders Expo Ghent! Sean Gordon Murphy zal op beide dagen aanwezig zijn.

 

 

MittonCommission_09

MittonCommission_08

MittonCommission_07

MittonCommission_06

MittonCommission_05

MittonCommission_04

MittonCommission_03

MittonCommission_02

MittonCommission_01

 

Present at FACTS: 2015 | 2017-2-October