Deze Britse comicartiest heeft zo’n grote set vaardigheden dat zowel DC als Marvel niet kon wachten om hem een contract onder de neus te duwen. Niet verwonderlijk als je zijn werk voor JLALegion of Super-Heroes, Batman, Fantastic Four, AvengersX-Men en vele andere series bekijkt.

Sinds de start van zijn carrière – toen hij als inkter samenwerkte met ex-FACTS-gast Mike Collins, trouwens – volstond zelfs de sky niet als the limit voor Mark Farmer. Algauw werd hij een welkome gast bij Marvel UK en 2000AD.

In 1983 nodigde Dave Gibbons Mark Farmer uit om een paar uitgaves van Green Lantern te inkten, wat meteen ook de echte boost was voor zijn positie in de comicwereld en bij DC en Marvel in het bijzonder. Sindsdien heeft hij indrukwekkende kunst gemaakt voor de bovenstaande series en nog veel meer.

Fun fact: Mark gelooft er sterk in dat zijn geïnkte afbeeldingen beter zwart-wit blijven, tenzij de inkleurder bijna buitenaardse gaven bezit. En met reden. Je kladdert toch ook geen verf op de David van Michelangelo?

 

Wil je deze geweldige artiest ontmoeten? Kom dan naar FACTS op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017, in Flanders Expo, Gent! Mark Farmer zal op beide dagen aanwezig zijn in de Artist Alley.

 

 

 

Present at FACTS: 2017-2-October