Maza faceMaza (alias Milorad Vicanović-Maza) woont in Laktasi, Bosnië en Herzegovina. Hij is een zeer actieve onafhankelijke illustrator die op enorm efficiënte wijze zijn talent aanwendt om te tekenen voor boeken, magazines en comics. Hij werkt dezer dagen aan twee reeksen bij Soleil, Triangle rose en Wunderwaffen, beide historische drama’s. Bijzonder boeiende oorlogstijdperken zijn Maza’s specialiteit in zijn artistiek werk, zoals je hieronder ook zal zien.

Rekent hij verder ook tot zijn projecten: twee edities van le Vekovnici en Stripa Laktasi, een jaarlijks comicfestival dat de voornaamste artiesten van de Balkan verzamelt. Op de vraag waarom hij een artiest is, antwoordde hij ooit: “Er zijn twee dingen die ik niet kan missen in het leven: ademen en tekenen.” (bron)

Ook op zijn indrukwekkende cv:

  • Lady Spitfire, een pakkend verhaal over een vrouwelijke pilote tijdens De Tweede Wereldoorlog,
  • Jour J, dat op een interessante manier de Koude Oorlog mixt met de eerste maanlanding en historische gebeurtenissen mixt met ‘wat als?’-situaties,
  • Space Reich, een verhaal met De Tweede Wereldoorlog als achtergrond en nazistische maanbasissen als onderwerp,
  • USA über alles, over internationale spionage in de Koude Oorlog.

Zijn werk is ook gepubliceerd in de collectie Les filles de Soleil, dat vooral bestaat uit illustraties van weinig verhulde, maar klassevolle fantasymeisjes.

Maza komt naar FACTS in samenwerking met uitgeverij Daedalus.

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom hem dan bezoeken in de Artist Alley tijdens FACTS, op 22 en 23 oktober in Flanders Expo, Gent! Maza zal beschikbaar zijn op zaterdag én zondag.

 

Koop hier je tickets!

 

Present at FACTS: 2016-2-october


Website: http://mazastrip.blogspot.be/